Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

ModraSowa 10:36, 04 lip 2014

Byłaś pierwsza Mirella
Ja też na hortki przypędziłam.
Mirella 10:40, 04 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Byłaś pierwsza Mirella
Ja też na hortki przypędziłam.

Yes, yes,yes
Tylko fotek brak
ModraSowa 10:47, 04 lip 2014

ano brak, ale będą
Pienne róże super, dla mnie za wysoki poziom wtajemniczenia.
Tego czasu to chyba większości z nas brakuje, ja też do wielu wątków, zaglądam,oglądam...Zimą się wygadamy
asiach 11:24, 04 lip 2014

Gocha napisał(a)

Witaj Asiu. Dzięki za pochwały i fajnie, że Ci się podobają moje kfiotki. Cały czas nie wiem jak będę przetrzymywała te róże przez zimę. Jeszcze myślę. Muszę się przyznać , że zaszalałam wczoraj- kupiłam cały samochód roślin przeróżnych. Za późno było juz na fotki, jak dzisiaj popstrykam to wstawię. Kupiłam jagodę kamczacką, borówkę, bardzo dużo różnej hortensji bukietowej, kilka fajnych jeżówek, ostróżki, hostę miniaturkę i jeszcze sporo innych. Na brak czasu strasznie cierpię. Brak go na dokładnie przeczytanie ogrodowiska- śledzenie wszystkich zaznaczonych wątków jest niemożliwe- oglądam zdjęcia, a na wpisy brakuje czasu. Nie mówiąc już o tym , że do komputera mam dostęp dopiero w nocy a i tak nie zawsze mog wejść na stronę ogrodowiska. Niestety mam kiepski internet- urok mieszkania poza miastem.Zazdroszczę Ci Asiu z jednej strony, że masz ogród już prawie całkowicie wykończony i mocno urośnięty- nie musisz kupować nowych roślin bo nie masz gdzie sadzić. Ja mam problem inny. Mogłabym dosadzać sporo roślin, zmieniać nasadzenia ale trochę kiepsko z kasą. I chłopaki zaczynają mi wypominać, że kasa idzie na ogród. A przyzwyczajeni do tej pory, że mamusia kasy nie potrzebuje dla siebie. Muszę im trochę zmieniać ich punkt widzenia- niestety z trudem. Pozdrawiam z nowym dniem

Ty robisz zakupy hurtowo
Skąd ja to znam. Kasa ach ta kasa ..
Staram się nie wydawać za dużo i muszę cieszyć się tym co mam. Rozsadzać , ukorzeniać samemu lub z udziałem taty
Kasy na siebie nie lubię wydawać dla innych nie mam problemu. A ogród traktuję jak siebie

Pa tymczasem
Gocha 11:57, 04 lip 2014

Mirella, Modra Sowa wstawię jak wrócę z pracy. Wprawdzie wczoraj pstryknęłam trochę fotek jak wróciłam ale było już za ciemno.Dzisiaj obfocę i wstawię wieczorem. Pozdrawiam.
Jag_58 21:12, 04 lip 2014

Gocha napisał(a)
Ostatnio zakupione róże pienne

Swany

NN

Elmshorn

NN

Gosiu róże piękne czy na tym pierwszym zdjęciu pomiędzy różami masz pęcherznice Diabolo ??ona rośnie bardzo duża ,nie obawiasz się,ze przesłoni róze ???według mnie ona tam za bardzo nie pasuje ,ale może to tylko moje odczucie pozdrawiam serdecznie
czekam na fotki zakupów
Gocha 00:24, 05 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Gosiu róże piękne czy na tym pierwszym zdjęciu pomiędzy różami masz pęcherznice Diabolo ??ona rośnie bardzo duża ,nie obawiasz się,ze przesłoni róze ???według mnie ona tam za bardzo nie pasuje ,ale może to tylko moje odczucie pozdrawiam serdecznie
czekam na fotki zakupów

Jagoda chyba masz rację to jest taka pęcherznica . Ja mam już ją ładnych parę lat ale ja ciągle ją przycinam więc mi nie przeszkadza jej wielkość faktyczna. Jeżeli chodzi o róże to jeszcze nie wiem czy docelowo tam będą. Jeżeli róże miałabym wsadzić do gruntu to w tym miejscu nie będę miałą jak przyginać- brak miejsca. Pozdrawiam.
Gocha 00:34, 05 lip 2014

Mam prośbę , doradźcie co mam posadzić przed bukszpanami. Tam będzie kamień kremowy drobny. I chyba chcę żeby rośliny nie były za duże i kolor inny od zielonego.

Gocha 00:53, 05 lip 2014

Moje najnowsze zakupy -penstemon, pysznogłówka, zawilec, szałwie niebieskie

Różne i byliny. Jagody, borówki, hortensje i inne

Przypadkowo uchwycony torf- to nie reklama- kupiłam pod borówki

Gocha 01:09, 05 lip 2014