Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Madzenka 23:00, 18 lip 2014

Irenko to samo mam z żurawkami. Nie ma rady w tropikalnym słońcu nie daja rady, trzeba przesadzać,...
Z powojnikami drugi rok wlaczę.... Uwiąd je męczy mimo profilaktycznych oprysków.... Gdyby nie moja miłość do nich, już bym je wykopała... A tak to ścinam przy samej ziemi.... I odrastają.... Do połowy lata piekne a potem ostre cięcie.....
Sebek 23:55, 18 lip 2014

Pewnie się powtarzam, ale to hakone jest niesamowite - jak będę kiedyś je sadzić to tylko u finki je kupię, bo chyba tylko od niej takie rosną
U mnie purpurowe i czerwone żurawki tylko dają radę w słońcu - zielone co zawsze miały parę listków poparzonych w tym roku okropnie wyglądają - jutro będę je wycinać...
monteverde 00:49, 19 lip 2014

Milka napisał(a)

Zbysiu, ręce u mnie twarde, jak u chłopa, a nie kobiety, ale mnie to nie przeszkadza, zimą się wydelikatnię
rewelacja z liatriami!! sadź na słonecznym miejscu, świetnie wtedy kwitną i nie wykładają się
taki problem z żurawkami latem, że nawet, jak podlewasz, to i tak słońce i temp. powyżej 32 robią swoje....te co dałam w półcień, już odżyły, więc lepiej tu dam coś innego,,,,chyba będą to rozchodniki, cały sezon są piękne dam białe i bordowetylko czy nie zakryją liatrii?
róże kwitną i cieszą,przed spaleniem ochrania je werbena i wilczomlecze

Irenko pięknie w ogródku mnóstwo kwiatów, a ta różyczka wymiata, znasz nazwę?i widzę łodyżki werbeny pozdrówka
Rench 02:49, 19 lip 2014

O jak u Ciebie kolorowo I te przesliczne róże....
Pozdrówka
Kasik 08:52, 19 lip 2014

Piszesz, ze u mnie wakacyjne widoki. Pewnie troszkę wakacyjnie jest, ale jeśli tak, to u Ciebie jak napisać. Ja jestem zauroczona. Twój ogród zawsze wprawia mnie w zachwyt. I pomimo, że jest ich wiele na Ogrodowisku- pięknych- to taki właśnie jest moim niedoścignionym wzorem.
Roślin ogrom, zieleń, klimatyczne zakątki, ścieżki i wszystko razem i osobno....

Hortensje w 2 metrowym kole- już to widzę, zachwyt mega.

Ja wczoraj kupiłam dwie hortki Great Star- nie mogłam się oprzeć. W Przytoku mieli ją posadzona- taką kilkuletnią- po prostu rewelacja. Pokrój krzaka lekko rozrzucony, pędy sztywne, a kwiatostany takie trochę ażurowe. Mówię Ci - odlot.

Buziaki zostawiam
weronika77 00:31, 20 lip 2014

Irenko, ta fotka z bezproblemowym ogrodem SUPER, trawki,bukszpany, hortensje...
Pokazuję stan trawy na dzisiaj, takie sreberko...przerosło najwyższe miskanty. Jeżeli wciąż Ci odpowiada, będziemy dzielić. Buziaki i fotka z Twoją kaczusią. Kajtek pozuje, jak powiedziałam, że robimy fotkę dla Ciebie.

wiunia 01:09, 20 lip 2014

Irenko pozdrawiam z Twojego pięknego ogrodu
monteverde 01:29, 20 lip 2014

Kasik napisał(a)
Piszesz, ze u mnie wakacyjne widoki. Pewnie troszkę wakacyjnie jest, ale jeśli tak, to u Ciebie jak napisać. Ja jestem zauroczona. Twój ogród zawsze wprawia mnie w zachwyt. I pomimo, że jest ich wiele na Ogrodowisku- pięknych- to taki właśnie jest moim niedoścignionym wzorem.
Roślin ogrom, zieleń, klimatyczne zakątki, ścieżki i wszystko razem i osobno....

Hortensje w 2 metrowym kole- już to widzę, zachwyt mega.

Ja wczoraj kupiłam dwie hortki Great Star- nie mogłam się oprzeć. W Przytoku mieli ją posadzona- taką kilkuletnią- po prostu rewelacja. Pokrój krzaka lekko rozrzucony, pędy sztywne, a kwiatostany takie trochę ażurowe. Mówię Ci - odlot.

Buziaki zostawiam

To jest horti wiechowata Le Vasterival, mam ja jest świetna teraz będzie kwitłapozdrawiam obie Panie
danuta_szwajcer 09:37, 20 lip 2014

Ale cudne masz te pełne lilie, no jak zwykle wszystko mi sie podoba, lubie ogladac te TWoje rabaty bo zawsze cos podpatrze Pozdrawiam
ewa004 10:41, 21 lip 2014

Irenko cudownie wszystko kwitnie

Wiesz że moje werbenki już z pół metra mają chyba uda mi się je kwitnące zobaczyć