Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 01:17, 05 lip 2014

owocowo

dorciabe 01:28, 05 lip 2014

Gośka narobiłaś zapasów
Przed kulki na żwirek pasuje np konwalnik czarny, albo cyprysik filifera nana albo berberysy czerwone bagatele tez cięte w kulki albo trawulce włosiste frosted curls
Gocha 01:29, 05 lip 2014

Nowy kawałek rabaty już wykończony dzisiaj

Gocha 01:41, 05 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Gośka narobiłaś zapasów
Przed kulki na żwirek pasuje np konwalnik czarny, albo cyprysik filifera nana albo berberysy czerwone bagatele tez cięte w kulki albo trawulce włosiste frosted curls

Dzięki Dorotko- właśnie o konwalniku i berberysach też myślałąm a pozostałe sprawdzę bo nie znam . Pozdrawiam. A spotkanie aktualne ? mam nadzieję. Do zobaczenia niedługiego. Może coś mi jeszcze doradzisz.
dorciabe 09:17, 05 lip 2014

Spotkanie jak najbardziej aktualne wiesz, ja też się zasadzam na konwalniki tylko cholerniki małe i drogie są, szukam okazji. A Ty widziałaś gdzieś?
Jag_58 09:43, 05 lip 2014

Gocha napisał(a)
Mam prośbę , doradźcie co mam posadzić przed bukszpanami. Tam będzie kamień kremowy drobny. I chyba chcę żeby rośliny nie były za duże i kolor inny od zielonego.

Gosiu aha odnośnie pęcherznicy
przed bukszpanami moja propozycja wrzosy koloru żółtego lub 2 trawy rozplenice japońskie i dopełnić rozchodnikami o jasnych liściach buziaki nie nadążam za Twoimi zakupami ,jesteś niemożliwa i szalejesz ogrodowo miłego weekendu
iwonaal 10:50, 05 lip 2014

Ale pięknie. Zakupy superaśne, spory wydatek.
Gocha 13:39, 05 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Spotkanie jak najbardziej aktualne wiesz, ja też się zasadzam na konwalniki tylko cholerniki małe i drogie są, szukam okazji. A Ty widziałaś gdzieś?

Cześć Dorotko. Konwalników nie kupiłam, kupiłam berberys niski czerwony z żółtymi obrzeżami, gdzieś poszukam nazwy. Konwalników ostatnio nie widziałąm. I one są faktycznie drogie i słabo rosną. Posadzę berberys i spróbuję dzisiaj to wykończyć. To do spotkania niedługiego. A jak synio ?
Gocha 13:46, 05 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Gosiu aha odnośnie pęcherznicy
przed bukszpanami moja propozycja wrzosy koloru żółtego lub 2 trawy rozplenice japońskie i dopełnić rozchodnikami o jasnych liściach buziaki nie nadążam za Twoimi zakupami ,jesteś niemożliwa i szalejesz ogrodowo miłego weekendu

Jagoda kupiłam jednak berberys, niski czerwony. Wrzosy będę sadziła cały długi pas w innym miejscu to nie chcę powtarzać. Część kamienno rozchodnikowo trawiasta i to większa będzie też w innym miejscu. Narazie jeszcze nie przygotowana część. Jak będę zaczynała tam robotę to będę fociłą i pokazywała.Pozdrawiam. Ale dzięki za pomoc. Ja na temat tego kawałka już od dłuższego czasu się zastanawiam ale nie pisałam. I już dzisiaj musiałam zrobić i trzeba było coś kupić do posadzenia. Następne kawałki jak będę robić to poproszę dużo wcześniej o pomoc w doborze roślin. Dzięki.Pa.
Gocha 13:49, 05 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Ale pięknie. Zakupy superaśne, spory wydatek.

Dzięki Iwonko. JA mam możliwości kupienia dla siebie roślin po bardzo atrakcyjnych cenach więc myślę ,że naprawdę w moim wypadku to nie majątek. Trochę kosztowało ale jakoś damy radę. Musimy już wysadzić i dokończyć rabaty , żeby wysypać korą i mieć z głowy. Pozdrawiam.