Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 23:24, 18 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Basiu, co mi przyszło jeszcze do głowy z tym jałowcem to może takie "poduchy" na kształt kwiatu np. róży. Rysownik ze mnie żaden ale mam nadzieję, że zobaczysz co chciałam przekazać. Na żadnej nodze, żadne kulki tylko wycięte płatki, wykorzystując naturalne jego wzniesienie. Płatek jeden wychodzący spod drugiego ???? Może nie tak dosłownie róża bo jej płatki są chudzitkie a tu były by grubsze bardziej masywne i nie tak wyrzeźbione
Kształt tego będzie uzależniony od rośliny i tego jak się układają gałęzie np.

Tak mogłoby być Będę miała strasznie dużo gałęzi do wycięcia W końcu muszę się odważyć i sekator wziąć w garść
Na razie za propozycję nie dziękuję. Zrobię to po fakcie

Edit: Asiu, cięcie chyba zacząć od dołu?
Ogródek Ewy 23:20, 18 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Będzie czym straszyć mole.

Ale ładnieLawenda ma dużo uroku, zawsze, nawet zimą. Ty straszysz mole, ja wkładam bukiecik do szafki z zastawą stołową. Gdy otworzę szafkę, przypomina się lato
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 18 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Margarete - kwitna tylko stella.. inne w pąkach.. a i Yellow River i rdzawe nieśmiało

bleebla - w sprawie róż to ja kiepski doradca.. wiem tyle co mam róże u siebie.. i kompletnie sie en nich nei znam... i mam pytanie do fachowcó..czy jak róze przekwitają to przycinać te owocniki czy zostawić?

I patent Madżenkowy

Liliowe kolejne i akant dołączyły do kwitnących... resztę może wieczorkiem.. idę ciać

Ja pierdziu,jak elegancko pociachałas !!!
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:12, 18 cze 2014

Do góry
To drugie zdjęcie nie wyszło zbyt wyrażnie za dużo było słońca .Poszukam innego zdjęcia
To ta sama ,ale troszkę lepiej widać .

Ogródek Ewy 23:10, 18 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś nie mam tojadu to ostróżki u mnie późno kwitną

Koniecznie muszę zmienić okulary.
Ogród Tosi 23:08, 18 cze 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
Ambrowiec w White Cunnigan'sach i z pomidorem doniczkowym

Lawenda ze Stipą, której nie widać

Coś się dzieje z jednym cisem w mojej "zasłonie"

Witam serdecznie,podziwiam twój ogród, pięknie masz przy tarasie, bajka, kawa tam smakuje napewno wyśmienicie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:06, 18 cze 2014

Do góry
Aniu ja kupowałam bardzo dużo róż Giardenę także i różę małego księcia i więcej angielek ale to wszystko zniszczyli mi murarze przy ocieplaniu domu .Te które mam to nowy zakup i wśród nich nie było giardiny.Uparłam się jak osioł aby ustalic nazwę zakupionej Nahemy która nią nie jest Wklejam dwa zdjęcia pierwsza to Eden Rose abyś proszę zerkła że jednak jest inna. Moja Edenka pachnie, naprawdę i to pięknie pachnie nie wiem dlaczego twoja nie .Natomiast ta druga niby Nahema nawet odrobinki nie pachnie.Nie chodzi juz o ten zapach, ale po nim poznałabym Nahemę .Nie wiem co mam, ale róża jest sliczna ,każdego dnia ładniejsza .Oto zdjęcia Eden Rose choc jeszcze nie w pełnym rozkwicie. Ona dopiero w tym roku jest zdrowa bo przez dwa lata zjadał ją skoczek .

Na drugim dla porównania rzekoma Nahema z pewnością to nie jest Edenka
Dam ci już spokój z tą róża bo cię zamęczę Aniu

Pszczelarnia 23:06, 18 cze 2014

Do góry
Ewcia, sielsko i anielsko
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:05, 18 cze 2014

Do góry
admete napisał(a)

Dzięki kochana
Masz bliziutko więc zapraszam na kawkę? - co z naszą grupą? - wywołuję do tablicy

Przyjechałybyście i pomogły w wyborze trawek i miejscu ich posadzenia

A co się spodobało? a np to - cudo

Aga ... Joannę trzeba z nasypów tarasowych i szału płytkowego wydobyć ... bo nikt tak nas nie zorganizuje jak Joaska ... ja jestem absolutnie za stawieniem się pod tablicą ... tylko uprzedzam nic nie podoradzam bo bendem się gapić ... i szachuję zjazd na ślizgawce z chłopakami ... zawsze chciałam to zrobić !!!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:04, 18 cze 2014

Do góry
Wieczorowo- może jakość nie ta, no ale...

A miało być tak pięknie.... 23:02, 18 cze 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

a mnie ta zachwyca...

To jest własnie Balck Magic

Ogród niby nowoczesny ale... 23:02, 18 cze 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Mam takie coś tylko. Lampy jeszcze nie są docelowo ustawione.
Po pierwszym koszeniu eM zdejmie obrzeża i pochowamy kable...

Wow!
w Oborze też mogą być ogrody 23:01, 18 cze 2014

Do góry
Idziesz jak burza, kolejna rabatka "się robi" A co z Twoim wiązem, uratowany?

Przyłączam do gratulacji na 200
Ode mnie też różyczka
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:00, 18 cze 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Idę robić demolke, o ile mi córa pozwoli

pozbywam się ścieżki z kamieni.wnerwia mnie nie wiem czy to do konca dobry pomysł bo psy z niej korzystają i czy mi roślin nie zniszczą...

Pięciomiesięczna panna to już duża dziewczyna, pewnie rozumie, że mama ma pracę.
Pieski pewnie dalej będą chodzić po ścieżce, bez kamieni.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:59, 18 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza Ty się pisaniem nie wykręcaj. Wiesz dobrze, że wszyscy uwielbiają gdy piszesz ale.... Ale gdzie fotki SOM? Ja kcem tę lawendę zobaczyc!

Madżen ja ją tak kretyńsko wsadziłam (bo to na chwilę miało być ... a zon tarasik robił jak pamiętamy chwile dwie i sie przeciągnęło ) ... więc ona istnieje pod domem i ja kadru złapać nie mogę ... zrobi się jutro co się da bo ja nie wiem czy to jeszcze lawenda ... szerokość no ok metra może i z vatem ... wzrost też ... i zupełnie jej nie przeszkadza, że słoneczko ma tylko do 13 ... dziwna jakaś ...

dziś zauwazyłam dziwne zjawisko ... chwasty, które odważą się w lawędzie zainstalować wyrywają się leciutko ... niczym odurzone lekko ... no i co prawda to prawda ... plewić lawendę to uczta zmysłów zwłaszcza jednego zmysłu to uczta ...

tak było tydzień temu ...
Ogród prawie romantyczny 22:59, 18 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kwiaty masz piękne a widząc hortensję wymiękam. Dzięki ogrodowisku zauważyłam szałwie. Takich nie znałam. Pamiętałam tylko takie czerwone z ogrodu dziadków i czasami mieliśmy w skrzynkach na parapecie ale takich jak masz Ty czy inni z takii omszałymi listkami jeszcze nie. I myślę, że sa dużo piękniejsze niż lawenda. A gęsto je sadziaś w kępach czy pojedyńczo i czy szybko się rozrastają? Czy to jest bylina? czy jednoroczna a może dwuletnia roślina?
Ale wszystkiego się od Ciebie dowiem

Asiu, moja hortensja przy Twoich to jeszcze maluszek Może kiedyś będzie taka piękna jak Twoje
Szałwie kocham. To bylinki zupełnie bezproblemowe. Same się rozsiewają, można je dzielić, ładnie i szybko się rozrastają i zaczynają kwitnąć. Z obu stron tarasu mam posadzone na rabatach (każda około metr na metr) i pochodzą z jednej mateczne sadzonki kupionej dwa lata temu. Sadziłam je pojedynczo co 20-30 cm, bo jeszcze małe, ale gdy podrosną,nic nie stoi na przeszkodzie, aby je przesadzić w inne miejsce. Nie sądzę, by im to zaszkodziło, biorąc pod uwagę, co ja z nimi wyczyniam
Lawenda rośnie obok szałwii i ładnie się z nią komponuje
Zdjęcie pokazuje stan na dziś na jednej rabatce, na drugiej szałwia trochę mniejsza.

Szałwię polecam gorąco! W moim ogrodzie rośnie najbardziej popularna fioletowa oraz biała, ale jest jeszcze niebieska, też śliczna.
Miłego wieczoru i długiego weekendu
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 22:59, 18 cze 2014

Do góry
i jeszcze to na koniec by nie było tak bllee

kwiatki będą!
A miało być tak pięknie.... 22:56, 18 cze 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Ewa,ja też jestem zachwycona, to dopiero drugi sezon,ale niektóre zachwycają

a mnie ta zachwyca...
Miniary Megabasi :) 22:54, 18 cze 2014

Do góry
I widok z góry

Obrazek:
Ogród niby nowoczesny ale... 22:54, 18 cze 2014

Do góry
Mam takie coś tylko. Lampy jeszcze nie są docelowo ustawione.
Po pierwszym koszeniu eM zdejmie obrzeża i pochowamy kable...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies