Pachnie obłędnie!!! Szkoda, że zapachu nie da się przesłać
Irenko, nawet jeśli jakiś kwiat zakwitnie z dzikusa, trzeba to szybko wyciąć, bo niedługo będziesz miała dziką a nie szlachetną różę, chociaż dzikie też piękne
Najlepiej oderwać ją od korzenia, jeśli się da, z reguły się udaje
Aloha
Następny wielkolud, 1 krzew na dużej kratce rozpięty, i tak się nie mieści, ani wzdłuż ani w szerz
Moje cisy biedaki.
Nie wiem co im zrobiłam...ale się nie pogarsza.
Obskubałam brązowe igły. W sumie to same odpadły przy dotknięciu. Reszta się jakoś trzyma.
Te po prawej posadzone tej wiosny, a biedaki siedzą u mnie już drugi i trzeci sezon.
Co im dać żeby zzieleniały? Florovit czy nawóz do iglaków?
ja bym zaczekała aż przekwitnie, bo wtedy i tak ją trzeba ciachnąć mocno, więc z czystym sumieniem i przesadzić
Jaka to odmiana tej szałwi rózowej? Pozdrawiam
Tak, to buczki trikolor, cudne są
ale i pęcherznica Diabolo mnie zachwyca, jej różowe kuleczki są obłędne, po przekwitnięciu będę ciąć radykalnie, nie tylko ją, bo dżungla się robi
fota z telefonu, więc jakość taka
Ależ pięknie, a stipy jakie masz...moje jeszcze malutkie.........
A twój skrzynkowy warzywniak jest taki sliczny i jakby to określic...taki...elegancki
Pozdrawiam
Piękna prezentacja braku żelaza
Przy niedoborze żelaza liście nabierają charakterystycznego zielonego prążkowania przy całej pojaśniałej (zażółconej) blaszce liściowej. Takie jakby "żebrowane" liście (chlorosis). (zacytowałam sama siebie z wątku o chorobach różaneczników)
Biegusiem proszę dokarmić maleństwa
I odsuń korę od pnia. Daj korzeniom powietrza.
A tak po za tym są cudne
Wszystkie fotki nadrobiłam, w każdym miejscu porządeczek, tylko chwalić, ciekawa jestem czy zdecydowałeś spróbować z heliotropami? I napisz co posadziłeś przy ścieżce?