Ale grzeje, niestety przesadni. Popaliło mi hortensje i żurawki. Dziś hortki przykryte prześcieradłami. Niestety wczoraj mnie nie było i nie zdołałam ich uchronić. Kto to widział taki skwar na początku czerwca!
...dach skończony...rośliny pięknie rosną -przeszły już próbę mega ulew, gradu a teraz upału...
...niestety, jeszcze otoczenie altany pozostawia wiele do życzenia...
Trzy lata temu kupiłam krzewinkę, która pięknie kwitnie. Od tego czasu rozrosła się do sporej kępy. Dodam tylko, że jest zimozielona. Czy ktoś rozpoznaje tę roślinkę?
...ciągle instalowane jest oświetlenie - tuby Kanlux i reflektory Massive Led...i próby nocne...ciężko jest zrobic dobre nocne zdjęcia...jeszcze się muszę podszkolic w tym temacie...
Poniżej wrocławska dosyć ruchliwa ulica tydzień temu. Malutki rój przysiadł na klonie. Była straż, był pszczelarz, byłam i przez przypadek ja:
A tutaj rzadkość: matka, która dołączyła do roju po chwili/już po strąceniu. Widać, że inna, szlachetniejszej budowy królowa.
Krzysztof, nie usuwaj fotki
Ja nie mam u siebie runianki więc będę cieszyła oczy Twoją.
Może podpowiedz jakie warunki jej stworzyłeś bo piękna, a jak czytałeś wyżej u Kasi coś z nią kiepsko.
Teraz jak wrzuciłeś tę fotkę porównawczą to widzę że u Kasi coś im dolega, tylko co?
Jakiś robal? Bo liście nie wyglądają na chore.