Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

coli 08:17, 30 mar 2012

Ale zakupy, pokaż, pokaż
noemi 10:13, 30 mar 2012

Zadzwoniłam do Stefana i została ostatnia umbraculifera , pan powiedział, że ma trochę krzywy pień i że na frontową rabatę nie poleca i powiedział, że jak koleżanka nie odbierze tych zamówionych wczoraj, to będzie miał jeszcze 4 ładne !!!! hihihihi to go zapewniłam , że odbierze na 100%
Ma też nowe , ale musi poczekać ze sprzedażą czy ruszą , ale mają cieńszy pieniek.
No to szukam dalej
justi 11:28, 30 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Cały dzionek mnie nie było, a tu się tyle na ogrodowisku zaległej lektury zrobiło . Ale ja dziś też nie próżnowałam, tylko mega zakupy zrobiłam. Fotek żadnych, bo towar odbieram częściowo jutro, a reszta za tydzień. Zjechałam pół Dolnego Śląska, ale warto było
Kupiłam:
- 40 szt cisów!!!!! Zwykłych, nie hilii czy hicksi, ale wysokie na 80-90cm, ładnie rozkrzewione, w sam raz na ekran (po przycięciu oczywiście) za moimi katalpami Cena też w miarę - 45zł/szt. u Kulasa w Pisarzowicach, jutro rano odbiór.
- 2 szt. kulek cisowych (nie na pniu) średnica ok.40cm, 90zł/szt - również u Kulasa
- 4 szt. wiśni umbraculifera, obwód pnia ok.16-18cm, ładna korona, już zaczynają kwitnąć bo stały w tunelu foliowym w balocie, 145zł/szt. w Stefanogrodzie - buziole dla Noemi za ten namiar!!! Dla porównania u Kulasa były obwód 12cm za 210zł, albo takie mega duże (ze 3 razy takie jak Danusiowe) za ponad 1500zł/szt !!!
- no i serby - wys.170cm, ładne, gęste, raz już cięte 80zł/szt w Multiflorze. Odbieram za tydzień. Fajny właściciel, dużo dobrych rad nam udzielił dotyczących m.in.sadzenia, obwiózł po prawie całej szkółce, pokazywał różne cuda. Zachorowałam na sosnę bośniacką już kilkakrotnie ciętą, piekną gęstą, ale nie mam pomysłu, gdzie ją posadzić, są tam też cudowne kosówki - jak z katalogu! A ze zwykłej sosny pospolitej można wyczarować cuda odpowiednim cięciem! U Kulasa dowiedziałam się, że jest moda na serby od ok.roku i właściwie prawie wszystkie (!) sprzedali, po100-200szt. dziennie!!!

Do tej pory mam czerwone policzki z emocji Jutro jak zwiozę rośliny do siebie porobię fotki.

Zajrzałam sobie dziś do Wieloszków, a tu tyle się dzieje.
Lubie takie relacje. Można sie mniej więcej zorientować jak to jest cenowo w innych częściach kraju, żeby za dużo nie przepłacać. Nachodzi mnie coraz większa ochota na te wiśnie, żeby posadzić od strony sąsiadów. Może zasłoniły by trochę widok na okna. Jak te wiśnie "dorosną" to ile będą mieć na wysokość?
Madzenka 20:31, 30 mar 2012

Justynko one sa szczepine na pniu i właściwie już na wysokość niewiele rosną. Tylko kula im się powiększa.
Wieloszka 20:34, 30 mar 2012

No i klopssss, będziecie rozczarowani, ale nie mam zdjęcia wiśni, bo w tym ferworze zapomniałam zrobić Ale za to mam zdjęcia cisów:

niby-kulka:

Dopiero po wstawieniu zdjęć zauważyłam, że są kiepskiej jakości... Jutro obiecuję lepsze
Wieloszka 20:37, 30 mar 2012

GabiK napisał(a)
Aga, pokazuj wiśnię. Ja swoją za 180 kupiłam. Jestem ciekawa, jak się ma wielkością do Twojej.

Mam sosnę bośniacką satelit. Spora jest, droga była i padła po zimie. Jest cała ruda, na95% do wykopania.

Gabik jutro będą obiecane zdjęcia wiśni, naprawdę ładne są Ale Twojej sosny szkoda... Dlatego wstrzymuję się z kupowaniem takich "okazów"...
marzena 20:42, 30 mar 2012

no zakupy super ! nie dziwie się emocjom
cisy bardzo piękne i już od razu prawie gotowe, tylko troche przyciąć
ja kupiłam znacznie mniejsze i nie tak rozkrzewione, ale 'za to' za znacznie też niższą cenę, no ale bedę musiała trochę poczekać na żywopłot ...
Wieloszka 20:45, 30 mar 2012

noemi napisał(a)
Zadzwoniłam do Stefana i została ostatnia umbraculifera , pan powiedział, że ma trochę krzywy pień i że na frontową rabatę nie poleca i powiedział, że jak koleżanka nie odbierze tych zamówionych wczoraj, to będzie miał jeszcze 4 ładne !!!! hihihihi to go zapewniłam , że odbierze na 100%
Ma też nowe , ale musi poczekać ze sprzedażą czy ruszą , ale mają cieńszy pieniek.
No to szukam dalej

Magda, bardzo Cię przepraszam... Dopiero dzisiaj jak odbierałam wiśnie przyjrzałam się, że biorę 4szt. z 5... Ta ostatnia rzeczywiście miała lekko dołem przekrzywiony pieniek... Teraz gdziekolwiek będę szukam wiśni dla Ciebie, sprawa honorowa, bo mam wyrzuty sumienia... Zapytam w Galowicach .
Wieloszka 20:49, 30 mar 2012

Marzenko, Irenko, Coli, Justi - dzięki, że zaglądacie, choć u mnie fotografia na niskim poziomie stoi . Jutro postaram się poprawić i porobić jwięcej fotek
Milka 20:52, 30 mar 2012

Ładne te cisy!
mnie też foty byle jakie wychhodzą, im bardziej sie staram tym gorzej! ale macie pracy, nie zazdroszczę, zwłaszcza po dzisiejszym dniu!