Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 00:50, 05 lip 2014

Słoneczniczki, na pierwszym planie Variegata i szałwia trójbarwna

pierwsze kwiatki juki

i kolejne wielosiła
barbara_kraj... 00:58, 05 lip 2014

Aniu, Bogdziu

Gosiu, jutro odpowiem na Twój post
monteverde 01:36, 05 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Zaglądam na chwilę, bo padam ze zmęczenia. Narobiłam się dziś okrutnie. Gdyby było nieco chłodniej, to co innego, ale przy tym upale ciężko cokolwiek robić
Kilka fotek z dnia dzisiejszego:
Doczekałam się ślicznej ślazówki

Basiu proszę o nasionka tego ślazu moschata, bo mój został w rajskim a może będą sadzoneczki?
monteverde 01:37, 05 lip 2014

Jak Ty nie masz szczęścia do powojników to ja nie mam szczęścia do szałwii trójbarwnej znowu mi nie urosła z nasion
barbara_kraj... 20:00, 05 lip 2014

monteverde napisał(a)

Basiu proszę o nasionka tego ślazu moschata, bo mój został w rajskim a może będą sadzoneczki?

Nasiona zbiorę, sadzonek się nie spodziewam, bo to jedyna roślina, która zapodziała się wśród roślin przesłanych mi przez Gabrysię. Nawet nie wiedziałam, że ją mam Zakwitła po dwóch latach. Ale skoro już kwitnie, to nasiona na pewno będą.
Prawda, że ma bardzo ładny środeczek? Jakieś ozdobne drzewko mi przypomina

A szałwię siałaś wprost do gruntu? Może za ciężką glebę masz dla niej? Posiej najpierw do doniczki, a nuż się uda
barbara_kraj... 20:27, 05 lip 2014

Gocha napisał(a)
(...)
A jesienią jeszcze grzyby - opieńki jak są tanie na targu i szuszę prawdziwki też z reguły kupowane. Suszę też kozaki swoje działkowe. Tylko oczywiście dla mnie to za dużo tych przetworów i ja jestem taka , ze mnóstwo rozdaję. Moje koleżanki się dziwią jak mi się tak chce. A ja po prostu lubię mieć wypełnioną piwnicę. Część też jedzie za granicę - do mojego brata i mam nadzieję , że im smakują . Ale się rozpisałam. Pozdrawiam gorąco

Gosiu, jeśli tylko zaczyna się wysyp grzybów nie omijamy lasu. W okolicy jest taki lasek, w którym opieniek w bród. Po prawe, podgrzybki i maślaki trzeba jeździć dalej, ale nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała zapasu suszonych.
A to opieńki, na które natknęłam się w zeszłym roku

hanka_andrus 20:52, 05 lip 2014

Jeden wypad do lasu i słoiki zapełnione.
boguslawa_ma... 21:51, 05 lip 2014

Podobno na Mazurach dużo prawdziwków.
Basiu mam też tą róże SedamAlbum ale tak mnie wkurza w tym roku leży na ziemi,jesienią eksmisje dostanie,chociaż kwitnie cały rok.
Szałwia trójbarwna dopiero u mnie zakwita,dziś obserwowałam ile tam pszczół pracuje
Dzidka 21:56, 05 lip 2014

Jak sięgnę pamięcią, to w moim domu rodzinnym zawsze się robiło przetwory na zimę, no ale czasy były inne i świeże produkty zimą nie były dostępne.
Pamiętam, jak na dworze, w samych majtkach aby ubrania nie pobrudzić, wiśnie drylowałyśmy za pomocą agrafki. Sok pryskał wokół, a my miałyśmy frajdę podwójną, bo i podjeść można było do woli i malowidła na sobie oglądać

Już nie dziwię się dlaczego tak 'ciągnęło' mnie do twojego wątku.
Same smakowitości. Kompoty, galaretki.
No i drylowanie wiśni. Właśnie dzisiaj je drylowałam. Na szczęście nie za pomocą agrafki /znam ten sposób i ja/.
Zamrożone, prawdopodobnie zostaną przerobione na pierogi.

Bożenka pisała o mrożeniu buraków.
Botwinkę mroziłam, ale buraczków nie próbowałam. Czy je się blanszuje?
asiach 22:30, 05 lip 2014

Gosiu, jeśli tylko zaczyna się wysyp grzybów nie omijamy lasu. W okolicy jest taki lasek, w którym opieniek w bród. Po prawe, podgrzybki i maślaki trzeba jeździć dalej, ale nie zdarzyło się jeszcze abym nie miała zapasu suszonych.
A to opieńki, na które natknęłam się w zeszłym roku

Rany to jest przepiękny wodok - trzeba było zabrać ze sobą do domu całę drzewo. Będę misiał pokazać to zdjęcie mojejmy tacie
Pozdrawiam weekendowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies