Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 09:05, 20 wrz 2015

Razem z dziewczynami byłam w sobotę na Święcie Kwiatów w Skierniewicach. Była cała masa wystawców, wiele ciekawych roślin, ceny całkiem ok. i dzikie tłumy kupujących….
Kilka fotek które udało się cyknąc…
…na początek szałwia – maleństwo miało ponad metr

ogromna ilość stoisk po prostu doprowadzała do zawrotów głowy

było żurawkowo….

jeżówkowo…

obowiązkowo wrzosowo…

bukszpanowo…

a nawet cytrusowo….

Nikita 09:08, 20 wrz 2015

Jak się można łatwo domyśleć, po 4-godzinnych zakupach, bagażnik pękał w szwach...

ale nie tylko bagażnik...rośliny opanowały cały samochód!!!

Oprócz ekipy łódzkiej reprezentowanej przez Bogdzię, Carolę (popcorn), Renię (rozark), Gosię (11stokrotka), Mariolę (paniprzyroda) i jej przyjaciółkę Danusię oraz moją skromną osobę…była też z nami Kasia (Kasya). Spotkałyśmy też przesympatyczną wielbicielkę Ogrodowiska Panią Dorotkę z mężem. Dorotka ujawnij się!!! Czekamy.
07_Rene 09:12, 20 wrz 2015

Oczopląsu można dostać od tylu wspaniałości Nie dziwię, się że bagażnik wypchany, bo jak tu się oprzeć zakupom... Udany dzień miałyście, w takim towarzystwie...
Luki 10:03, 20 wrz 2015

Nawet rozpoznałem jedno stoisko
Ja się tak nie bawię, ale macie tam tych ogrodowych imprez, co chwile z pełnymi bagażnikami się wozicie
jankosia 10:12, 20 wrz 2015

Ale czad! Kurczę, szkoda (i dobrze) że nie pojechałam. Człowiek tylko zdjęcie zobaczy i od razu taka myśl"kurczę, tych Green jewel powinnam dokupić" To co by się działo na żywca Super zakupy i samochód pełny jak zawsze
malkul 10:13, 20 wrz 2015

dziękuje za zdjecia ze skierniewic to było swięto kwiatów i owoców brzmiało w telewizji bardzo ciekawie i zachwycająco
popcorn 16:52, 20 wrz 2015

Magda, super pozdrawiam i do następnego!
Nikita 19:13, 20 wrz 2015

07_Rene – Reniu, w tym roku było wyjątkowo dużo wystawców, same byłyśmy pod wrażeniem ich ilości

Luki – Łukasz, nie ma sprawy, przeprowadzaj się do Polski centralnej…będziesz z nami jeździł!!!

jankosia – Monia, zakupów na pewno byłoby jeszcze więcej gdyby tylko gabaryty bagażnika można by powiększyć!
Mimo to, że samochód wyładowany był do granic możliwości…my cały czas kombinowałyśmy, że może zahaczyć by jeszcze o Rogów lub o jakąś inną szkółkę. I już wydawało się, że wygrało zmęczenie i brak miejsca…ale nieeeeee!!! Gdy tylko rozstałyśmy się z Bogdzią (czytaj: zrobiło się troszeczkę wolnego miejsca) natychmiast zatrzymałyśmy się przy ogrodzie zewnętrznym jednego z mijanych supermarketów. Do samochodu dosiadło się jeszcze kilkanaście małych cisów i cebulki cebulowych!

malkul – Gosia, było naprawdę fantastycznie, warto było wybrać się do Skierniewic.

popcorn – Carola, zaraz coś wkleję…
Nikita 19:18, 20 wrz 2015

Muszę Wam coś pokazać….
Przed chwilką mój syn przesłał mi fotki z miejscowości w której mieszka…tak tam obchodzi się Święto owoców i warzyw!!!! Główną ulicą miasta przeszła parada…wszystkie figury i dekoracje były wykonane z papryk, bakłażanów, ogórków, cebul, pomarańczy, jabłek, śliwek….itd.

yolka 19:41, 20 wrz 2015

Smakowita ta parada, piękne widowisko, chciałoby się zobaczyć na żywo. Pozdrawiam