Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 20:05, 01 lip 2014

I dzisejsze fotki...

....okrywowe

i hortensje....

JulkAd 20:14, 01 lip 2014

I mój klon.....choruje....chyba mączniak, trzeba oprysk zrobić, a deszcze zapowiadali

i trochę host, które zaczęły kwitnąć

i jeszcze limki, które dopiero zaczynają pokazywać maleńkie pączki...

....i ciut większe u vanilek

Kindzia 19:49, 03 lip 2014

Trochę się poprawiłaś z fotkami
Ta okrywowa róża ładna...śmieciuch jest? Czy porządna?

Vanilki spore już, limki trochę masz opóźnione w rozwoju, ale u Ciebie pewnie więcej cienia mają? Moje na patelni, to szybciej...ale też szybciej przekwitną

U mnie astry jesienne mączniaka mają, bardzo paskudnie wyglądają. Miałam oprysk w zeszłą niedzielę powtórzyć, ale padać zaczęło Teraz szałera im zrobię, może jeszcze się cosik uratuje.

Czekam na Ciebie...

Coś więcej i dokładniej mi napisz

Buziolek
gierczusia 22:26, 03 lip 2014

Fajne fotki Julciu ale te vanilka opóźnione ... Echh na terapię je zapisać trza

Fajny ten Twój klonik .. Czyżby to był crimson ???
gierczusia 17:54, 05 lip 2014

Ale mi się podoba tam zestaw hortki i zebrinusa .. Achhhhh.. Powzdycham sobie

Buziaki Julka i do zobaczenia
JulkAd 18:23, 05 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Trochę się poprawiłaś z fotkami
Ta okrywowa róża ładna...śmieciuch jest? Czy porządna?

Vanilki spore już, limki trochę masz opóźnione w rozwoju, ale u Ciebie pewnie więcej cienia mają? Moje na patelni, to szybciej...ale też szybciej przekwitną

U mnie astry jesienne mączniaka mają, bardzo paskudnie wyglądają. Miałam oprysk w zeszłą niedzielę powtórzyć, ale padać zaczęło Teraz szałera im zrobię, może jeszcze się cosik uratuje.

Czekam na Ciebie...

Coś więcej i dokładniej mi napisz

Buziolek

Róża śmieci owszem ale nie widzę tego, bo zbyt gęsto ma w nogach i wszystko liśćmi zakryte....najbardziej denerwuje mnie tylko, że jak się pokłada (ma bardzo długie pędy, chociaż nie wszystkie)to całe kwiecie mam na brezgach, a środek pusty...muszę coś pokobinować w następnym roku....w tym nie dam rady - zbyt kłująca jest.

Wiesz, że nie pamiętam dokładnie, ale mam wrażenie, że w ubiegłym roku miałam odwrotnie...Vanilki kwitły chyba później od Limek...

Z tym mączniakiem to strzelam, nie mam pewności, ale topsin czeka i tylko pogoda niepewna. Wczoraj było super, ale od 6 do 23 w podróży byłam i czasu nie było, a teraz się chmurzy

Co do przyjazdu to u Ciebie napisałam i pw też wstępne wysłałam
JulkAd 18:26, 05 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Fajne fotki Julciu ale te vanilka opóźnione ... Echh na terapię je zapisać trza

Fajny ten Twój klonik .. Czyżby to był crimson ???

Fotki tym razem nie wyszły mi specjalnie, bo przez lapka je puszczałam, a już posłuszeństwa odmawiał....myślisz, że aż terapia im potrzebna?...tak szczerze to z tej strony to kwitną już ogrodowe więc daruję im, że się spóźniają
JulkAd 18:29, 05 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Ale mi się podoba tam zestaw hortki i zebrinusa .. Achhhhh.. Powzdycham sobie

Buziaki Julka i do zobaczenia

Mówisz?, że jest okey z zebrinusem? No to siem cieszem, bo wręcz mnie nosi, żeby coś pomieszać na tej rabacie...na pewno wykopię berberysa, bo go tam w ogóle nie widać

Dzięki za buziole....no i już 7 dni
Kasik 08:41, 06 lip 2014

Juleńko- pięknie jest, a ta róża kolorek ma przecudny. U nas chyba taki klimat na hortki, bo jak oglądam zdjęcia dziewczyn, to hortensje już dużo bardziej rozwinięte.
A moje to chyba jakieś niedorozwinięte, bo na niektórych Vanilkach to jeszcze pączków kwiatowych nie ma.

Pozgdrawiam
JulkAd 12:50, 06 lip 2014

Kasiu mnie jeszcze nie satysfakcjonuje ogród tak jak bym chciała, ale nie narzekam, bo lubię "dziubać" w ogrodzie. Są rzeczy, które dopiero w tym roku widać i które muszę udoskonalić, ale nie wcześniej niż w przyszłym roku