Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Bawarka 09:09, 26 sie 2016

Do góry
Zaglądam z ponad miesięczną nieobecnością.
Bonice co nie bledną .. ciekawa odmiana róży.
Fajne macie te ferraty.. ale też macie fajne góry.. my mamy tylko nasze Tatry (i to tylko kawałek)... ale dobre i to..
Lilie z ogrodu cudne..szczególnie te liście robią wraznie

I pościnałaś róże jak jeszcze tak fajnie kwitły, mi by było żal.

Pozdr. i wracam do obowiązków.
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:36, 25 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Pięknie, pięknie Dorotko tam masz
Fajna ptasia rodzina na aweczce i przy bukszpanach
Hortki cudne i jeszcze lile masz, suuper.
Ja juz nawet łdyzki powycinałam i znaku po nich nie mam

Lilie mam , kwitną pięknie, ale to zasługa mojej pamięci, położyłam je w woreczkach na półce w spiżarce i zapomniałam o nich. Przed remontem łazienki musiałam też wszystko wynieść ze spiżarki. W ten sposób znalazłam lilie. Są też białe, ale dopiero zaczynają kwitnąć. Lilie sadziłam na początku czerwca.
Dziękuję za miłe słowa, ja dopiero tu na Ogrodowisku uczę się komponowania roślin. raz się udaje, a raz nie, więc ciągle coś zmieniam i poprawiam. Wycięłam tą wielką różę różową, taką jak i Ty masz. Ona jest nie do ogarnięcia, ciągle łapie mączniaka. Co prawda w ziemi jeszcze siedzi, ale gałęzie poobcinane.

Moje pachnidełka.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:39, 23 sie 2016

Do góry
Łukasz, kiedy można przesadzić lilie ?
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:47, 22 sie 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Witaj ! W końcu udało mi się zajrzeć do Twojego ogrodu . Piękne masz kwiaty . Urzekły mnie floksy i lilie . U mnie floksy w tym roku dopadł grzyb i po kwitnieniu . Musiałam wszystko wyciąć . U Ciebie piękny ten czerwony i lila . Lilie też mam ale jeszcze młodzutkie . Zajrzę jeszcze wieczorem nacieszyć oczy kolorami twojego ogrodu .

witaj Asiu
Zapraszam ,zaglądaj będzie mi bardzo miło

zaglądam do Ciebie ...niby ogrod w remoncie( w jakim remoncie) raczej w upiekszaniu...ładnie masz ,duże nasadzenia....czekam na efekt końcowy z ciecia jałowców

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:22, 20 sie 2016

Do góry
Witaj ! W końcu udało mi się zajrzeć do Twojego ogrodu . Piękne masz kwiaty . Urzekły mnie floksy i lilie . U mnie floksy w tym roku dopadł grzyb i po kwitnieniu . Musiałam wszystko wyciąć . U Ciebie piękny ten czerwony i lila . Lilie też mam ale jeszcze młodzutkie . Zajrzę jeszcze wieczorem nacieszyć oczy kolorami twojego ogrodu .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:43, 19 sie 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Mój portfel dramatycznie pusty! Koleżankę zaraziłam ogródkowaniem, jadę z nią, żeby kupić coś do jej ogrodu Wyżyję sie nie na swoim
Z gaury zbierze się nasionka, a mieczyk abisyńki może ładnie przyrośnie...?

To takie zapupy najprzyjemniejsze...ja sobie sprawię przyjemność, jeśli mi sie uda dostać lilie martagony...chcę je bardzo w ogrodzie, irysy gładkie do rozrśnięcia i tyle na razie, reszta należy do warzywnika i jego wykończenia i do kuchni, którą chciałabym zrealizować w tym roku
Moje wymarzone rabaty....biel w roli głównej.... 09:22, 18 sie 2016

Do góry
Tak właśnie Koloru!!! Białego i trochę fioletu Oczywiście mam zamiar posadzić za chwilę dużo cebul w całym ogrodzie (czosnki,tulipany,lilie).
Tą rabatę MUSZĘ przerobić mimo tych 80cm
Ogród z łezką II 10:33, 16 sie 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia al Ty masz werwęJa ostatnio mam siły tylko na pracę i nic więcej.
Buziaki

Często o Was myślę...wiem, że zasłużyłaś sobie na przerwę Nawet się zastanawiałam czy nie zadzwonić i Was do nas ściągnąć w niedzielę albo wczoraj...może teraz w niedzielę? Bo w sobotę muszę się za lilie zabrać i koło róż wypadało by wyplewić...fe!

Ale tej jednej trawki na wymianę to Ci nie daruję Aż niemożliwe, że te zdychlaki, które ode mnie wysadzałaś u Ciebie rosną...ale ja się uparłam i na wykuszowej te trawki tam będą rosły!!!
Mój mały ogródeczek :) 17:18, 12 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bardzo ładne zdjęcia w wyjazdu
Hortki u Ciebie dobrze się czują A i lilie masz piękne

Dziękuję
Mój mały ogródeczek :) 16:26, 12 sie 2016

Do góry
Bardzo ładne zdjęcia w wyjazdu
Hortki u Ciebie dobrze się czują A i lilie masz piękne
Moja działka na Dębowym Lesie 10:59, 12 sie 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Piękne widoczki u Ciebie. Roślinki ładnie rosną, zwłaszcza lilie pokazały swój czar.

