Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:05, 25 lip 2014

Syla napisał(a)

przechowam swoje w ogrodzie zimowym jak mi donic korzenie nie rozwalą ...a na wiosnę przytnę jak miskanty ... o ile M mi pozwoli je wnieść

a wracając do jeżówek to ta Southern Belle by się dobrze prezentowała w wyższych rozplenicach bo ona bardzo wysoka jest ... co ????

Ja już w te rozplenice nic nie wetkne.... Rosna jak szalone... Musiałabym ze dwie sztuki wyeksmitować.... Jak mi się zimą zrodzi koncepcja to wiosną dokonam zmiany i będzie mijesce na jeżówkę
Madzenka 23:06, 25 lip 2014

monteverde napisał(a)

O Jezusicku, masakra ale coś za coś znajdziesz budlejom inne miejsce?pozdrówka

Aniu obiecalam koleżance... Tylko nie wiem czy one eksmisję przeżyją... Bo rosną u mnie od 2011..
Madzenka 23:07, 25 lip 2014

BusyBee napisał(a)

I gdzie tu sprawiedliwość

Cisy i bukszpany dadzą radę
Madzenka 23:09, 25 lip 2014

aage napisał(a)

Czyli muszę zaopatrzyć się w Biohumus i spróbować. Niecierpliwy duch i we mnie drzemie a tym bardziej jeśli chodzi o zielony dywan.
Piaskowanie wykonuję po wiosenne aeracji elektrycznym aeratorem ale też faktycznie nie zauważyłam większym zmian tyle tylko, że mam spokój z mchem.
Co roku ryję mocno, trawnik nie wygląda za specjalnie ale się odwdzięcza.

Ja też wertykuluje, areuję.... Dwa razy w roku... Od jesieni już miala cięzko a był zakladany przez nas w 2011 roku
O tu fotka z konca maja 2011

Ha jak patrzę na te zdjęcia to wierzyć sie nie chce.... Jakie były tu chwasty...
noemi 23:14, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Madziu na pocieszenie dodam, ze dzisiaj ułamalam sobie pąk wczoraj posadzonej Firts Lady przy cięciu budleji...

Ja podejrzewam o to jakiegoś chrząszcza.. Gąsienica ani slimak by tego nie zrobiły....
Buziak... Chciałam sie wybrać za tydzien na giełdę ale dziewczyny robią wypad z Wrocławia
Czy u BK są jeszcze austinki, bo chciałam teściowej w prezencie kupić na imieniny ?

Dla Ciebie mój trawniczek po Agrecol przeciwko żółknieniu trawnika....

Na zdjęciach nie widać ale ma śliczny ciemnozieloniutki kolor. W połowie sierpnia sypnę nawóz jesienny

A jednak potffory za tydzień jesteśmy i na giełdę możemy zrobić wypad a potem szybka kawa …. mi pasuje, bo kulkę muszę dokupić

trawniczek super wygląda … u mnie po jesiennym też jest ciemnozielony … dlatego tak chwale

u BK są austinki ale w leroy też są i Justyna kupiła piękną catedral w kwiatonie

aage 23:15, 25 lip 2014

Gratuluję uzyskane efektu bo wiem, ile trzeba włożyć serca w zielony dywan.
Chwasty opryskujesz mniszkiem czy chwastoxem?
Madzenka 23:16, 25 lip 2014

To na koniec rabata kuchenna... Może za rok zarosna kulki hakone? A stipy, ktore posadziłam tydzien temu przesadzę zamiast molini... I wreszcie żurawki mi słońce nie wypala

Brrr taras do olejowaniu...

Madzenka 23:17, 25 lip 2014

aage napisał(a)
Gratuluję uzyskane efektu bo wiem, ile trzeba włożyć serca w zielony dywan.
Chwasty opryskujesz mniszkiem czy chwastoxem?

Wstyd się przyznać ale od 2011 usuwam ręcznie... Teraz przy koniczynie podałam się i będzie Mniszek...
Gabrysia_ 23:18, 25 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja też wertykuluje, areuję.... Dwa razy w roku... Od jesieni już miala cięzko a był zakladany przez nas w 2011 roku
O tu fotka z konca maja 2011

Ha jak patrzę na te zdjęcia to wierzyć sie nie chce.... Jakie były tu chwasty...

I obwódka bukszpanowa jaka mała
Madzenka 23:19, 25 lip 2014

noemi napisał(a)

A jednak potffory za tydzień jesteśmy i na giełdę możemy zrobić wypad a potem szybka kawa …. mi pasuje, bo kulkę muszę dokupić

trawniczek super wygląda … u mnie po jesiennym też jest ciemnozielony … dlatego tak chwale

u BK są austinki ale w leroy też są i Justyna kupiła piękną catedral w kwiatonie

Ja musżę rano skoczyć i kupić austinkę i potem imieniny. Na przyszly tydzien piszę się, bo muszę kupic świeże hortensje do donic przed wjeście. Może jakieś trawki bendom. ?

Madziu ja już za trzy tygodnie sypnę trawniczkowi nawóz jesienny albo za dwa