Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:40, 19 wrz 2015

Do góry
Troszkę sobie popracowałem dzisiaj. Wypieliłem bylinowa na tyłach... oj niezłe okazy tam wyhodowałem, ale co ważne, że widać nie było
Rozpoczęła się rewolucja jednej rabaty i chyba dobrze sobie kombinuję, bynajmniej mnie moja wizja zaczyna się podobać Przy okazji oberwałem odrosty z 4 Ice Dance i zrobiłem zaledwie 24 duże sadzonki w litrowych doniczkach... za dwa lata będę wywoził jak chwast w taczce Na razie drugi ogród ma darmowe rośliny.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 19 wrz 2015

Do góry
Olu obie róże bardzo zachwycają i na razie jestem z nich zadowolony

Kasiu dbam aby nie było przekwitniętych kwiatów, wtedy jeżówki chętniej dłużej kwitną no i u mnie suszą nie są dotknięte rośliny.
Ja to bym widział róże na ładnym obelisku, jakoś grusza...hmm nie wiem zapewne oryginalne byle grusza żadnego grzyba nie trzymała. Sam nie wiem trudno mi doradzić.

Ewelino na razie nie planuje robić obrzeża i raczej tam go nie będzie, chociaż nie powiem kancik w trawie mnie często irytuje i to bardzo tym bardziej, że jest tam dość krzywo.

Lindsay a dziękuję
Typografia ogrodu 21:15, 19 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
O tak tak z grubej foli wyszło bardzo dobrze
No i oczywiście tylko podziwiać zmianę i ilość pracy włożonej w ogród, bardzo mi się podoba.

O fajnie ze zajrzales.dziekuje.za slowa pochwaly.

A betonki wygladaja super.musze teraz sprobowac cala plyte tylko musze kupic odpowiedni kawalek foli. Nie dodawalam fugi i kolor jest chyba ok.
Typografia ogrodu 21:04, 19 wrz 2015

Do góry
O tak tak z grubej foli wyszło bardzo dobrze
No i oczywiście tylko podziwiać zmianę i ilość pracy włożonej w ogród, bardzo mi się podoba.
Wilcza Góra 20:59, 19 wrz 2015

Do góry
Wilcza o poranku idealna do długiego dumania nad różnymi sprawami
Astry mają cudny kolor, nie widziałem jeszcze takich
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:57, 19 wrz 2015

Do góry
No, a fotki zakupów W sumie to muszę się pożalić, ja się tak nie bawię co chwile macie gdzieś imprezy z kiermaszami... no normalnie u mnie nic
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 19 wrz 2015

Do góry
A czy po mąke też można przychodzić
Pamiętasz jak pytałaś o stożek przed domem u Szmitów? Znalazłem przypadkiem starsze zdjęcie jak jeszcze był mniejszy, opisany jako grab Fiastigiata
Ogródek Iwony 20:43, 19 wrz 2015

Do góry
Iwonko bardzo możliwe, że pomyłka w miskantach była tak jak już było napisane u samego producenta (ja mam to potwierdzone ) i w szkółkach dostali je pod nazwą Gracillimusa. Ja wiem, że moje Gracki są miskantem Graziella przy okazji zgadza się to, że kwitnie na przełomie sierpnia i września
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:58, 18 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Jak posadzisz trzmieliną czy bukszpana też będą luki

ale mam wrażenie że brzy bukszpanie mniejsze...moje kostki sadzone na wiosne sa juz fajne, łatwiej znaleźć buksy grubaski niż cisy chyba co? nie orientowałam sie ale tak mi sie wydaje...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:53, 18 wrz 2015

Do góry
Jak posadzisz trzmieliną czy bukszpana też będą luki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:43, 18 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Cis cis cis
Było głosowanie? Moje głosy licz x3

hahahaha dobra wiem ze cis wygra w głosowaniu ale czy ktos jest i w stanie pokazać taką kostkę młodziutką z cisa? bo boje sie że cisy zwykle sa mało gęste takie malusie a posadzić je tzreba co 30 cm wiec beda luki...chyba ze mozna ciasno?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:26, 18 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko z tymi hostami to poczekaj miniumum rok jak nie dwa zanim pokażą swoje prawdziwe oblicze. Dopiero wyrośnięte kępy pokazują wszystkie cechy danej odmiany
Świetne zakupy, posadziłbym sobie taką kolekcję z ogromną chęcią, ale chyba musiałbym w trawniku

W takim razie uzbrajam się w cierpliwość
uspokoiłeś mnie

dziś zabieram się za cięcie, kupiłam sobie wreszcie nożyce i będę działać cały dzień
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:56, 17 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No właśnie i tu największy problem pod folią tworzyła się para wodna skraplała i z nią wszystkie zanieczyszczenia i kurz z powietrza wniknął w płyty... szkoda bo to piękny materiał i elegancki. Mam nadzieję, że da się go uratować

oj, mam wątpliwości, znajomy próbował czyścić wszystkim i mówi, że im mocniejszy środek tym gorzej, aż wierzchnia warstwa się ścierała podczas czyszczenia. Próbowali też szlifować, ja się nie znam na tym, ale ponoć sporo trzeba przytrzeć i wygląda po takim zabiegu źle.
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:49, 17 wrz 2015

Do góry
No właśnie i tu największy problem pod folią tworzyła się para wodna skraplała i z nią wszystkie zanieczyszczenia i kurz z powietrza wniknął w płyty... szkoda bo to piękny materiał i elegancki. Mam nadzieję, że da się go uratować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:49, 17 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)

uwielbiam te kolory w ogrodzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:47, 17 wrz 2015

Do góry
Jagoda właśnie nie wiem czy ilość włosia jest zaletą jeżeli chodzi o te miliardy nasion już dwa wiadra tego oberwałem, a nadal jest tego mnóstwo, ziemia cała w nasionach. Poza tym ja się przy niej jakoś specjalnie nie rozczulałem

Sebek no przecież od dawna wiadomo, że w przyrodzie jakaś równowaga musi być

Beatko miałem już iść do Ciebie i się chwalić, że zrobiłem zdjęcia, ale mnie uprzedziłaś

Iwono byłem, swoją opinię zostawiłem

Bożenko hortensji u mnie troszkę przybędzie może jeszcze w tym roku jak się wyrobię z pracami mają rozjaśnić dość ciemną stronę ogrodu o tej porze roku
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:46, 17 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Witam w prawie trawertynu przychodzę
Przy tym materiale pierwsza rzecz jaka powinna być wykonana po ułożeniu to zaimpregnowanie czym dokładnie to nie wiem bo tego nie zgłębiałem, ale producent płyt lub kamieniarz na pewno by doradził konkretny specyfik.
Trawertyn jest bardzo porowaty i nawet lekko zanieczyszczona woda może go zabrudzić i wniknąć nawet głębiej w strukturę i nawet szlifowanie może nie pomóc, ale to już przy mocniejszym zabrudzeniu.
Jest to dość drogi materiał i jedynie kto tu może pomóc to producent płyt bo chyba nawet wiem jakiej firmy są płyty lub kamieniarz. Jak da się coś z tym zrobić to po zabiegach pierwsza rzecz to impregnacja.

Dzięki Łukasz, ja to myślę, że firma która im to układała na pewno powiedziała jak i czym to zaimpregnować. Wydawało się, że jak przykryte folią to nic się nie stanie, a tu taki zonk szkoda bo ładne to to było
Dziękuję jeszcze raz
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:39, 17 wrz 2015

Do góry
Witam w prawie trawertynu przychodzę
Przy tym materiale pierwsza rzecz jaka powinna być wykonana po ułożeniu to zaimpregnowanie czym dokładnie to nie wiem bo tego nie zgłębiałem, ale producent płyt lub kamieniarz na pewno by doradził konkretny specyfik.
Trawertyn jest bardzo porowaty i nawet lekko zanieczyszczona woda może go zabrudzić i wniknąć nawet głębiej w strukturę i nawet szlifowanie może nie pomóc, ale to już przy mocniejszym zabrudzeniu.
Jest to dość drogi materiał i jedynie kto tu może pomóc to producent płyt bo chyba nawet wiem jakiej firmy są płyty lub kamieniarz. Jak da się coś z tym zrobić to po zabiegach pierwsza rzecz to impregnacja.
Moja codzienność - ogród Oli 21:43, 17 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No przepraszam bardzo, ale jak tak można nie pochwalić się nowym ogrodzeniem zacnie to wygląda i na dodatek to wszystko tak do siebie pasuje.
Ahhh cudny masz ten ogród.

Łukasz to tylko lifting starego ogrodzenia ale nie powiem bardzo cieszy kolor elewacji domu i altany razem to musi pasować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:18, 17 wrz 2015

Do góry
Luki, dziekuje za porównanie - obie róze boskie. Piekne. Obie super się uzupelniają kolorystycznie.

Spisałeś się na medal Pieknie dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies