Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 07 cze 2014

Do góry
Taki ogólny nieuprzątnięty focisz- wczoraj zrobiłam w tym miejscu niezły burdello - wsadzałam przy domu lewkonie i tytoń ozdobny dziś chcę tam jeszcze wcisnąć ostróżki ogrodowe i przysypać kora i zrobię fotę

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:06, 07 cze 2014

Do góry
Mieczyki na żółtej - dałam je w dwóch rogach rabaty

Mam nadzieję - jeśli wyjdą hahahah - że kolor będzie zbliżony

Rododendronowy ogród II. 07:06, 07 cze 2014

Do góry
Jakieś zdjecia wczorajsze.

i na koniec żaby.

Miłego dnia wszystkim życzę.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:05, 07 cze 2014

Do góry
Mam nawet kilka marnych fociszy

Czerwone cebule tulipanów..tachałam wiadra wypełnione gnijącą breję za boisko, wywalałam, wybierałam z śmierdzącego błotka (5 wiader ), potem pod dom do wody - płukanie i do wysuszenia - około 40 minut - na duperelowatą robotę- mam nadzieję że po wsadzeniu jeszcze coś z nich będzie

Dwa ogrody 06:44, 07 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Śliczne te błękitne czosnki stare rośliny mnie urzekają, ostatnio do nich powrót, znowu na topie są
Pozdrawiam, masz kolorowo, pewnie pachnie bardzo

Irenko, ze starych roślin u mnie zawsze miejsce mają cynie, malwy, aksamitki. Pachnąco dla Ciebie

Rench, ja róz mam stosunkowo mało, ale chciejstwa są
Przetacznik biały mam, rosnie podobnie do niebieskiego i jestem zadowolona, natomiast różowy mam niski i późno startuje, jest niski, pokłada się i niezbyt jestem zadowolona z niego. Może będziesz miała inną odmianę. Biały już zaczyna kwitnienie, podobnie jak niebieski. Postaram się zrobić fotkę dla Cię
młodziutka Bonica, sztuk pięć

i jeszcze raz różanka, lawenda zakwitła
Dwa ogrody 06:30, 07 cze 2014

Do góry
Bogdziu, w ubiegłym roku wycinałam wszystkie kwiaty żurawkom, w tym pozwoliłam im zakwitnąć Podobnie z przywrotnikiem

viva napisał(a)

Mariolko, jak długo masz tę różę? Jest piękna, ciszę się, bo jestem posiadaczką dwóch sztuk tej piękności. Moje jeszcze nie kwitną. Wiosenny zakup, późno sadzone. Miałam nosa żeby ją kupić

Busze różnych kolorów cudne u Ciebie

Vivo, różę posadziłam jesienią, więc niewiele wiem o niej. Widziałam ją jesienią w szkółce kwitnącą, zachwyciła mnie kolorem ilością kwiatów, stąd wybór
a tak zaczyna Lions Rose

poznajesz, to agastache z nasionek od Ciebie

monteverde - wszystkie siewki maja listki w plamki, widziałam różowe na rynku większe sadzonki, miały podobne liście. Mam nadzieję, że będą białe, zgodnie z opisem. Nie wiesz, jaka była przyczyna, że czosnki nie powtórzyły kwitnienia?
ogrodoweimpresjejolki 05:23, 07 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Odpoczywaj w ogrodzie. Ciekawe jak zbiory jagody kamczackiej?
Powojniki z różami świetny kontrast.
Ja chyba tez jutro wyląduję w ogrodzie.

Haniu, jagoda już w zamrażarce. Marek oberwał prawie całą, bo zaczęła się sypać. W tym roku nie bardzo słodka, bo nie wygrzała się na słoneczku. Trudno, amatorzy słodkiego będą dosładzać. Zresztą w deserach i ciastach to nie szkodzi.
Teraz liczę na truskawki, bo zawsze na imieniny już miałam, a to już nie długo. Będzie jeszcze agrest, porzeczka, borówka, ...

Ciekawa jestem czy porzeczka prze,zyła, bo Marek podlał ją zeszłoroczną gnojówką z pokrzywy, a ja zapomniałam powiedzieć żeby ją rozcieńczył

Chociaż na pierwszy planie czosnki, to zwróć uwagę jak pięknie kwitnie powojnik bylinowy od Bogdzi

ogrodoweimpresjejolki 05:12, 07 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jutro powitają cię twoje kwiaty cała krasą Miłego weekendu na działeczce

Na to liczę Trochę boję się, że i chwasty też |Ale może nie będzie tak źle.
Ciekawam też warzywnika. Coraz mniejszy jest, ale czosnek, cebulka, fasolka, ogórki, cukinia.

Wiele osób z Ogrodowiska ma orliki, teraz ich czas, no i lawenda

Gosiu, Tobie też Byłaqm u Ciebie i widz,e, że ławeczka ma wzięcie Zresztą się nie dziwię bo piękny zakatek jak i cały ogród
Tobie i Krzysiowie też. I niech się znajdzie czas na odpoczynek dla Was na ławeczce

ogrodoweimpresjejolki 04:57, 07 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Życzę wypoczynku na łonie przyrody i miłego weekendu

Asiu, pogoda sprzyja, a to już pół sukcesu
Po dniu mamy, mam roślinki w doniczkach jeszcze nie wsadzone, więc potrzeba decyzji gdzie, żeby nie trzeba było im już zmieniać miejsca. Sporo też bylin od koleżanek czeka.
Wzajemnie miłego

Iryski już przekwitły pewnie wszystkie, ale miło popatrzeć

Metamorfozy ogrodowe 01:35, 07 cze 2014

Do góry
Hostowisko w 2010

I obecnie
Mój 4 arowy azyl... 01:25, 07 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Moje nowo kupione żurawki

Paprika

Kassandra

Rio

Cherry Cola

i zuraweczka Sweet Tea

W zbliżeniu widać śliczne są, czy ta gwiazdnica kwitnie na żółto?
Ogrod Malgosi samosi 00:52, 07 cze 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
i jeszcze coś

Taka moja mała metamorfoza, tak było

tak jest teraz, czekam aż trawki i bukszpany podrosną będzie fajnie

Witaj Małgosiu.

Czy mogłabyś wrzucić zdjecie tej rabaty z klonem?
Mam u siebie rabate do wymyslenia i natchneło mnie, że moze dam tam klon palmowy
ale co dalej?
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 00:49, 07 cze 2014

Do góry
Pierwsza - dopiero:
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 00:41, 07 cze 2014

Do góry

edit. Chyba przez nieuwagę żle wybralam wątek. Jeśli jest jakiś ogólny z ogrodami angielskimi to poprosze o przeniesienie postów.
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 00:40, 07 cze 2014

Do góry
Ja za to wkleję ujęcie historyczne - odtworzony ogród z epoki Tudorów przy Tudor House and Garden w Southampton.

Ogród prawie romantyczny 00:26, 07 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Widok za płotem

Aga mam podobny widok tzn. łany zbóż
Lubie patrzeć jak falują na wietrze.

Życie w wiejskim ogrodzie 00:24, 07 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Agnieszko bardzo dziękuję Dzisiaj dopiero jak wkleiłem zdjęcia warzywnika przed i po zauważyłem jak bardzo zmieniło się to miejsce

Skrzynki na płotek są już obsadzone i grzecznie czekają jak bratki przekwitną to podmienię

Bali pstryknę jutro fotkę bo zmieniła miejsce Kiedyś była tutaj i prezentowała się tak

Pozdrawiam

Przemku,
te widoki to miód na moje serce Pelargonie silne, takie dorodne, ja kupiłam jakieś wydelikacone. I zamiast komarzycy dałam bluszczyk kurdybanek variegata, też ładnie. Widzę, że w donicach posadziłeś lawendę. Czy to francuska anouk? Jest śliczna też ją mam
Pozdrawiam i dobrej nocy
Życie w wiejskim ogrodzie 00:17, 07 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Przemku,
zdjęcia dopiero pokazują, ile pracy musiałeś włożyć, by warzywnik była taki pięęęękny
A ja mam jeszcze małą prośbę, czy obsadziłeś swoje skrzynki na płocie i mógłbyś je pokazać I balię (?) z hostami. I już o nic więcej nie proszę
Dziękuję i pozdrawiam

Agnieszko bardzo dziękuję Dzisiaj dopiero jak wkleiłem zdjęcia warzywnika przed i po zauważyłem jak bardzo zmieniło się to miejsce

Skrzynki na płotek są już obsadzone i grzecznie czekają jak bratki przekwitną to podmienię

Bali pstryknę jutro fotkę bo zmieniła miejsce Kiedyś była tutaj i prezentowała się tak

Pozdrawiam

Co się stało kwiatom ... 00:12, 07 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Asia wzajemnie
Eden w pełnej krasie.narożnik domu cały opleciony Edenem.

Mirella nie wiedziałam,że eden rośnie tak wysoko
Super!
Może i ja doczekam sie podobnego widoku na starość
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:08, 07 cze 2014

Do góry
Męczyłam się prawie 2 godziny coś mi się stało z kabelkiem nie mogę wgrać zdjęć z aparatu
A więc to co wlazło
Onętki zaczynają kwitnąć

róża Shephardess

kolejny bodziszek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies