Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 14:31, 11 cze 2014

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
właśnie dziewczyny ,czy te hosty się szybko rozrastają?

Moje cudeńko,jak się nie mylę Great Arrival (podobno do 120cm szerokości)

Wiesz co, chyba mam taką. Rozrastają się średnio szybko, w sensie, ani za szybko, ani za wolno, w sam raz. I cudownie znoszą dzielenie. Ja na wiosnę dzieliłam niektóre swoje . To jedne z moich ukochanych roślin .
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:28, 11 cze 2014

Do góry
Bede wdzieczna jesli komuś się uda z tego zdjecia zidentyfikować iglaka po prawej stronie.Jesli nie postaram sie o lepszą fotkę.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:24, 11 cze 2014

Do góry
Mój jarmuż

Jadam głównie w postaci sałatek tzn paryka ,feta, pomidor , jarmuż, sok z cytryny, ogórek, ocet winny , oliwa. Również gołąbki robię z jarmużem tzn owijam nim, makaron, jarmuż , feta. Kiedyś nawet pokusiłam się o zrobienie letniego bigosu z jarmużu

Takie tam gotowanie poprzez naukę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:23, 11 cze 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Irenko, przepych kwitowy mnie po prostu zachwyca pszczółki i trzmiele mają u Ciebie raj

Chyba tak, bo chemii zero, nie dlatego że taka ekologiczna jestem, po prostu nie zdążę nigdy...no prawie
ale i szerszenie i osy i gacki i chrabąszcze też
Ala pod drzewami świetnie rosną szałwie omszone, może się skusisz?
tu wywalałam i jest

Ogród i nie tylko... 14:21, 11 cze 2014

Do góry
Jeszcze moja miłość powojnikowa mam go już ze 4 lata, nie wiem jak się zwie...

Moja bajka 14:17, 11 cze 2014

Do góry
właśnie dziewczyny ,czy te hosty się szybko rozrastają?

Moje cudeńko,jak się nie mylę Great Arrival (podobno do 120cm szerokości)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:15, 11 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale cudnie Irenko. Każdy zakątek wybujały i kwitnący. Ławka hrabiowska jest.

Zbysiu, czyli, do tronu akurat król ma swoje i ja też
skrzynie rażą kolorami, już wiem, że za rok tylko petunie będę sadzić, co rok co innego i tak od 15 lattu patelnia i trudno dobrać rosliny...
tu surfinie, w innych petunie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:10, 11 cze 2014

Do góry
reni napisał(a)
Irenko ale cudne fotki zapodałaś pięknie jest..i co ja czytam znowu zmiany? Pozdrawiam

Znowu, taki los ogrodnikamy chyba musimy coś stale robić, wariactwo jakieś

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 11 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Irenko, naprawdę siałaś to?
Ja myślę, że jest to przymiotno białe, bardzo pospolity chwast obcego pochodzenia. Ma podobne koszyczki kwiatowe do przymiotna ogrodowego. Ja osobiście go tępię, bo łatwo się rozprzestrzenia.

Basiu, jak zakwitnie zobaczymy, wiem, chwastów u mnie najwięcej, ale żebym siała chwasty celowo, to już przesada coś siałam, coś jest, chyba że to co siałam nie wzeszło, ale chwasty owszem
a tu mój dziwoląg lilia, jakaś bliźniacza, podwójna w jednym, ciekawe, jaka?

a na tej rabacie giganty też jakieś; tu muszę nurkować i wydobyc jeżówki, nie wszystkie są w stanie się przebić, a mam tu same ładne

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 11 cze 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dzwonek brzoskwiniolistny to ten biały wysoki, a biała róża to chyba Iceberg, wytrzymała. Pozdrawiam.

Acha, no to teraz wiem, cudny ten dzwonek, zanim nasiona wyłapałam do wysiania, już ich nie było, pewnie gdzieś się posieje i będę grupować
z białych róż u mnie tylko Kórnik, Chopin, Madame Plantier, Catedrhal, tej o której piszesz, nie mam.
Pozdrawiam
biel tych kwiatów też mi się podoba w tej kompozycji, takie polne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:59, 11 cze 2014

Do góry
Evchen napisał(a)
Pięknie i klimatycznie Każdy zakątek u Ciebie ma urok. W kwestii białego nie wypowiadam się, bo jestem nieobiektywna
I kolejna zmiana w planie. U Ciebie ciągle się coś dzieje

Bieli mam dużo, lubię ją wśród tej zieleni, ale inne kolory też są
zmianę doradziła Danusia, twierdzi, ze będzie piękniej, więc nie ma wyjścia, takie rady cenne
ale M. roboty będzie miał, za to potem wygodę z koszeniem, tak slalom, kłopot, a donice pójdą na placyk z białej kostki i na to ławka, co stoi pod klonem
...dzieje się stale, roboty huk, brak czasu i kasy i trwa to długo
wiem, ze lubisz biel, no to naparstnica na tle kostrzewy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:54, 11 cze 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękny romantyczny ogród stworzyłaś. Fajnie wkomponowałaś czosnki za bukszpany. Nie widać suchych liści. Naprawdę pięknie.

Bożenko dziękiczasami coś się uda ale już nie przewidziałam, ze mimo iż jeżóki wielkie, zarosną je hosty, główkuję, jak je wydobyć, nie niszcząc wszystkiego wkoło
a ta róża chyba 5 razy przenoszona bidula i mimo , to kwitnie
Testowe dodawanie zdjęć 13:54, 11 cze 2014

Do góry
Testuje zdjęcie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 11 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Rozbujały się u Ciebie te kwiaty, że hej Mogę prosić o zebranie nasionek z naparstnicy bladoróżowej?

PS, o Novalis poczytałam, to róża nie dla mnie...

I słusznie, coś z nią nie tak, wszystkie szaleją, a ta kaprysi
nasionka zbiorę
mam Bonice, a się wzbraniałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko ogród jak zwykle zachwyca kolorem fakturą i dodatki cudne w nim masz no chociażby sławny tronA i chciałam się pochwalić nie chyba jeszcze za wcześnie na chwalenie :Chciałam napisać. że robię eksperyment z bukszpanami a dokładniej z ukorzenianiem.2tyg.temu ścięłam 20sadzonek z tegorocznym przyrostem ok.20cm w ukorzeniacz i do cienia na działkę posadziłam .Czytałam że czerwiec to dobra pora na robienie sadzonek z bukszpanów.Na razie wyglądają zielono liście się ni pozwijały fajnie jakby takie duże się ukorzeniły wybacz tyle tekstu pozdrawiam

Mirka, fajnie, ze tyle tekstu, bo rzeczowy i ciekawy wyobraź sobie, że ostatnio patrzyłam na bukszpany, że niektóre po 20 cm ściąć trzeba i myślę sobie, może sadzonki porobić, ha, ha, jak ty i chyba tez zrobię, skoro czerwiec, to dobry miesiąc też je upchnę w cień, koło magnolii, bo bez podlewania tam też sobie poradzą, tam stale wilgotna ziemia; zatem będziemy zdawać sobie raporty, co i jak
od tygodnia rośnie sobie u mnie nowy lokator sumak Tiger Eyes
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Coś pięknego pokazujesz Irenko! 50 róż, to już sporo Ja tyle nie mam, ale miejsce na Giardiny znalazłam, jeszcze tylko Larissy gdzieś...

Wkleiłam firletkę i mam dowód, że to ta sama co w zeszłym roku

Dowód rzeczowy obejrzałamoj Kasiu, twoja miłość do róż godna podziwuja odwrotnie, część chyba wywalę, te ekspansywne
lubię Chopin, wysoka, nie choruje, wielkie kwiaty
, ale zapach nie taki, jak w tych do eksmisji, tamte pachą po staremu
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Oto mój biedny agrest

[img [img
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:45, 11 cze 2014

Do góry
Oto mój biedny agrest

[img [img
Dla odmiany czas na zmiany... 13:42, 11 cze 2014

Do góry
beta napisał(a)

toś mnie pocieszyła Mała Mi...okropny jest ten chrząszcz...ale co mam zrobić?...ganiam go, ale to wszystko na nic...tego jest chyba milion...i tak jak mówisz, nie dość że liście zeżre to jeszcze larwy złoży...dzieki za wizytę
a próbowałaś robić oprysk albo gnojówkę do podlania ziemi z wrotyczu? może pomoże? ja nim psikam wszystko co mi przeszkadza, a jest robalem hehehe

beta napisał(a)
klonik się rozrósł

jaki cudny! przepraszam, że nieogrodowo, ale ja o psiaku!
tzn klonik też niczego sobie

a groszek to masz wypasiony już! nasz może z 10 cm na razie ma, a u Ciebie niedługo owoców można się spodziewać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:39, 11 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, okulary mgłą zaszły, biel u ciebie na meblach taka dostojna, właśnie mglisto- srebrzysta. rośliny rozbujane na maksa.
Gratki.
Jeszcze tylko więcej czasu na odpoczynek w tej zieloności. Ja powoli wymiękam, teraz tylko okazyjna kosmetyka.

Haniu, jak mam lenia nic nie robię, ale za długo nie może być, bo potem za diabła nie obrobię
ruszają kolejne róże, pół wywaliłam, odbijają, wykopię i chyba wiem, gdzie eksmituję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies