Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:05, 07 cze 2014

Do góry
mischa napisał(a)
Podpowiedzcie co mogę posadzić między tawułką a tują? wiem, że lepiej sadzić rośliny nieparzyście, ale trzecia tawułka może się zlać z jasnożółtą tują (tuja czeka na strzyżenie, nie będzie tak wystawała na rabatę). Trzy jasnozielone żurawki chyba będę musiała przesadzić, podczas kilku upalnych, jakie tydzień temu mieliśmy, zaczęły się przypalać. Czy zastąpić je tymi ciemniejszymi? A może małe trawki? Wszystkie uwagi i propozycje modyfikacji mile widziane

Czy sadzić coś niskiego czy coś szczepionego na pniu? Myślałam też o stożku (bukszpan, cis, conika). Moje propozycje:

nie jestem przekonana, czy zimna zieleń pasuje...

cyprys japoński- strasznie drogi!

stożek z cisa- mój typ

modrzew szczepiony- czy się za bardzo nie rozrośnie?

Ja bym juz nie dawała innych kolorów, tylko dosadziła żurawki te same, co masz z przodu. Zobacz, jak Danusia i Ana sadzą dywanami - to po prostu cudo:

a tu link do wizytówki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4156-wizytowka-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem
Tutaj masz jeszcze Ogród z lustrem w wykonaniu Danusi i jej ekipy (mistrzostwo):

a tu link: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=252
Rododendronowy ogród II. 08:04, 07 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jakieś zdjecia wczorajsze.

i na koniec żaby.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Bogdziu, czy to powojnik ?, jakieś takie znajome te kwiaty, żaby rulez naprawdę prawdziwe ?

pozdrawiam
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:01, 07 cze 2014

Do góry
To jest róża, której nic nie rusza. Ogromna - ile ma lat nie wiem - była tu przed nami.

To następna NN
Nelumbo - lotos 07:59, 07 cze 2014

Do góry
Spóźnienie w rozwoju lotosów wyraźnie widoczne, wpłynęła na to temperatura w maju, która tylko przez krótki okres przekraczyła w tunelu 25 stopni.
Czas na przeniesienie najbardziej rozrośniętych sadzonek do oczka wodnego.

Co się stało kwiatom ... 07:56, 07 cze 2014

Do góry
Ania,AgnieszkaAsia,Kasia Dziękuję za miłe słowa w imieniu kwiatów.Kasia no to ja się doczekałam na starość Zbyszekwszystko widziałam koreanki ślicznotki, a Róża boska, powtarza kwitnienie?
Na pergoli New Dawn jeszcze w pąkach, i Wiciokrzew Pomorski. i leżaczek bo lubię relaks.

życzę wszystkim miłego dnia i przyjemnej pracy w ogrodach
Ogród cichy i przytulny 07:44, 07 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Podczas spaceru za płotem sąsiada małą niespodzianka

Sarenka przypomina mi mój poprzedni ogród, moje miejsce na ziemi. Zimą nawet dokarmiałam sarny i zające, które przychodziły 10 m od ogrodu
Dziękuję Asiu za to zdjęcie.
Kamienny ogród 07:40, 07 cze 2014

Do góry
Zamknięty salonik prasowy, wysypana kora, choć jeszcze nie do końca. Zostało jeszcze zrobić jagodnik, a raczej borówkownik
Ogródek nad jeziorem 07:39, 07 cze 2014

Do góry
moje truskaweczki sadzonki przywiozłam sobie z Norwegii, duże owoce, słodziutkie (odmiana Frida) te największe już zjedzone ,były knedle

Kamienny ogród 07:38, 07 cze 2014

Do góry
Mam światowe krzaczki z prasą ogólnopolską się zapoznały

Nawet wróbelki i sroczki przyleciały na prasówkę
Ogródek nad jeziorem 07:34, 07 cze 2014

Do góry
Najświeższe zdjęcia

Koziołek jest mój, ale zająca kupiłam koleżance

Rododendronowy ogród II. 07:19, 07 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

A za czym kolejka ta stoi?

Jak u Ciebie nie ma być pięknie - toż to jak po sznurku nawet płazy chadzają.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 07 cze 2014

Do góry
Wczoraj siedziałam nad pomarańczową.
Co wyciągnęłam łopatą mokrą ziemię z rabaty chhhhhhhhhhhhmara komarów chciała mnie zeżreć - ale wczoraj byłam twarda i nie zwiałam i dokończyłam wszystko co chciałam tam wsadzić.

Wsadziłam
19 mieczyków
3 sadzonki pmaranczowych bylin z biedrony - nazwa mi w tej chwili uleciała.
Moje 16 sadzonek trytomy - własnoręcznie wyhodowanych hahahah - czyli 16 mini trawek

3 duże trytomy też z biedrony ale już większe sadzonki - w tym jedna ta co pokazywałam wcześniej kwitnąca

6 dzwonków irlandzkich
i z 10 nagietków.

Chiba tyle

Tylko jedna fota z mieczykami i pierwszym paskiem nagietków
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:10, 07 cze 2014

Do góry
Musiałam uwiecznić kwitnące kosaćce - bo w takim tempie robienia zdjęć rośliny mi przekwitną hahahaha

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 07 cze 2014

Do góry
Taki ogólny nieuprzątnięty focisz- wczoraj zrobiłam w tym miejscu niezły burdello - wsadzałam przy domu lewkonie i tytoń ozdobny dziś chcę tam jeszcze wcisnąć ostróżki ogrodowe i przysypać kora i zrobię fotę

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 07 cze 2014

Do góry
Mieczyki na żółtej - dałam je w dwóch rogach rabaty

Mam nadzieję - jeśli wyjdą hahahah - że kolor będzie zbliżony

Rododendronowy ogród II. 07:06, 07 cze 2014

Do góry

i na koniec żaby.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:05, 07 cze 2014

Do góry
Mam nawet kilka marnych fociszy

Czerwone cebule tulipanów..tachałam wiadra wypełnione gnijącą breję za boisko, wywalałam, wybierałam z śmierdzącego błotka (5 wiader ), potem pod dom do wody - płukanie i do wysuszenia - około 40 minut - na duperelowatą robotę- mam nadzieję że po wsadzeniu jeszcze coś z nich będzie

Dwa ogrody 06:44, 07 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Śliczne te błękitne czosnki stare rośliny mnie urzekają, ostatnio do nich powrót, znowu na topie są
Pozdrawiam, masz kolorowo, pewnie pachnie bardzo

Irenko, ze starych roślin u mnie zawsze miejsce mają cynie, malwy, aksamitki. Pachnąco dla Ciebie

Rench, ja róz mam stosunkowo mało, ale chciejstwa są
Przetacznik biały mam, rosnie podobnie do niebieskiego i jestem zadowolona, natomiast różowy mam niski i późno startuje, jest niski, pokłada się i niezbyt jestem zadowolona z niego. Może będziesz miała inną odmianę. Biały już zaczyna kwitnienie, podobnie jak niebieski. Postaram się zrobić fotkę dla Cię
młodziutka Bonica, sztuk pięć

i jeszcze raz różanka, lawenda zakwitła
Dwa ogrody 06:30, 07 cze 2014

Do góry
Bogdziu, w ubiegłym roku wycinałam wszystkie kwiaty żurawkom, w tym pozwoliłam im zakwitnąć Podobnie z przywrotnikiem

viva napisał(a)

Mariolko, jak długo masz tę różę? Jest piękna, ciszę się, bo jestem posiadaczką dwóch sztuk tej piękności. Moje jeszcze nie kwitną. Wiosenny zakup, późno sadzone. Miałam nosa żeby ją kupić

Busze różnych kolorów cudne u Ciebie

Vivo, różę posadziłam jesienią, więc niewiele wiem o niej. Widziałam ją jesienią w szkółce kwitnącą, zachwyciła mnie kolorem ilością kwiatów, stąd wybór
a tak zaczyna Lions Rose

poznajesz, to agastache z nasionek od Ciebie

monteverde - wszystkie siewki maja listki w plamki, widziałam różowe na rynku większe sadzonki, miały podobne liście. Mam nadzieję, że będą białe, zgodnie z opisem. Nie wiesz, jaka była przyczyna, że czosnki nie powtórzyły kwitnienia?
ogrodoweimpresjejolki 05:23, 07 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Odpoczywaj w ogrodzie. Ciekawe jak zbiory jagody kamczackiej?
Powojniki z różami świetny kontrast.
Ja chyba tez jutro wyląduję w ogrodzie.

Haniu, jagoda już w zamrażarce. Marek oberwał prawie całą, bo zaczęła się sypać. W tym roku nie bardzo słodka, bo nie wygrzała się na słoneczku. Trudno, amatorzy słodkiego będą dosładzać. Zresztą w deserach i ciastach to nie szkodzi.
Teraz liczę na truskawki, bo zawsze na imieniny już miałam, a to już nie długo. Będzie jeszcze agrest, porzeczka, borówka, ...

Ciekawa jestem czy porzeczka prze,zyła, bo Marek podlał ją zeszłoroczną gnojówką z pokrzywy, a ja zapomniałam powiedzieć żeby ją rozcieńczył

Chociaż na pierwszy planie czosnki, to zwróć uwagę jak pięknie kwitnie powojnik bylinowy od Bogdzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies