Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 22:28, 08 cze 2014

Do góry
W koncu wsadziłam swojego clematisa

I zlitowałam się nad żurawkami, bo słońce je prawie spaliło! Poobrywałam popalone listki ipodzieliłam na małe sadzonki, niech się ukorzeni więcej

I na koniec moja róża od em w rozkwicie
Kondziowy ogrod cz II 22:25, 08 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Miejsce wyciszenia oczywiście jak mam na nią czas hi hi hi dodałem Penstemony

Kondzio fajna świątynia dumania Jeszcze jak ta pergola cała porośnie to byś mnie stamtąd nie ruszył . Ślicznie u Ciebie i tyyyle kwiatów. Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:19, 08 cze 2014

Do góry
Jak już wrzucam stworzonka to zapomniałem pochwalić się... nie wiem czym cały czas był w locie, a skrzydełka miał strasznie szybkie.

Co się stało kwiatom ... 22:19, 08 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Mirella, nie było mnie przez chwilę , wracam i co widzę ogród różany w pełnym rozkwicie pełen barw i zapachów. Tylko nie mów, że jak róże przekwitną to nie bedziesz miała co pokazać bo nie uwierzę
Ty zawsze masz co pokazać. Jak nie piękny ogród to urokliwą okolicę. Jeszcze w obwodach masz Tygrysa - może z winnym domku? No nie wiem ale jedno co wiem to, że będzie co oglądać
Pozdrawiam ciepło

Asia przypomniałam sobie że jeszcze mam Hortensje miłe to co piszesz.
w takim razie postaram się.
Gloria Dei.

Charls de Gaulle

Czajkowski.

Acropolis

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:19, 08 cze 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bardzo sie ciesze, ze Was poznałam, dziekuje, ze przyjechaliscie, za prezenty bardzo dziekuje Jestescie wspaniałą parą co widac na tym zdjeciu Reszta jutro bo juz padam.

To jest miłość jednym słowem . śliczne zdjęcie. I do twarzy Ci w niebieskim Gosiaczku . A zresztą ładnemu we wszystkim ładnie. Buziolki
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:19, 08 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Dla Madzenki sesleria.

Tak kwitnie, 6 kwietnia tego roku

rok temu (trzeci rok u mnie)z maciupcich sadzonek

i teraz

Chyba sobie zafuduje zamiast rozplenic little bunny, ktore są bardzo kapryśne, pózno startują i słabo się przyjmują... Zapoluję sobie na selserie !!! Wielkie dzieki za fotki
Ogród w budowie - nieustającej 22:18, 08 cze 2014

Do góry
Ta to jest Róża Cesar

A ta druga to chyba Queen of Sweden (Austiger)

Działka wkoło Lubczyka :) 22:17, 08 cze 2014

Do góry
przez ten skwar nie dałam rady skończyć pielenia w warzywniaku :/ coś ostatnio kiepsko idzie mi realizacja moich planów oczywiście nie z mojej winy
ale to nie znaczy, że nic nie zrobiłam
w końcu moje bukszpany doczekały się cięcia i wykulkowałam pierwszą kulkę w swoim życiu

I przez to mam nowy materiał do ukorzenienia

I jeszcze to dziś wtyknęłam do ukorzenienia
Kondziowy ogrod cz II 22:12, 08 cze 2014

Do góry
Luiza napisał(a)
Kondziu. Obiecane kurniki.Zaraz usunę.
nie usuwaj sa sliczne
Ogród w skali mikro cz.II 22:11, 08 cze 2014

Do góry
Na setunię II wątku Ela

Rododendronowy ogród II. 22:10, 08 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Ponieważ jest wsadzony troszkę wyżej, to wokół pnia kilka dni temu położyłam igliwie sosnowe nie z lasu, spod sosny, która rośnie u mnie na działce. Podlewam obie sadzonki jednakowo, możliwe, że ten potrzebuje więcej wody. Opisałam problem w wątku, który mi poleciłaś, zobaczymy może tam ktoś wypowie się na ten temat. Dziękuję Bogdziu za wszystkie rady i wskazówki. Wierzę, że jeśli udało się uratować jednego to i z tym też się uda. Poddawać się nie mam zamiaru.

Tez bym chciała byc optymistką ale nie podoba mi się to , wygląda jak wczesny objaw fytoftorozy a to bardzo groźna dla rh choroba.
Mój 4 arowy azyl... 22:09, 08 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Asiu - instrukcja super, ale mnie bonzai się nie widzi, ażur nie pasuje w tym miejscu zupełnie.
Najlepszą byłaby jakaś zwarta bryła... chciałabym wykorzystać to wybrzuszenie u wierzchołka
Koszyk podoba mi się, ale musiałabym wyciąć cały środek, a tam najładniejsze gałęzie

edit 2: Rozważę Twoje propozycje, kto wie, czy do pierwszej się nie skłonię?

Basiu, Ty decydujesz!
Jeżeli masz jakieś większe ujecie tej rabaty- tego fragmentu ogrodu umieść będę miała szersze spojrzenie na całość
Jeżeli chodzi o I propozycję to wydawało mnie się, że właśnie dużo zostaje z całego jałowca tylko co jakiś czas wypuszczasz gałązkę z kulką. Ale jeżeli to Ci się nie widzi to ... trudno - pomyślimy dalej
Jeżeli chodzi o koszyk to nie miałam na myśli wycinanie środka (wnętrza), bo wówczas odsłaniamy środek krzaczka, który jest suchy. Góra koszyka równa jak stół.
Moim zdaniem taki koszyk czy jakiś inny motyw dobry jest jako soliter. Ale to jest tylko moje zdanie.
Może pokażę jak takie kulki moga wyglądać na rabacie

Jeżeli chcesz bardziej zwarte formy do może jakiś ptak wykorzystasz to spiętrzenie ???

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:08, 08 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
I z prosba do Bogdzi o porade, bo nie wiem czy to szkodnik czy grzyb

Takie uszkodzenia moga byc spowodowane juz w pąku jak jakiś robal próbuje złożyc w nim jaja a najczęściej powoduja je mszyce wysysajace soki z liści . Zajrzyj pod spód liści czy ich tam nie ma i jeśli są opryskaj, ale martwic się nie ma czym bo nie zagraza to w niczym roślinie tylko brzydko wygląda no i zmniejsza powierzchnię lisci w ktorych przebiega asymilacja.
Kondziowy ogrod cz II 22:06, 08 cze 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

i różyczki zaczęły kwitnąć

Poproszę koniecznie o nazwę, mógłbyś wkleić u mnie zdjęcie i nazwę ? Są cudowne i Twój ogród bardzo, bardzo różany, wszelka bujność i zieloność, przepięknie.
Ogród w skali mikro cz.II 22:03, 08 cze 2014

Do góry
I ja przybiegam z kwiatuchem na pierwszą setkę w nowym wątku
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:02, 08 cze 2014

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:59, 08 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Też kcem tak pięknie wyciachane kulony!!!
I busz do tych kulonów taki sam jak u Cię!!!

Echhh...

Juzia Ty juz nic nie przesadzaj, daj rolisnkom żyć. Za dwa lata u Ciebie będzie tak gęsto , że bedziesz obdzielać ogrodowisko roslinami. Teraz tylko wyrywaj chwasty, podlewaj rośliny i dawaj im Florovit. Obserwuj czy cos je nie podgryza lub czy nie maja grzyba. Teraz czas na pielęgnacje ogrodu i planowanie działan na jesień. Pociesz się troszkę swoją pracą, bo uzyskałaś niesamowity efekt. Teraz tylko czasu potrzebujesz. Te największe kulony są z mojego starego ogrodu, wyhodowane z małych i średnich kulek. Uwielbiam je i cięcie tych wielkich kulonów to dla mnie największa frajda. Jutro zrobię relację z cięcia największego potworka

Specjalnie dla. Ciebie ta sama rabata w 2010 roku
Moja działka. 21:58, 08 cze 2014

Do góry
Moja nowa róża;Rachal louise morgan.W piatek był jeszcze pąk,a dziś taka.
Kondziowy ogrod cz II 21:57, 08 cze 2014

Do góry
Kondziu. Obiecane kurniki.Zaraz usunę.
Co się stało kwiatom ... 21:56, 08 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
to proszę tylko uważać na okoliczne jabłonie

róża przy płotku to Sympatia(prawdopodobnie) a ta z fotki rośnie na powstającej rabatce różanej -zgromadziłem tam wszystkie niedobitki ostatnich klęsk klimatycznych i faktycznie to archiwum X -nic nie wiadomo

W okolicy nie ma jabłoni są czereśnie
Wygrzebałam z archiwum X

Pora na Dobranoc bo już.............
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies