Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 20:54, 30 mar 2012

marzena napisał(a)
no zakupy super ! nie dziwie się emocjom
cisy bardzo piękne i już od razu prawie gotowe, tylko troche przyciąć
ja kupiłam znacznie mniejsze i nie tak rozkrzewione, ale 'za to' za znacznie też niższą cenę, no ale bedę musiała trochę poczekać na żywopłot ...

No właśnie Marzenko, ta cena........ podobno czyni cuda . Jak się w tych szkółkach naoglądałam okazów, dużych i dorodnych pół nocy spać nie mogłam, a moje niby wypasione cisy, to przy tamtych pikuś... Widziałam takie piękne cisy hilli - 1m wysokości - zupełnie różne od tych moich, takie bardziej arystokratyczne, a te moje takie bardziej prowincjonalne, pospolite No ale cena duuuużo wyższa...
noemi 20:54, 30 mar 2012

Aga daj spokój!!!! ja szukam tylko jednej sztuki nawet jak będę musiała zapłacić 200 zł ... nie miej żadnych wyrzutów , bo nic się nie stało . On ma jeszcze wiśnie , tylko trzeba poczekać , aż ruszą po zimie mówił, że cena powinna być ta sama, tylko , że mają cieńszy pieniek Jak gdzieś spotkasz to będę wdzięczna jak dasz znać

p.s. bardzo ładne cisy
Wieloszka 21:00, 30 mar 2012

irena_milek napisał(a)
Ładne te cisy!
mnie też foty byle jakie wychhodzą, im bardziej sie staram tym gorzej! ale macie pracy, nie zazdroszczę, zwłaszcza po dzisiejszym dniu!

Właśnie przed chwilą próbowałam zrobić zdjęcie wiśni, ale ciemno choć oko wykol i leje jak z cebra . Jutro od rana M.z moim bratem sadzą cisy, a ja przesadzam 20szt. krzewuszek... Mam nadzieję, że teraz się wypada i jutro będzie sucho, bo musimy jutro posadzić wszystkie 40szt.
Nie wiem, czy masz ku temu zdolności, ale czaruj już, żeby jutro nie padało Ja już czaruję, co dwie czarownice to nie jedna hihihi
Wieloszka 21:03, 30 mar 2012

noemi napisał(a)
Aga daj spokój!!!! ja szukam tylko jednej sztuki nawet jak będę musiała zapłacić 200 zł ... nie miej żadnych wyrzutów , bo nic się nie stało . On ma jeszcze wiśnie , tylko trzeba poczekać , aż ruszą po zimie mówił, że cena powinna być ta sama, tylko , że mają cieńszy pieniek Jak gdzieś spotkasz to będę wdzięczna jak dasz znać

p.s. bardzo ładne cisy

Dzięki za wyrozumiałość, ale i tak będę się rozglądać za wiśnią dla Ciebie - najpierw w przyszły czwartek jak będę odbierać serby w Galowicach .
justi 21:48, 30 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Justynko one sa szczepine na pniu i właściwie już na wysokość niewiele rosną. Tylko kula im się powiększa.

Wiem to że pieniek nie rośnie. CHodzi mi o całość w wersji dorosłej drzewa.
Madzenka 21:52, 30 mar 2012

Danusia pisała, że korona wiśni może do 3 m urosnąć. Ja jednak takie dojrzałe max 1,5 m widzialam. Ja swoim zamierzam w starszym wieku korony kształtować na idealne kule.
justi 21:55, 30 mar 2012

Czyli ok. 5m z pienkiem. Muszę porobić zdjęcia i popatrzeć co by tam zrobić.
Pola 21:56, 30 mar 2012

Cudne te cisy rewelacja zakupy, dużo roboty przed tobą
Wieloszka 22:34, 30 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Danusia pisała, że korona wiśni może do 3 m urosnąć. Ja jednak takie dojrzałe max 1,5 m widzialam. Ja swoim zamierzam w starszym wieku korony kształtować na idealne kule.

Justi widziałam u Kulasa wczoraj takie już "stare" umbraculifery z przepięknymi koronami, nawet w stanie bezlistnym. Nie zapytałam o ich wiek, ale koronę miały na pewno powyżej 2m średnicy. Czyli tak jak policzyłaś - ok.5m w sumie. Ale ładniej wyglądają, jak nie stykają się idealnie koronami . Dlatego swoje zamierzałam sadzić co 1,5m, ale posadzę na pewno w większych odstępach.
Madzenka 22:46, 30 mar 2012

Agnieszko piękne te cisy. I są arystokratyczne jak je przytniesz teraz to będa piękne. A ja mam chyba tę samą odmiane tylko mniejsze, szybko rosną. Czy wiesz jak się ta odmiana nazywa?