Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Zielona 22:16, 04 sie 2014

Aguś... dobranocki regularnie oglądam. Regularnie są niemal snem na jawie. Regularnie wzdycham, ponownie oglądam, znowu wzdycham i... myślę sobie, że to wspaniałe, że choć Twój ogród nie wymaga planowania, wpisywania go w otoczenie, doradzania w kwestii roślin, to jesteś tu i chcesz się nim dzielić. Lubię zaglądać tak do Ciebie i do Wilczej. Dojrzałe ogrody, charakterystyczne na swój wyjątkowy sposób, pięknie zatrzymane w kadrach.
Pozdrawiam.
Tess 00:29, 05 sie 2014

Oczy nasyciłam, zmysły ukoiłam.
BarbaraM 08:13, 05 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)

w szaro-srebrnych klimatach...

Bardzo mi się podoba ten pejzaż.Ślicznie ukształtowany.
Czy kiedy tworzyłaś ten ogród miałaś go już zaplanowany czy robiłaś na wyczucie i tak wyszło?
asiach 08:19, 05 sie 2014

Zaglądam codziennie, choc nie zawsze zostawiam ślad,ogród masz bardzo ładny ale TY o tym wiesz a kotek wymiata
Pozdrawiam serdecznie
BarbaraM 08:36, 05 sie 2014

Wybacz za moją wizję ale nie mogłam się powstrzymać

asiach 08:41, 05 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Wybacz za moją wizję ale nie mogłam się powstrzymać

Mnie się bardzo podoba, może do mnie też zaglądniesz ?????
gaga 08:42, 05 sie 2014

ewa004 napisał(a)

Wygada jak tygrysica
Koty kocham od dawna a w Twoim ogrodzie jestem zakochana .pozdrawiam
Donia72 08:43, 05 sie 2014

Witaj Agnieszko Zycze milego dnia
AgnieszkaW 09:43, 05 sie 2014

Oj dzieje się dzisiaj w moim wątku

To może po kolei:

Marto, mile łechcesz moją duszę...dziękuję.

Tesiu, miło mi

Basiu, trochę tak, a trochę tak. Oczywiście że wiele wieczorów spędziłam na rysowaniu, szkicowaniu itp, ale na owe czasy, kiedy zaczynaliśmy, nie było tylu dostępnych i takich jak teraz roślin, nie było takiej wiedzy, nie bylo funduszy na realizację marzeń, nie bylo czasu, nie było wielu jeszcze innych rzeczy... Ogólny zarys (z naciskiem na ogólny) pozostał, ale wiele miejsc przeszło metamorfozy, ewaluację nasadzeń, kształtu, doszły nowe miejca, inne się zatarły - jak to bywa w każdym ogrodzie. Tworzenie ogrodu to droga, którą podążamy do końca życia...

Jeśli chodzi o Twoją wizję: bardzo ładna, ale...magnolię na skalniaku już przerabiałam - dokładnie w tym miejscu - nie chcę jednak zacienić sobie wejscia do domu i zasłonić widoku na ogród. Rabaty miałam kiedyś o wiele "gęściejsze", ale...przerobiłam, bo krzewy zabieraly za dużo przestrzeni, brakowalo lekkości ogrodowi. U mnie nie sprawdzają się rosliny kwasolubne typu rododendrony czy magnolie, jest latem za sucho, dlatego ich nie mam za wiele. Pomysłów na otoczenie placyku wypoczynkowego też miałam wiele, ale na razie wybrałam bardziej uporządkowaną przestrzeń (w grę wchodził też żywopłot cisowy, ale odrzuciłam pomysł ze względu na zastawienie sobie widoku na północną część ogrodu). Czy mi się nie zmieni? Pewnie się zmieni, bo już dojrzewam do zmian, ale ja taka Zosia Samosia jestem, wszystko muszę "sama" Pomysł kuli bukszpanowej bardzo mi się podoba, bo taki też miałam, tylko na pniu - dwie (hi, hi). Różę pienną będę na jesień przesadzać, bo tam zimą nie wygląda dobrze taki opatulony "cukierek'. Dzięki za wizualizację Podrzuciłaś mi nowe spojrzenie na ogród

Asiu, nie wiem czy ładny, czy nie, ale i tak kocham to swoje miejsce na Ziemi

Grażynko, Doniu -

Buziaki dla Was zostawiam

polinka 09:57, 05 sie 2014

Położyć się na Twoim trawniku i obserwować chmury to takie moje marzenie Mogę godzinami wpatrywać się w Twój ogród i nigdy się nie nasycę Aga masz raj na ziemi.