Dziękuję za miłe, dubujące słowa
Lilie co roku pięknie kwitną.
A jak jest ch wi ęcej to widoków wiecej ładnych.
Ale na wiosnę i tak ich jeszcze trochę dokupię .Bo mam do nich ogromna słabość.I mój eM tez je lubi

Hortensja Anabell jeszcze młoda.W tamtym roku miała 2 kwiaty.
W tym z 5.I z 7 gałązek juz.To na drugi rook może będzie bardzie okazała jeszcze ??

Hortensja Bobo po lewej stronie.A w dali Limka

A po prawej między rabatami, które zostana połączone.W doniczkach stoją jeszcze i czekaja na posadzenie nowe 2 liliowce Unchartered Waters i Years Away -
( nowe chciejstwa zostały zaspokojone..)
Ale to dzięki wam i przez was .
Bo link na liliowce mi wysłałyście i zobaczyłam... zechchiałam, zamówiłam i mam
I lawendy do nich dojdą .Bo dostałam w prezencie imieninowym
Moja działka na Dębowym Lesie 10:45, 12 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak, niektóre są bardzo nie zawodne, obficie kwitną.Ale nie wszystkie, szkoda

Piękne widoczki u Ciebie. Roślinki ładnie rosną, zwłaszcza lilie pokazały swój czar.
Moje wymarzone rabaty....biel w roli głównej.... 10:04, 12 sie 2016

Do góry
... ale licz się z tym, że wiosną będzie tutaj łyso bo nie am miejsca na nic zimozielonego.

To może jakieś cebulowe jeszcze posadzić żeby wiosną było trochę kwiatów ?
Może białe lilie za hortensjami i tulipany z przodu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:59, 12 sie 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ogród po urlopie super się prezentuje, wszystko pięknie dopiełaś przed urlopem to i po nim można szybko ogród doprowadzić do porządku.
Z tymi liliami to niezła niespodzianka - ale dobrze, że chociaż obie w różach, bo coby było gdyby jedna pomarancz a druga fiolet

Dobrze, że udało się Wam pozbyć tych gadów!

odpuściłam sobie troche po przyjeździe, w nagrodę i teraz narobiły mi się zaległości......ech............taka robota

ale do zimy mam nadzieję zdążyć hahahahahaha

lilie jak piszesz dobrze że takie, chociaż to połączenie o którym piszesz byłoby ciekawe

a szerszenie - zapanował spokój......nic nie bzyczy i nie straszy - nawet nie wiesz jaka to ulga!!!!!!!
Kamienny ogród patykiem malowany 23:24, 11 sie 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Sylwia dobrze, że chodź w tych dwóch "cyckach" lilie przetrwały. Tak myślałam, że to tam

Jak się dowiem jak je rozmnażać, to się może wezmę....ale za co ja się nie wezmę ???? tylko kiedy ????
Żywopłotki cisowe. 23:12, 11 sie 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za serdeczną gościnę i roślinki którymi tak hojnie nas obdarowałaś.
W Twoim cudownym ogrodzie czas biegnie zbyt szybko, nie zdążyłyśmy jak zwykle się nagadać
A widok bujnych rabatach i przepięknych roślin mam cały czas przed oczami.
Agnieszka oczarowana i pełna podziwu że jedna osoba o tak duży ogród i te wszystkie rośliny.
Jutro wielkie sadzenie
Buziaki

Joasiu - wzruszyłaś mnie, podkolorowałaś mój ogród, wiesz że to ciężki rok był dla mnie.
Oj za mało gadania ale taki niedosyt mają wszystkie (ogrodowiczanki) po spotkaniu

Ja oczarowana Agnieszki synkiem, nie spotkałam jeszcze dziecka z takim zainteresowaniem do roślin. Podchodził oglądał, zdjęć zrobił ok. 60 i jeszcze nagrywać chciał

zapach co leciał ze środkowej rabaty to lilie różowe Topeka, i na szerokiej poprzecznej rozwinął jeden pąk "Big Brother" a myślałam że tylko floks. Niskie lilie i nie rzucały się w oczy.

Jak to dobrze rozpoznałaś turzycę i uchroniłaś mnie przed chwaściorem, a tak cieszyłam się będę miała dużo sadzonek.

To moje podziękowania dla Ciebie patrzyłam na torebkę i oczy mi się uśmiechały dla mnie to bardzo cenne Czasu nie mam na takie wyprawy.
Mój mały ogródeczek :) 19:55, 11 sie 2016

Do góry
Teresa wakacje udane dziewczynki zadowolone bo trzy tygodnie u taty były
kapuchy mam pierwszy raz i wiem że zagoszczą u mnie w następnym roku

Kamila ta różowa lilia akurat dziś się rozkwitła

Ewa lilie uwielbiam co roku dokupuję ze dwie trzy

Ania dziękuję
Lili u mnie jeszcze z 5 kwitnie
hortka przy lili Vanilka kwiaty ma ogromne

Dziewczyny różyczki dla Was

W zgodzie z naturą 19:50, 11 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Oczko sliczne a kwiaty lilii zachwycajace.

Dziękuję Bogdziu Zdjęcia trochę poprawiają realia, a lilie zostały mi tylko te, inne chyba coś wcięło wrrrr
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies