Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:28, 28 maj 2014

Do góry
Na dobranoc niebo w dniu spotkania.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:27, 28 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
U ciebie poczytam w domku, jak będzie lać

Ja u Ciebie poczytałam i pooglądałam
Moje ukorzenianie hortki... też jedna ma pąka

I cieszę sie, że cieszysz sie z naparstnic

Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:26, 28 maj 2014

Do góry
Ojej, dawno nie zaglądałam "do siebie", a tu tyle miłych osób i ciepłych wpisów.
Trochę chorowałam tej wiosny (nawet nie zdając sobie sprawy z tego i dziwiło mnie, że mam tak mało zapału do ogrodu), więc prace ogrodowe ograniczały się do najpilniejszych. Pocieszające jest to, że jest już w takim stanie, że przetrwa jakiś czas bez intensywnej opieki. Ale chyba dochodzę do siebie.
Zapraszam wszystkich na wystawę fotografii roślin i ogrodów. Jest to wystawa z wybranych prac trzech ostatnich konkursów IGPOTY. Do 8 lipca w Ogrodzie Botanicznym w Powsinie w Fangorówce można oglądać kilkadziesiąt zdjęć (w tym dwa moje). Potem wystawa zostanie przeniesiona do Muzem Przyrodniczego w Krakowie i Palmiarni Ogrodu Botanicznego w Łodzi.

Kilka zdjęć z wernisażu

Moje cebulaki

Ma też "zwykłe" czosnki. Trochę mi się znudziły. Chyba w przyszłym roku będzie więcej niższych czosnków.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Ta twoja malusia, ale sama wyhodowałaś z nasionka, moje wielkie uznanie dla Ciebie.................ja dzisiaj majowo przeszczęśliwa jestem z tej mojej kwitnącej gigantki w ogrodzie................maj jest nie tylko najpiękniejszym miesiącem, to jeszcze miło zaskakującym i kolorowym

Ależ cudowny ten ostatni
Przepiękny
Ogród dla Agusi 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Zakwitła mi pierwsza róża parkowa ,albo pnąca.Prowadzę ją jako parkową.Wypuszcza kilkumetrowe silne pędy.Nieznana mi z nazwy.Kwiaty w bukietach po 5 barwy bardzo mocno purpurowo fioletowej.Niestety nie powtarza kwitnienia a pachnie jak pąsowe stare gatunki .Jak przekwita kolorem wpada w taki denaturowy.Kilka lat już szukam jej imienia.Po licznych poszukiwaniach ,podobno to krzyżówka Chianti.Dziś udało mi się zrobić bardziej autentyczne zdjęcie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

ale pieknie zrobiłeś a miałeś sie uczyć hi hi hi
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:25, 28 maj 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Spacerkiem po podwórku

Siadam na ławeczce i delektuję się kolorami i zapachem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 28 maj 2014

Do góry
Pokaże taką troszke nieudaną ciekawostke, niecały rok temu nie planowałem tutaj żadnych zmian, może poza dodaniem obwódki z żurawek. Jednak poszło po bandzie i całkowita rewolucja... czy na lepsze, na efekt trzeba poczekać. Brakuje wypełnienia łezki, żurawek i troche więcej trawek.
Aprobo Carexów między buksikami, może lepiej wyglądałyby wymieszane (Ice Dance, Evergold) niż tak jak obecnie.

Niestety widać też jaki mam 'cudny' wielobarwny trawnik w żółte plamki. Trawnik to zaraz po chodnikach najbrzydsza rzecz w moim ogrodzie... ale cóż nic z tym na razie nie zrobie.

Z tego będę zadowolony tak w pełni dopiero w przyszłym roku jak wszystko się wyrówna i będa wszystkie rośliny

No i nadal w sumie nie wiem co zrobić z tą łezką. Miała być trzmielina i różne inne propozycje, ale jakoś tu płasko, chciałbym coś wyższego... dalej brak pomysłu.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nova Zembla - w deszczu w ogóle nie mogłem jej uchwycić

Na bylinowych kolorowo

Jejku jak kwitnie u ciebie rododendron A u mnie dopiero Nova Zembla ma pąki . A klimat mamy podobny, podkarpacie a małopolska. Z tym że moja jest jeszcze młodziutka jakieś 60 cm.
Ogród z widokiem na jezioro 21:22, 28 maj 2014

Do góry
Jak zobaczyłam kartoflisko, to od razu złapałam ochotę na placki ziemniaczane, reszty nie komentuję

Jurajski Ogród 21:20, 28 maj 2014

Do góry
na dobranoc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:15, 28 maj 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Gratuluję 400 stronek pięknych obrazów i życzliwych wpisów

Jolu dziękuję i pozdrawiam.............to dla mnie też piękny obraz ....wiąz Camperdownii i jego towarzystwo

Kolorowy Ogród Geni 21:14, 28 maj 2014

Do góry
eugenia_stefanska napisał(a)
Ogólny widok ogrodu

zdjęcia zrobione dziś

Witam przepiękne masz irysy i ogród bardzo ładny pełen kwiatów jak lubię pozdrawiam
Początki w Kruklandii 21:11, 28 maj 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Bardzo lubię ten widoczek
Po prawej to Gold Fountains ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:11, 28 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Moja tak urosła w przeciągu 5 lat..................dlatego mój szok, jak zobaczyłam ten kwiat

Buczki już posadziłam.............tylko zapamniałam pokazać

sliczne ja sobie tez takie kupie juz wypatrzylem takie półtora metrowe mój prezent imieninowe
W ogródku Iwony 21:10, 28 maj 2014

Do góry

Co się stało kwiatom ... 21:08, 28 maj 2014

Do góry
Baby Masquerade

W ogródku Iwony 21:07, 28 maj 2014

Do góry

Początki w Kruklandii 21:06, 28 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Myslę ze jednak Grandiflorum . On na poczatku kwitnienia jest nieco ciemniejszy jak na zdjęciu a potem jasnieje i na końcu jest bardzo jasny.

Mój też się rozjaśnił pod koniec.

To niech będzie, że zagadka wyjaśniona
Dziękuję wszystkim za pomoc!
W ogródku Iwony 21:05, 28 maj 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies