Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Hirutkowy raj:)) 07:19, 31 mar 2012

Do góry
Krysiu, potwierdzam słowa Karoliny - barwinek po zimie potrzebuje czasu na regenerację, a runianka od razu wygląda ładnie
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:17, 31 mar 2012

Do góry
Moniko, mnie takie zmiany w trakcie budowy i podejmowanie decyzji na szybko też doprowadzały do szału, a czasem łez... U mnie odwrotnie - zamiast jednego schodka na wejściu do domu mam 3... Brukarze robiąc drogę dojazdową nie trzymali się projektu, ale od razu tego nie zauważyliśmy Twoja kostka będzie bardzo ładna i ten domek na zdjęciu też (ładny i nowoczesny). Niestety nieprzewidziane wydatki na budowie to przykra norma. Ale za to jakie będziesz mieć bukszpany!!! Też chcę takie kule jak na zdjęciu i takie słoneczko jak na zdjęciu, bo u nas dzisiaj jakieś sztormowe wichury
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:21, 30 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, u Kulasa powiedzieli: takie zwykłe taxus baccata . To dobra wiadomość, że szybko rośnie

W necie jest napisane, że rośnie powoli 10-15 cm ale mój miał jasne przyrosty 20-30 cm???
Kupiłas go na żywopłot czy stożki?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:03, 30 mar 2012

Do góry
Marzenko, u Kulasa powiedzieli: takie zwykłe taxus baccata . To dobra wiadomość, że szybko rośnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:56, 30 mar 2012

Do góry
Modlę się, czaruję i wszystkiego próbuję, żeby tylko u nas jutro nie padało! Bo roboty mnóstwo!!! A na razie leje na moje umyte okna wrrr...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:53, 30 mar 2012

Do góry
Irenko, u Ciebie też jestem na bieżąco, co wcale nie jest łatwe z tak nikłą ilością czasu i tak dużą ilością stron powstającą każdego dnia w Twoim Miłkowie . Pozdrawiam!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:50, 30 mar 2012

Do góry
Agnieszko, serdeczne gratulacje i zdroooowia!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:50, 30 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Znów jestem na bieżąco.Fajnie to wszystko wygląda a kiedy ściana?

Bogdziu, podziwiam Cię - ja nie daję rady... Nawet jak uda mi się zajrzeć i poczytać w kilku wątkach, nie wystarcza czasu na pisanie...

Marzenko, jestem u Ciebie na bieżąco i jestem z siebie bardzo dumna

Agnieszko ja u ciebie też
Jest tyle fajnych ogrodów, ze niektóre co kilka dni czytuję przyjechały do mnie stelaże do formowania bukszpanów, jutro chyba nie dam rady ich wypróbować trzeba sie pozbyć kamienia sprzed ogrodzenia i chciałabym posadzić setki roślin ( skalniaki) ktore czekaja na to...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:41, 30 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Znów jestem na bieżąco.Fajnie to wszystko wygląda a kiedy ściana?

Bogdziu, podziwiam Cię - ja nie daję rady... Nawet jak uda mi się zajrzeć i poczytać w kilku wątkach, nie wystarcza czasu na pisanie...

Marzenko, jestem u Ciebie na bieżąco i jestem z siebie bardzo dumna
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:34, 30 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusia pisała, że korona wiśni może do 3 m urosnąć. Ja jednak takie dojrzałe max 1,5 m widzialam. Ja swoim zamierzam w starszym wieku korony kształtować na idealne kule.

Justi widziałam u Kulasa wczoraj takie już "stare" umbraculifery z przepięknymi koronami, nawet w stanie bezlistnym. Nie zapytałam o ich wiek, ale koronę miały na pewno powyżej 2m średnicy. Czyli tak jak policzyłaś - ok.5m w sumie. Ale ładniej wyglądają, jak nie stykają się idealnie koronami . Dlatego swoje zamierzałam sadzić co 1,5m, ale posadzę na pewno w większych odstępach.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:03, 30 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aga daj spokój!!!! ja szukam tylko jednej sztuki nawet jak będę musiała zapłacić 200 zł ... nie miej żadnych wyrzutów , bo nic się nie stało . On ma jeszcze wiśnie , tylko trzeba poczekać , aż ruszą po zimie mówił, że cena powinna być ta sama, tylko , że mają cieńszy pieniek Jak gdzieś spotkasz to będę wdzięczna jak dasz znać

p.s. bardzo ładne cisy

Dzięki za wyrozumiałość, ale i tak będę się rozglądać za wiśnią dla Ciebie - najpierw w przyszły czwartek jak będę odbierać serby w Galowicach .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:00, 30 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ładne te cisy!
mnie też foty byle jakie wychhodzą, im bardziej sie staram tym gorzej! ale macie pracy, nie zazdroszczę, zwłaszcza po dzisiejszym dniu!

Właśnie przed chwilą próbowałam zrobić zdjęcie wiśni, ale ciemno choć oko wykol i leje jak z cebra . Jutro od rana M.z moim bratem sadzą cisy, a ja przesadzam 20szt. krzewuszek... Mam nadzieję, że teraz się wypada i jutro będzie sucho, bo musimy jutro posadzić wszystkie 40szt.
Nie wiem, czy masz ku temu zdolności, ale czaruj już, żeby jutro nie padało Ja już czaruję, co dwie czarownice to nie jedna hihihi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:54, 30 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)
no zakupy super ! nie dziwie się emocjom
cisy bardzo piękne i już od razu prawie gotowe, tylko troche przyciąć
ja kupiłam znacznie mniejsze i nie tak rozkrzewione, ale 'za to' za znacznie też niższą cenę, no ale bedę musiała trochę poczekać na żywopłot ...

No właśnie Marzenko, ta cena........ podobno czyni cuda . Jak się w tych szkółkach naoglądałam okazów, dużych i dorodnych pół nocy spać nie mogłam, a moje niby wypasione cisy, to przy tamtych pikuś... Widziałam takie piękne cisy hilli - 1m wysokości - zupełnie różne od tych moich, takie bardziej arystokratyczne, a te moje takie bardziej prowincjonalne, pospolite No ale cena duuuużo wyższa...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:49, 30 mar 2012

Do góry
Marzenko, Irenko, Coli, Justi - dzięki, że zaglądacie, choć u mnie fotografia na niskim poziomie stoi . Jutro postaram się poprawić i porobić jwięcej fotek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:45, 30 mar 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Zadzwoniłam do Stefana i została ostatnia umbraculifera , pan powiedział, że ma trochę krzywy pień i że na frontową rabatę nie poleca i powiedział, że jak koleżanka nie odbierze tych zamówionych wczoraj, to będzie miał jeszcze 4 ładne !!!! hihihihi to go zapewniłam , że odbierze na 100%
Ma też nowe , ale musi poczekać ze sprzedażą czy ruszą , ale mają cieńszy pieniek.
No to szukam dalej

Magda, bardzo Cię przepraszam... Dopiero dzisiaj jak odbierałam wiśnie przyjrzałam się, że biorę 4szt. z 5... Ta ostatnia rzeczywiście miała lekko dołem przekrzywiony pieniek... Teraz gdziekolwiek będę szukam wiśni dla Ciebie, sprawa honorowa, bo mam wyrzuty sumienia... Zapytam w Galowicach .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:37, 30 mar 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Aga, pokazuj wiśnię. Ja swoją za 180 kupiłam. Jestem ciekawa, jak się ma wielkością do Twojej.

Mam sosnę bośniacką satelit. Spora jest, droga była i padła po zimie. Jest cała ruda, na95% do wykopania.

Gabik jutro będą obiecane zdjęcia wiśni, naprawdę ładne są Ale Twojej sosny szkoda... Dlatego wstrzymuję się z kupowaniem takich "okazów"...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:34, 30 mar 2012

Do góry
No i klopssss, będziecie rozczarowani, ale nie mam zdjęcia wiśni, bo w tym ferworze zapomniałam zrobić Ale za to mam zdjęcia cisów:

niby-kulka:

Dopiero po wstawieniu zdjęć zauważyłam, że są kiepskiej jakości... Jutro obiecuję lepsze
Wersja mini mini 20:26, 30 mar 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

... jesienią to Kulas miał promocje po 120 zł, wiem to od Marzenki z forum ( Marzena2007) ... teraz ponad 200 zł, ale będę szukać w dobrej cenie, nie muszę mieć ich już

To mnie zasmuciłaś ja myślałam, ze to jego "normalna" cena była... no to trochę żałuję, że się nie zdecydowałam

Nie martw się , Wieloszka była w Stefanogród i kupiła śliczne po 145 zł 16 cm obwód pnia , dzwoniłam tam dzisiaj i została jedna sztuka trochę krzywa, pan nie polecał na frontowa rabatę, ma też trochę z cienszym pniem, ale jeszcze nie sprzedaje, bo musi mieć pewność , że ruszą po zimie ... mówił , że cena powinna być ta sama, trzeba się dowiadywać ... pamiętaj o mnie , jak gdzieś spotkasz w dobrej cenie ja też będę pamiętać o Tobie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:28, 30 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Cały dzionek mnie nie było, a tu się tyle na ogrodowisku zaległej lektury zrobiło . Ale ja dziś też nie próżnowałam, tylko mega zakupy zrobiłam. Fotek żadnych, bo towar odbieram częściowo jutro, a reszta za tydzień. Zjechałam pół Dolnego Śląska, ale warto było
Kupiłam:
- 40 szt cisów!!!!! Zwykłych, nie hilii czy hicksi, ale wysokie na 80-90cm, ładnie rozkrzewione, w sam raz na ekran (po przycięciu oczywiście) za moimi katalpami Cena też w miarę - 45zł/szt. u Kulasa w Pisarzowicach, jutro rano odbiór.
- 2 szt. kulek cisowych (nie na pniu) średnica ok.40cm, 90zł/szt - również u Kulasa
- 4 szt. wiśni umbraculifera, obwód pnia ok.16-18cm, ładna korona, już zaczynają kwitnąć bo stały w tunelu foliowym w balocie, 145zł/szt. w Stefanogrodzie - buziole dla Noemi za ten namiar!!! Dla porównania u Kulasa były obwód 12cm za 210zł, albo takie mega duże (ze 3 razy takie jak Danusiowe) za ponad 1500zł/szt !!!
- no i serby - wys.170cm, ładne, gęste, raz już cięte 80zł/szt w Multiflorze. Odbieram za tydzień. Fajny właściciel, dużo dobrych rad nam udzielił dotyczących m.in.sadzenia, obwiózł po prawie całej szkółce, pokazywał różne cuda. Zachorowałam na sosnę bośniacką już kilkakrotnie ciętą, piekną gęstą, ale nie mam pomysłu, gdzie ją posadzić, są tam też cudowne kosówki - jak z katalogu! A ze zwykłej sosny pospolitej można wyczarować cuda odpowiednim cięciem! U Kulasa dowiedziałam się, że jest moda na serby od ok.roku i właściwie prawie wszystkie (!) sprzedali, po100-200szt. dziennie!!!

Do tej pory mam czerwone policzki z emocji Jutro jak zwiozę rośliny do siebie porobię fotki.

Zajrzałam sobie dziś do Wieloszków, a tu tyle się dzieje.
Lubie takie relacje. Można sie mniej więcej zorientować jak to jest cenowo w innych częściach kraju, żeby za dużo nie przepłacać. Nachodzi mnie coraz większa ochota na te wiśnie, żeby posadzić od strony sąsiadów. Może zasłoniły by trochę widok na okna. Jak te wiśnie "dorosną" to ile będą mieć na wysokość?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:57, 29 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sebek, Marzenko - mam nadzieję, że będzie efekt godny wydanych pieniędzy i ciężkiej pracy, która nas czeka, żeby to posadzić. Musimy zrobić to sami, bo na wynajęcie firmy już zabrakło .

Efekt będzie, będzie.
A jak własnymi "rencami" robimy to jeszcze większą satysfakcję mamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies