Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

chojna 22:17, 17 wrz 2015

Iwonko pięknie !
Podpisuje się pod amelią.
Te kosmosy pierwszy raz widzę , wyglądają jak motyle.
lojalna_ 22:29, 17 wrz 2015

Hm ... Nie siedz tam za długo....hm ...albo wcale nie idz daj spokoj ....hm... Co Wy tu za flirty jezykowe uprawiacie ?
amelia_b 22:33, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Hm ... Nie siedz tam za długo....hm ...albo wcale nie idz daj spokoj ....hm... Co Wy tu za flirty jezykowe uprawiacie ?
tak sobie gaworzymy do poduszki
Luki 22:39, 17 wrz 2015

Witam w prawie trawertynu przychodzę
Przy tym materiale pierwsza rzecz jaka powinna być wykonana po ułożeniu to zaimpregnowanie czym dokładnie to nie wiem bo tego nie zgłębiałem, ale producent płyt lub kamieniarz na pewno by doradził konkretny specyfik.
Trawertyn jest bardzo porowaty i nawet lekko zanieczyszczona woda może go zabrudzić i wniknąć nawet głębiej w strukturę i nawet szlifowanie może nie pomóc, ale to już przy mocniejszym zabrudzeniu.
Jest to dość drogi materiał i jedynie kto tu może pomóc to producent płyt bo chyba nawet wiem jakiej firmy są płyty lub kamieniarz. Jak da się coś z tym zrobić to po zabiegach pierwsza rzecz to impregnacja.
iwka 22:46, 17 wrz 2015

Luki napisał(a)
Witam w prawie trawertynu przychodzę
Przy tym materiale pierwsza rzecz jaka powinna być wykonana po ułożeniu to zaimpregnowanie czym dokładnie to nie wiem bo tego nie zgłębiałem, ale producent płyt lub kamieniarz na pewno by doradził konkretny specyfik.
Trawertyn jest bardzo porowaty i nawet lekko zanieczyszczona woda może go zabrudzić i wniknąć nawet głębiej w strukturę i nawet szlifowanie może nie pomóc, ale to już przy mocniejszym zabrudzeniu.
Jest to dość drogi materiał i jedynie kto tu może pomóc to producent płyt bo chyba nawet wiem jakiej firmy są płyty lub kamieniarz. Jak da się coś z tym zrobić to po zabiegach pierwsza rzecz to impregnacja.

Dzięki Łukasz, ja to myślę, że firma która im to układała na pewno powiedziała jak i czym to zaimpregnować. Wydawało się, że jak przykryte folią to nic się nie stanie, a tu taki zonk szkoda bo ładne to to było
Dziękuję jeszcze raz
Luki 22:49, 17 wrz 2015

No właśnie i tu największy problem pod folią tworzyła się para wodna skraplała i z nią wszystkie zanieczyszczenia i kurz z powietrza wniknął w płyty... szkoda bo to piękny materiał i elegancki. Mam nadzieję, że da się go uratować
iwka 22:49, 17 wrz 2015

chojna napisał(a)
Iwonko pięknie !
Podpisuje się pod amelią.
Te kosmosy pierwszy raz widzę , wyglądają jak motyle.

dziękuję, kosmosy to miłość od pierwszego spojrzenia
iwka 22:50, 17 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)

bo my flirciary jesteśmy
amelia_b 22:52, 17 wrz 2015

iwka napisał(a)

moja też
edit: he he tylko żadnego nie mam, do Ciebie przychodzę wzdychać
Shemsi 22:53, 17 wrz 2015

iwka napisał(a)

Ja się u Ciebie też zakochałam, tylko dlaczego to to samo nie zimuje bez pomocy? Obiecałam sobie ogród jak najmniej obsługowy (poza niezbędnym minimum), więc na razie o kosmosach nie myślę