Danusiu,zdjęcia jak zawsze cudne,Twój ogród zachwyca za każdym razem,idealny w każdym calu
Mam pytanie o hacone,kupiłam kilka sztuk i chcę posadzić za bordowymi żurawkami ,aby troszkę rozświetlić rabatę,co ile je posadzić?...bo widzę,że się duże rozrastają...żurawek mam 6szt
Pozdrawiam
Witam,
po prześledzeniu tego wątku nabrałam ochoty na własne sadzonki hortensji. Mam jedną w ogrodzie niewielkich rozmiarów i to z niej pobrałam patyki kiedy miała już pąki a nawet prawie listki. Myślałam że nic z tego nie będzie, że trochę za późno przycinałam hortensje a tu 100% sukcesu. Wszystkie się ukorzeniły
Teraz tak wyglądają
Czy mogę je wsadzić do gruntu czy jeszcze trzymać w doniczkach?
Czy mogę je jeszcze zasilać nawozem do hortensji?
Ja nie wymieniałam ziemi w donicy w tym roku bo mi zabrakło tylko podsypałam nawozem i podlewałam z nim ale jednak trzeba wymienić lub w końcu wkopię ją do ogródka z odpowiednim podłożem i zobaczę co będziewykop i zmień ziemię Ja mam problem z Grandiflorą już 3 lata rośnie w ogródku a cały czas taka nędzna, zrobiłam jej dzisiaj zdjęcie, powinna być już porządnym krzaczorem
a to taki sobie gość
*** Aneczko, sama chciałabym to wiedzieć. Podpowiadano mi, że to Maria Teresa, ale wątpię. Jest wytrzymała, mam ją od lat. Nie pachnie, ale ciągle kwitnie i to ładnie, kolor łosoś z różem. Wysoka na 70 do 100 cm. Kwiaty dłużej utrzymują się na krzaczku i zmieniają kształt i kolor.
Jak się dowiem, to Ci powiem. Pozdrawiam.
Kasia widać skręcanie się liści i na owocach taka twarda"skórka(6 zdjęcie) widać brakuje im wszystkiego oprócz azotu, one są w donicach na dworze czy w jakieś folii je masz?dobrze dać nawóz wieloskładnikowy do pomidorów lub dolomitno i jak duże masz owoce to i zapotrzebowanie na magnez(siarczan magnezu) jest duże, ale teraz ciężko radzić nawet z tym drucikiem jak masz zarazę, najpierw musisz to wyleczyćaha podlewanie co 2-3 dzień