Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja codzienność - ogród Oli 22:06, 28 maj 2014

Do góry
I żeby nie było tak pięknie bukszpany żółkną od środka a na jednym serbie znalazłam żółtawo-brązowe igły
Co im dolega ????????

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:06, 28 maj 2014

Do góry
dla przypomnienia ......

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 28 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To co mam robić zlot? Bo na ciebie indywidualnie się nie doczekam!

Jak będziesz tak dalej trzaskać strony to tylko pismo obrazkowe dam radę ogarnąć...

Jak obrazki obejrzysz to i tak jesteś szybka

Jak naszą czwórke przygarniesz to jedziemy... w sierpniu.. może być???

Dla Ciebie.. ładne???? Bo mi sie bardzo podoba Taka pycha przemawia, ale sie podoba.. a to już coś, bo mi się mało co podoba

Mój 4 arowy azyl... 22:06, 28 maj 2014

Do góry

Roztoczańskie klimaty 22:05, 28 maj 2014

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:05, 28 maj 2014

Do góry
i znów muszę różami ugładzić

ale mało mi kwitnie
tu paczek Tuscany

i krzaczek tej róży to jej drugi rok

a dla wszystki zaglądających zostawiam sielski z dziś widok i miłego ogrodowania !!!!

Reine de Violet cała w pąkach

i zostawiam zapach

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 28 maj 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Aniu ja zawsze z Wami bardzoooooooooo chętnie nawet 20 godz mogę jechać z roślinami na kolanach oczywiście a ile szkółek po drodze będziemy mijać

Na szkółki bym nie liczyła, bo to autostrada.. chyba, że by skok do Finki... szałwia Finkowa kompaktowa.. polecam.. a dzwoneczki zaczynają kwitnąć.. piękne są, ale nie sfociłam..
Tylko moje stare złapałam w obiektyw.. (fioletową pokazywałam wcześniej, wiec nie wrzucam)

Moje zmagania ogrodowe 22:04, 28 maj 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Kto ma glinę i rośnie w niej perz, a stara się zrobić rabatę, to wie dlaczego mnie ostatnio tu wcale nie ma
Jeszcze miesiąc z kawałkiem i odetchnę
U Małej Mi zakochałam się w orlikach i nie omieszkałam sobie sprawić

powsadzałam tez pożywienie dla opuchlaków część roślin malutka, bo to nowości (w sumie zeszłoroczne, ale u nas dopiero teraz dostępne)

Oj, napisz, co za cuda nabyłaś.
Moja działka. 22:03, 28 maj 2014

Do góry
Na dobranoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:02, 28 maj 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Moje mieczyki nie przeżyły zimy w piwnicy. Zbyt duża wilgotność.

Ty masz dziś na kolację racuchy, ja - naleśniki

wszystkie zostały w rajskim w ziemi tu mam tylko gratisowe 2 opakowania i bizantyjskie, które zimują w glebie A chciało mi się coś słodkiego
Roztoczańskie klimaty 22:02, 28 maj 2014

Do góry
I lecimy dalej
Takieudaki mam przed wejściem

Szmaragdowy Zakątek 22:02, 28 maj 2014

Do góry
A teraz kilka informacji z ostatniej chwili. W „szmaragdowym”...
wierzba była u fryzjera

młodziutkie przyrosty cisa ELEGANTISSIMA coraz większe

słodziutkie, pachnące poziomeczki już są

fioletowy rododendron – w pełnej krasie

czerwony Rh próbuje mu dorównać

„nielegalny maczek” wyszedł z ukrycia…oj, żeby go na „kompocik” nie przerobili !!!

Ogród pod trzema dębami 22:01, 28 maj 2014

Do góry
Witaj Renata, możesz wpadać kiedy zechcesz .

Działam w ogrodzie praktycznie do zmroku i w weekendy, a efekty jakoś nie powalają.

Carexy pielę już od miesiąca i jest to straszliwa robota, bo chwasty to jedno, a usuwanie zaschniętych liści i kwiatostanów drugie. Chyba z 10 par rękawic pocięłam o te sztywne liście. W tym tygodniu powinnam mieś z tym koniec, to wstawię fotki.

Atakuje mnie też cała masa żarłocznych ślimaków. Po deszczu całą reklamówkę ich zbieram. Ostatecznie złamałam swoje zasady i kupiłam niebieskie granulki. Wysypałam tylko pod najbardziej obgryzionymi hortensjami, a i tak padły ich takie ilości, że aż mi było niedobrze jak je zbierałam. Ponieważ nadal hortensje były obgryzane wybrałam się na nocne łowy i okazało się, że poza ślimakami mam również gąsienice, których w ciągu dnia nie było widać, a apetyt miały jak 10 ślimaków.

Ogólnie dopadł mnie chwilowy dół ogrodowy.

Ale ponieważ zaczynają już kwitnąć szałwie, a dosłownie za chwilę lawenda przewiduję poprawę nastroju.

I jeszcze startują róże, których mam zdecydowanie za mało, szczególnie, że nie zauważyłam aby interesowały się nimi ślimaki.

Widoczek ogólny

Mały taras i klon, który przeżył przesadzanie ze starego ogrodu i w tym roku wygląda już bardzo ładnie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 28 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kolega mówił, że wczoraj było normalnie oberwanie chmury w Białym
PIĘKNA ta biała naparstnica...

Ta jest w odcieniu limonkowym za młodu.. za rok będą siewki..... ale moja białą też niczego sobie
I niczego sobie są poziomki, czereśnia zjedzona, następne dojrzewają, zielony agrest podjadam, sałata i rzodkiewka swoja. Borówki kamczackiej nie mam szans zjesć..za dużo jej jest... i to tygryski lubią najbardziej.. prosto z krzaka ..

Życie w wiejskim ogrodzie 22:00, 28 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Agnieszka u mnie podobnie Młode liście które tak ładnie się przebarwiają na wiosnę są jednocześnie bardzo wrażliwe na suszę i palące słońce Ja jeszcze nie przycinam bo ochłodziło się i zaczęło padać więc pojawią się jeszcze nowe przyrosty które będą zachwycać Cięcie myślę że dopiero za 2-3 tygodnie

Przemku, dziękuję! Kamień spadł mi z serca Tego się będę trzymać Pozdrawiam serdecznie
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:59, 28 maj 2014

Do góry
pisałam wcześniej, że zamówiłam nową studnię ...
nie mogłam patrzeć przez okno kuchenne na to co było

drażniło mnie niemiłosiernie ........

i nareszcie ją mam ....po wielkich perypetiach
ale zmasakrowane mam pierwiosnki

kolejny raz w życiu przekonuję się,
że nie można mieć wszystkiego jednocześnie...
zawsze muszą być jakies straty

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:59, 28 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
i kolejne róże

Reine de Rehst - krzaczek okrągły, pąki kulki i pachnące kwiaty taka konfiturowa bo płatki do celów spożywczych - ale teraz leje uff

i dedykacja dla Jasi Poziomki
pierwsze kwiaty Grace

obłędna
Moja codzienność - ogród Oli 21:58, 28 maj 2014

Do góry
Pierwsze róże

Mój 4 arowy azyl... 21:58, 28 maj 2014

Do góry
Wybrałam się po południu na działkę posadzić resztę roślin i nic z tego nie wyszło, bo się rozpadało i burze gdzieś w okolicy przechodziły Po dwóch godzinach wróciliśmy do domu. Zdążyłam ściąć pędy koron cesarskich, kilka przekwitłych orlików, wykopać dwa koszyki z tulipanami i w ich miejsce posadzić kilka sztuk cleome. M miał opryskać czereśnie przeciwko nasionnicy trześniówce i nic z tego nie wyszło. Pewnie będę miała robaczywe czereśnie
Zrobiłam kilka zdjęć. Z wczorajszymi, których jeszcze nie wstawiłam będzie spora porcja

Rh Boursault w deszczu

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 28 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, dzięki za uwagi i rady do powojnika. Jesteś "grosse Szpecjalistin". Co praktyka ogrodnicza to praktyka - czyni Miszcza!
Myślę o tym Flammula - najwyżej wymarznie kiedyś przez przypadek. Kolory nie wchodzą w grę do tej masy zieleni i bordo.
Rób listę (błagam czytelną). To ja muszę się szybciej jednak krzaków pozbyć na planowanej rabacie wysokiej.

Jejku... nie ma szans na listę bo mam gości... domek trza jeszcze ogarnąć.. by nie wyjść na dzika, to swój wątek tylko oporządzam..

Powojnik nie majątek.. testuj..
Tego nazwy nie znam, rośnie jak głupi i nie grymasi. Łapie co roku rdzawe plamki, ale jemu to nie przeszkadza... a ja nie zwracam na to uwagi... jest ładny i kwitnie dłuuuugo.. chyba całe lato.. tylko się wspinać nie umie i muszę wiązać do drzewa ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies