Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

jankosia 18:39, 19 wrz 2015

Ale przecież to normalne, trzeba było mnie zapytać to bym ci powiedziała że tak będzie
popcorn 19:53, 19 wrz 2015

Mam dla Ciebie hyzop od Mariolki

A to ze tak bedzie.. do przewidzenia. Nogi bola, nie kupilam sosnicy, byla ladna tak 55-60 cm za 40 zl, szkoda ze Cie nie bylo - masz, co o niej powiesz?? Mocno ja okrywasz na zime?
popcorn 20:00, 19 wrz 2015

Zebralam reszte jezyn i maliny, powoli sie koncza. Jeszcze tydzien-dwa i po nich.
Posadzilam klacza host od B., w sumie 8 szt kupilam, slabe, wysuszone, ale moze cos z nich bedzie?
Zahostuje sobie ogrodek na smierc
Od sasiadki dostalismy golabki, pycha I przepis na sos paprykowy mam dostac, bede robic na razie sloiczek na probe

Milego wieczoru! Fajnie ze jutro jeszcze niedziela
Krys 20:44, 19 wrz 2015

A fotki z wyprawy
Luki 20:57, 19 wrz 2015

No, a fotki zakupów W sumie to muszę się pożalić, ja się tak nie bawię co chwile macie gdzieś imprezy z kiermaszami... no normalnie u mnie nic
jankosia 21:08, 19 wrz 2015

Oj to cena za sośnicę dobra była. Ja swoją okrywam, ale moja to ma gorzej bo z rodowodem UK. Włóknina zimowa a na to kopczyk z czego tam mam w nadmiarze. Nie wiem czy bym kupiła ją teraz. Jest śliczna i lubię ją ale jak pomyślę ile pięknych roślin już straciłam bo się skusiłam na coś z nie naszej strefy.
No nie będzie zdjęć z zakupów?
Kasya 21:26, 19 wrz 2015

Karola, co tam w tej torbie jest oprocz irysow ?
Kasya 21:48, 19 wrz 2015

popcorn napisał(a)
Wrocilam ok 16.30, co daje rekordowe 9h na zakupach ogrodkowych
Mam z 8 nowych host, 6 nowych paprotek, zawilca pelnego rozowego, i pare innych roslinek masakra, ledwo zmiescilysmy sie z Magda do bagaznika Citroena Berlingo

jak to ? wracalyscie w bagazniku jakiegos innego samochodu ? Renia was nie zabrała ?
paniprzyroda 08:03, 20 wrz 2015

Karolka, za zakup cebul dziękuję jeszcze raz poza trzema krzaczkami róż i cebulkami rannika, psizębu i krokusów nic więcej nie kupiłam. Za to po powrocie kawka i sadziłam do ciemnego rośliny z poczekalni. Dziś kropi, super
popcorn 08:28, 20 wrz 2015

Krysiu, fotki będą u Magdy, ona jedyna przytomnie coś cykała - ja miałam obie ręce zajęte siatami z doniczkami, a na brzuchu plecak, nie pytaj -prawie 3cia ręką - jak odbierałam komórkę jak Kasia nas szukała ale koniecznie następnym razem babciny wózek na 2 kolkach muszę pożyczyć, a nie się mordować

Lukasz, Skierniewice nie tak daleko, za rok przyjedz

Moniko, wiem, bo się do niej już 2gi raz przymierzałam, w LM chyba tej samej wielkości za 85 pln. Ale gościa potem nie mogłam znaleźć, tłum był taki ze stoisk po drugiej stronie drowi widać nie było Za rok jeśli pojedziemy, to o 5-6 rano minimum, żeby na spokojnie pochodzić i coś kupić! I zaparkować auto bliżej...

Foty zakupów zrobię, obiecuje

Kasiu, w torbie masz odetki (te badyle z karpa korzeniowa), irysy i liliowca Stella d'Oro - to co chciałaś
Renia nas wiozła, ale od Reni jechałyśmy autem Magdy z Lodzi do Pabianic

Mariolko, nie ma za co, mam nadzieje nic nie pomieszałam/pomyliłam? Sprawdzalam 2x... U nas ciut zachmurzone niebo, ale bez deszczu.

Kot wczoraj nie wrócił na noc i do tej pory jej nie ma Zdarzyło się jej ze 3-4x na noc przepaść, ale od 6tej siedziała pod drzwiami. A teraz nic buu

Milego dnia! Idę robić leczo (cukinie swoje, pomidory z rynku bałuckiego po 80 gr/kg) , plus sok z jeżyn i dżem z malin.