Linie hm nic ostatecznie nie ustalone, trochę spraw mnie ostatnio odciągnęło od ogrodu.
Dziś wreszie powiesiłam skrzynki z surfiniami Wystały się biedne pod balkonem.
Izunia, bardzo piękny fragment memu sercu.
Nawierzchnie z kamieni, płyty, równe strzyżone formy i ten na tle głazu cudak.
jak dla mnie bardzo elegancki fragment.
Masz wyczucie, smak i estetycznie, mniam
Podziwiam z otwarta buzia.
Idąc za Waszymi pomysłaąmi, dokupiłam dziś 2 żółte berberysy kolumnowe i jedną przepiękną hortensję fioletową - była ostatnią w sklepie
Berberysy ustawiłam po bokach a hortensja wylądowała na środku zamiast głogownika, któy będzie posadzony poza rabatą...
mała ustawka
przed hortensją, między lawendami chciałabym posadzić jakąś niewysoką żółtą trawę - może Hakonechloa All Gold kilka sztuk???
może głogownik będzie rósł tutaj? to do przemyślenia...
a przed rh może pasowałyby turzyce np Ice dance?
a pomiędzy rh i miskantami może pasowałyby trzmieliny na pniu, które proponuje katarzynkak
co by tu jeszcze zmienić - do jutra mam czas, bo jutro jadę za zakupy roślinne i musze to wszystko jutro posadzić - po weekndzie wyjeżdżam służbowo i nic nie podziałam w ogrodzie
Cześć Kasiu, dzięki za masę pomysłów..
Chodnik jest zaokrąglony i lepiej chyba będzie poprowadzić linię rabaty tak zaokrąglono jak idzie chodnik tak mi się wydaje
Co do trzmieliny - to raczej dziękuję, miałam dwie posadzone na innej rabacie, zreszta nadal są - i mimo tego, że okryłam je na zimę - porządnie mi przemarzły, przycieąłam je i odbuijają ale jakoś tak się uprzedziłam...
chociaż nadal bardzo mi się pdobają, a na tej rabacie brakuje mi czegoś żółtego... może jednak to dobry pomysł
bukszpan na obwódkę niestety wogóle mi się nie podoba, więc zdecydowanie odpada
poza tym po rozmowie z M. zdecydowaliśmy, że rabata przy domu i rabata przy chodniku nie będą łączone - bo musi być wyjście na trawnik przed domem