Irenko, miło, że mnie odwiedzasz. Jestem u Ciebie i kilku jeszcze osób na bierząco. Nie zostawiam wpisów bo mało czasu Tylko nocki zostają
Werbeny wysiane do gruntu chyba się pojawiły, ale jest tyle różnych siewek, że trudno zidentyfikować:
Nie spodziewałam się, że tak ciężko zdejmuje się darń! Zajęło mi to kilka dobrych popołudniowych godzin (przez kilka dni z kolei)- kosztem braku zupki w domu...
Tuje z wyszarpaną darnią prezentują się tak jak na załączonym zdjęciu:
może nie mają serca do ogrodu , bo czas ma właścicielka bo nie pracuje i jest w domu , a i dzieciaki tak ok 5 lat więc już nie tak bardzo absorbujące i można z nimi wiele popracować
miałem gdzieś zdjęcie przedgródka i kawałka przed domem - ale tak też wygląda cała działka ....
Do wynajęcia mam jeszcze kilka mieszkań
Może ktoś pomoże mi je zbyć Jednokodygnacyjne, niepodpiwniczone, ze stropodachem wentylowanym, z pięknym widokiem - można oglądać piękne zachody słońca .... rewelacja - takich mieszkań na rynku nie uświadczysz!!!
Witam serdecznie pierwszy raz na tym Forum. Mam na imię Kasia i zwracam się do Was z prośbą o pomoc - na moim rododendronie pojawiły się plamki ( załączam zdjęcia ). Dziękuję za ewentualne porady, propozycje i sugestie co można z tym problemem zrobić. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję.
Poziomko, stare deski to drewutnia obsadzona winogronem, a pod nim z jednej strony hosty, a z drugiej tłoczą się floksy, lubczyk, liliowce, paprocie i wszelkie nadwyżki. Z braku zdjęcia inne foto
Karolino, pozostałe hosty również szaleją, deszcz im sprzyja.
A to ostropest śmiało pędzi w górę, niedawno był niewielką sadzonką
O rany jaka śliczna ta moja przyszła róża Akanto .Czyli nadaje się na tylne ogrodzenie ? super Aniu jak długo zerują chrząszcze majowe? Cieszyłam się ze żadnych gadów nie mam a tu atak chrząszczy mam ;( Nie nadążam zbierać ich z róż ,skubańce nawet w kwiatach siedzą i żrą wszystko Na szczęscie łatwo je zebrać bo to takie ospałe leniuchy .Franiu tobie to chyba się zrobiło mnie troszkę żal co? Jeszcze się muszę troszkę pomęczyć z kopaniem ale tylko do tarasu Potem wjedzie koparka usypie tarasy i wywróci mi znowu wszystko do góry nogami ale tym razem rozłożę wszędzie kartony aby uchronić przekopaną ziemię od chwastów.Dziękuję Franiu za dobre serducho .Mam kilka zdjęc to wam pokażę
Śliczny bodziszek od Soni
Co to jest za roslina pomiędzy różami? mam ją również od Soni ,ale nie wiem co to jest i tak ładnie roSnie
a ja oszalałam na punkcie tego koloru i kupiłam kosmosy czekoladowe, Jak będziesz wyciepywać te to pamiętaj o mnie
Aniu ja mam dokładnie taki sam stosunek do moich roślin zawsze musze znależć im domek ...kilka ogrodów już pewnie przez te 13 lat zapełniłabym oddanymi roślinami
No i po obejrzeniu wszystkiego ... szał, szał kolorów, zapachów, kształtów i dobrze, że z oknem ciemno Dobranoc