mieliśmy samochód z klimą więc przejazdy nie były męczące gorzej z chodzeniem, ostatniego dnia już mi się nawet słabo zrobiło chociaż byłam w cieniuOgrody Kaisog, Welki,Vivy , Marka, Mariusza
Jak to Kaisog? Przegapiłam, zaczełam od Welki.
Wrócić muszę, doczytać.
Dobranoc, Aniu
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
I co padało? Jak noc? U nas wilgotno, krople na barierkach wiszą, cyba padało jeszcze. Poranek ciepły, dość pochmurny.
A ja cholery dostaję, bo co ja zrobię przewiew i wyjde na chwilę (np. zeby podlac na dworzu), to gdy wrócę wszystko szczelnie zamkniete. "Bo robaki lecą" . Ze 2 dni temu myślałam, że trupem padnę od zawiesiny i upału (sypialnia od zachodu), gdy weszłam do niej po zagarowaniu na Ogrodowisku. Drzwi balkonowe szczelnie zamkniete, drzwi od sypialni na korytarz - to samo, zero ruchu powietrza, w łozku duzy chłop i dziewczynka, chrapią, upoceni, rozkopani. Ale im robaki lecą... Po ciemku im lecą na pietro, masowo... Ile tych robaków wleci? To lepiej na udar zejśc czy być w pupę ukąsanym?
Miłego dnia Aniu Lecę do obowiązków
Takie upały niedobre na długie dystanse, tzreba duzo pić (wody ) i przystanki robic czesto, a i tak zmeczenie podwójnie czy potrójnie się ujawnia. Co tu duzo mówić, nawet siedzieć i oddychać trudno, a co dopiero chodzić, zwiedzać. Dobrze robi chłodzenie nóg, ale u nas nie ma kraników z wodą prawie na kazdym rogu (tak jest w Toskanii - duża ulga dla całego organizmu: wsadzić stopy pod kran z chłodną wodą, rece schłodzić, kark i przedramiona opryskać - wraca życie )
Pozdrówka Aniu dziękujęże zajżałaś do mnie wiesz zaczynam coraz bardziej myśleć że to wiciokrzew ale czy może być krzewem ? ta osoba co od niej dostałam sadzonki a mam ich chyba osiem mówiła że to krzew będzie o kurcze ale by było ona też sobie tego nasadziła ha ha to tylko tyczki robić Miłego Aniu
Aniu, doczytałam o wizycie w Kubusiowie.
Szkoda, że woda nie nadawała się do kąpieli.
Umnie na szczęście można się nadal kąpać.
Choć susza potworna - od czterech tygodni nie padało.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.