Spóźnienie w rozwoju lotosów wyraźnie widoczne, wpłynęła na to temperatura w maju, która tylko przez krótki okres przekraczyła w tunelu 25 stopni.
Czas na przeniesienie najbardziej rozrośniętych sadzonek do oczka wodnego.
Ania,AgnieszkaAsia,Kasia Dziękuję za miłe słowa w imieniu kwiatów.Kasia no to ja się doczekałam na starośćZbyszekwszystko widziałam koreanki ślicznotki, a Róża boska, powtarza kwitnienie?
Na pergoli New Dawn jeszcze w pąkach, i Wiciokrzew Pomorski. i leżaczek bo lubię relaks.
życzę wszystkim miłego dnia i przyjemnej pracy w ogrodach
Sarenka przypomina mi mój poprzedni ogród, moje miejsce na ziemi. Zimą nawet dokarmiałam sarny i zające, które przychodziły 10 m od ogrodu
Dziękuję Asiu za to zdjęcie.
Wczoraj siedziałam nad pomarańczową.
Co wyciągnęłam łopatą mokrą ziemię z rabaty chhhhhhhhhhhhmara komarów chciała mnie zeżreć - ale wczoraj byłam twarda i nie zwiałam i dokończyłam wszystko co chciałam tam wsadzić.
Wsadziłam
19 mieczyków
3 sadzonki pmaranczowych bylin z biedrony - nazwa mi w tej chwili uleciała.
Moje 16 sadzonek trytomy - własnoręcznie wyhodowanych hahahah - czyli 16 mini trawek
3 duże trytomy też z biedrony ale już większe sadzonki - w tym jedna ta co pokazywałam wcześniej kwitnąca
6 dzwonków irlandzkich
i z 10 nagietków.
Chiba tyle
Tylko jedna fota z mieczykami i pierwszym paskiem nagietków
Taki ogólny nieuprzątnięty focisz- wczoraj zrobiłam w tym miejscu niezły burdello - wsadzałam przy domu lewkonie i tytoń ozdobny dziś chcę tam jeszcze wcisnąć ostróżki ogrodowe i przysypać kora i zrobię fotę
Czerwone cebule tulipanów..tachałam wiadra wypełnione gnijącą breję za boisko, wywalałam, wybierałam z śmierdzącego błotka (5 wiader ), potem pod dom do wody - płukanie i do wysuszenia - około 40 minut - na duperelowatą robotę- mam nadzieję że po wsadzeniu jeszcze coś z nich będzie
Irenko, ze starych roślin u mnie zawsze miejsce mają cynie, malwy, aksamitki. Pachnąco dla Ciebie
Rench, ja róz mam stosunkowo mało, ale chciejstwa są
Przetacznik biały mam, rosnie podobnie do niebieskiego i jestem zadowolona, natomiast różowy mam niski i późno startuje, jest niski, pokłada się i niezbyt jestem zadowolona z niego. Może będziesz miała inną odmianę. Biały już zaczyna kwitnienie, podobnie jak niebieski. Postaram się zrobić fotkę dla Cię
młodziutka Bonica, sztuk pięć
Bogdziu, w ubiegłym roku wycinałam wszystkie kwiaty żurawkom, w tym pozwoliłam im zakwitnąć Podobnie z przywrotnikiem
Vivo, różę posadziłam jesienią, więc niewiele wiem o niej. Widziałam ją jesienią w szkółce kwitnącą, zachwyciła mnie kolorem ilością kwiatów, stąd wybór
a tak zaczyna Lions Rose
poznajesz, to agastache z nasionek od Ciebie
monteverde - wszystkie siewki maja listki w plamki, widziałam różowe na rynku większe sadzonki, miały podobne liście. Mam nadzieję, że będą białe, zgodnie z opisem. Nie wiesz, jaka była przyczyna, że czosnki nie powtórzyły kwitnienia?
Haniu, jagoda już w zamrażarce. Marek oberwał prawie całą, bo zaczęła się sypać. W tym roku nie bardzo słodka, bo nie wygrzała się na słoneczku. Trudno, amatorzy słodkiego będą dosładzać. Zresztą w deserach i ciastach to nie szkodzi.
Teraz liczę na truskawki, bo zawsze na imieniny już miałam, a to już nie długo. Będzie jeszcze agrest, porzeczka, borówka, ...
Ciekawa jestem czy porzeczka prze,zyła, bo Marek podlał ją zeszłoroczną gnojówką z pokrzywy, a ja zapomniałam powiedzieć żeby ją rozcieńczył
Chociaż na pierwszy planie czosnki, to zwróć uwagę jak pięknie kwitnie powojnik bylinowy od Bogdzi