Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:48, 12 cze 2014

Do góry
safikey napisał(a)
Idąc za Waszymi pomysłaąmi, dokupiłam dziś 2 żółte berberysy kolumnowe i jedną przepiękną hortensję fioletową - była ostatnią w sklepie

Berberysy ustawiłam po bokach a hortensja wylądowała na środku zamiast głogownika, któy będzie posadzony poza rabatą...

mała ustawka

przed hortensją, między lawendami chciałabym posadzić jakąś niewysoką żółtą trawę - może Hakonechloa All Gold kilka sztuk???

może głogownik będzie rósł tutaj? to do przemyślenia...

a przed rh może pasowałyby turzyce np Ice dance?

a pomiędzy rh i miskantami może pasowałyby trzmieliny na pniu, które proponuje katarzynkak

co by tu jeszcze zmienić - do jutra mam czas, bo jutro jadę za zakupy roślinne i musze to wszystko jutro posadzić - po weekndzie wyjeżdżam służbowo i nic nie podziałam w ogrodzie

Witam,

Fajnie się zaczyna serial...zapowiada się ładny ogród...jak tam realizacja? wrzucisz jakieś foty z postępów?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:43, 12 cze 2014

Do góry

To różyczka dla Ani Montewerde ona pachnie .Podobna jest do Madame Knorr ale czy tak >?????
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:43, 12 cze 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)

Chyba czas na zmianę awatarka, Hania zrobiła mi zdjęcie w makach po przeniesieniu spotkania u Szmitów do mojego ogrodu

Goszczę u Ciebie od niedawna, ale nie spodób się nie odezwać Jak dla mnie bomba.
W ogródku Iwony 13:40, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiaj coś do poskubania. Niewiele, ale swoje

Ogródek Agam 13:29, 12 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż to jako rzut z góry, nie na zdjęciu i czy basen musi tu być?

Wiem że basen jest do bani, ale naprawdę innego miejsca dla niego nie mam. Muszę poczekać aż dzieci dorosną. Praktycznie całe wakacje w nim siedzą.

Między pasjami 13:27, 12 cze 2014

Do góry
rozkwitają kolejne roślinki

Pytałam o ten bluszcz, teraz zbliżenie, może ktoś rozpozna....

pozdrawiam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:19, 12 cze 2014

Do góry

Chyba czas na zmianę awatarka, Hania zrobiła mi zdjęcie w makach po przeniesieniu spotkania u Szmitów do mojego ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 12 cze 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)
Mam kostkę brukową.

ja osobiście dałabym korę, bo się zleje z kostką
u Danusi to co innego, ogólnie ma nieduże te aerały: kostka/żwir/kora
a Ty masz dużą rabatę
ale to na moje amatorskie oko

to masz lawendę z przodu?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:08, 12 cze 2014

Do góry
mini tulipanowiec, troszkę się rozruszał...

po burzach niewiele kwitków zostało
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:05, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiejszy zakup.Hosty,których nigdy za wiele

Moje spełniające się marzenie 12:56, 12 cze 2014

Do góry
Aniu pozdrawiam
Ja tak wykorzystałam kratownice

A od sąsiada tak
Nasz przydomowy ogródek 12:55, 12 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Beatko odpisałem u Ciebie i działamy.

Mirella, Pszczółko dzięki. Staram się jak mogę.

Wróciłem rano ze spaceru z pieskiem - patrzę a tu zajeżdża wnusia samochodem do ogrodu pod same rabatki. I pyta się: dziadzio a co jest pilnego do roboty?

Mówię że wczoraj posadziłem jeżówki otrzymane od cioci Ani i trzeba podlać bo gorąco okrutne jest. Zobaczcie jak dziecko pięknie pracuje.

Urocza ogrodniczka

Tez bym chciała taka pomocnicę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:54, 12 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Czuję tak samo jak ty, tę wrażliwość przede wszystkim i miłość do roślin i przyrody, to nas zliża do siebie.... dlatego na ogrodowisku, jest tak wiele wrażliwych i ciepłych sercem osób

Ja wszystko przyciągam, nawet te niechciane koty......

przywiązał się i nie potrafię, go przepędzić z ogrodu, większych szkód w ogrodzie nie zauważam, oprócz wielu nornic na tarasie

Myślę podobnie tu, na Ogrodowisku spotykam wiele ciepłych i wrażliwych osób. Podobno ogrodników wiele łączy z filozofami
Kotek śliczny Do nas przychodzą koty sąsiadów i chociaż unikają ludzi, niektóre z nich czują się u nas bardzo swobodnie.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:51, 12 cze 2014

Do góry
ne mam, ale w takim razie się poprawię i zrobię z boku

Magda widziałam, że pytałaś u Izy o jej późno kwitnące czosnki, u mnie też dwa dopiero co pękły a kupowałam te

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:47, 12 cze 2014

Do góry

Ogród nad jeziorem 12:36, 12 cze 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny. Trochę mnie tu nie było, ale wczoraj udało mi się zrobić kilka zdjęć. Róże zaczęły w końcu kwitnąć, peonie zabił piątkowy deszcz, rozwijają się za to borówki na kilku krzaczkach, które wsadziliśmy rok temu.

to moja "wiekowa" róża, w tym roku obsypała się kwiatami

kocimiętka jest w tym roku imponująca

nowe rośliny w doniczkach

róże....

oraz lilie

pozdrawiam znad jeziora
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:36, 12 cze 2014

Do góry
to karmnik jest czy chwaścior jakiś? bo mam to w paru miejscach przy roślinkach i nie wiem czy wyrywać czy to jednak karmnik, który jest mile u mnie widziany?
Rozpoznawanie bylin 12:34, 12 cze 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Danusiu może Ty wiesz co to za roślinka , szukałam jeżówki w kolorze żółtym w szkółce w moim mieście znalazłam i oto co urosło:

Pamiętam podobne chaszcze miała moja babcia w ogródku
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadałam pytanie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:31, 12 cze 2014

Do góry
Witaj Haniu! Wczoraj znowu kosiłam, a dzisiaj masakra jeśli chodzi o kregosłup. Ale może dzieki tym upałom dwa tygodnie odpoczynku bo ogródek wyplewiony,a w słońcu nawet chwasty szybko nie rosną. Twój ogródek czyściutki i piękny, lubię takie nasadzenia i przyglądam się uważnie wszystkim Twoim gatunkom roślin, zgdujac które już mam , a których jeszcze nie pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:31, 12 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Zaczyna kwitnąć jaśmin

Aniu, co to za jaśmin? jaki cudny!!! i oczywiście tojeść masz, że hej! juz prawie wszyscy to mają, tez mam chęć na nią, ale brak pomysłu, ale jak popatrzę, jak Ty upychasz tyle u siebie, to chyba muszę specjalne przeszkolenie u ciebie przejśćTwój ogród jest doskonały, barwny i co, powinna Maja go pokazać, niewielki oród, ale jaki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies