Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

asiach 08:17, 25 lip 2014

kosolka napisał(a)
Asiu, wiesz jak się cieszę że tu u mnie jesteś i oglądasz i mi doradzasz? Ale już nie panuje nad powiekami Dobrej nocy, rano zaraz zobaczę co tu nowego mi napisałaś

Po O. jeszcze telefon syna do matki i tak pociągnęliśmy do 1.30 jak ja to wytrzymam i jak długo? Nie wiem
asiach 08:20, 25 lip 2014

kosolka napisał(a)
Chora róża. Jakoś nie bardzo mi te zdjęcia wyszły :-/ Pąki u nasady są białe, kilka odpadło.

Dla mnie to mączniak - grzybiczna choroba
asiach 08:26, 25 lip 2014

monteverde napisał(a)

Krzewuszki się rozrastają i w szerz i w wzwyż, trzeba ciąć po kwitnieniu jak chcesz je utrzymać w ryzach, nie dawaj między nie nic bo zagłuszą, lepiej posadż od najwyższej do najniższej rośliny

Krzewuszka to dobry wybór możesz dać kilka + dodatkowo różnych np. Variegatę lub o liściach żółtych (nie pamiętam jak się nazywa). Obie te odmiany stanowią ozdobę nawet jak przekwitną - ładne liście
Kółkiem i strzałką zaznaczyłam krzewuszkę o żłtych lisciach
asiach 08:30, 25 lip 2014

kosolka napisał(a)
Gdy ją wymyślałam wydawała mi się ciekawa, a teraz mam mętlik w głowie

Uważam , ze dobrze kombinujesz
Różne - zawsze coś się dzieje
Nie ma monotonnij a jak dasz więcej a no to możesz sobie pozwol;ic bo masz dużą działkę
A jak dasz jakiś krzak zimozielony to i zimą coś się dzieje a nie same patyki.
Myślenie moim zdaniem bardzo dobre - idziesz w dobrym kierunku - czytam dalej
Uffff ile tu tego jest!!!
asiach 08:33, 25 lip 2014

kosolka napisał(a)
Znalazłam dzisiaj

Listki są brudne, nic im nie jest Powinnam wyczyścić do zdjęcia, ale sorry.. Miesiąc temu go przesadzałam. Kawałeczek, no ale musialam go całego ruszyć. Chyba mu się spodobało?

To jest chyba grzyb - a wygląda jakby kamień z wody osiadł ???????
asiach 08:38, 25 lip 2014

Ufff dotarła do końca. Ogród zapowiada się dobrze. Musisz tylko przemyśleć jakie rośliny lubisz i zaplanować jak je skomponować. Trzymam kciuki
TYmczasem lecę do pracy - pa
kosolka 14:07, 25 lip 2014

asiach napisał(a)

To jest chyba grzyb - a wygląda jakby kamień z wody osiadł ???????

Asiu, chodziło mi o to że będzie znowu kwitł Listkom nic nie jest, brudne są po prostu.
kosolka 14:09, 25 lip 2014

asiach napisał(a)

Tutaj???
Ja trafiłam na O. w marcu a kulki miałam wcześniej - albo je się lubi albo nie - to tak jak z floksami, ktoś u Ciebie napisał, że sa nowe byliny a to jest stary kwiat, kwiat naszych babć a Ty i tak je lubisz. Ktoś mi kiedys powiedział, ze jałowce nadają się na cmentarz a ja i tak zdanie nie zmieniłam i wszędzie nim wyścielam rabaty. Taka ze mnie konserwa. Wszystko co jest moim zdaniem piękne nie musi się komuś podobać. Podstawa - robimy ogród dla siebie.

Tak, masz rację, a że mówiąc że TUTAJ, miałam na myśli że O.dzięki Danusi skupia sympatyków kulek A że je jeszcze, mimo tego że z Wami jestem, nie jestem do nich przekonana
katiaxx 14:41, 25 lip 2014

Ola, ja tez nie byłam przekonana - myślałam sobie - a co naturze rośnie w Kulkę i nie brałam pod uwagę nic co kuliste, wydawała mi się sztuczne i nienaturalne a teraz je uwielbiam , podobnie żurawki, pokazała mi je koleżanka cała w zachwytach : myślę sobie co ? zwykłe kolorowe listki, niektóre w kolorze spranej ścierki, bez przesady z tymi ochami i achami a teraz je uwielbiam odmienia mi się ciągle
kosolka 14:43, 25 lip 2014

Dlatego się nie upieram Po prostu JESZCZE nie