Miło mi, że do mnie zaglądasz i cieszę się, że napisałaś, bo u mnie rzadko ktoś pisze
Do Louis Odier polecam jakiegoś albo fioletowego powojnika albo bardzo blado różowego albo białego. Nie bardzo znam się na odmianach, ale w sklepie e-clematis dobrze opisane są gatunki i czas kwitnienia. Te jasne będą ładnie komponować się z mocno różową różą
A róże nie są takie trudne w uprawie jak się wydaje Trzeba dać im dobre stanowisko, raczej przewiewne, choć u mnie mało róż takie ma i zadbać o nie, pryskać dolistnie magiczną siłą do róż i nie pozwalać mnożyć się szkodnikom, bo one roznoszą choroby, obrywać jak najszybciej chore listki, ja kilka razy dziennie jak mam czas obchodzę wszystkie róże, głównie w celu podziwiania i wąchania, ale dzięki temu mogę szybko reagować na problemy
Zbysiu, tak się przymierzam za rok, ale wiesz jak to z planowaniem, los zawsze coś pod nogi rzuca, ale chęć mam
Nie mogę się doczekać, jak rower stanie u mnie, też mnie się podoba, fajnie będzie pasował i podziwiam czyjąś kreatywność, extra pomysł
dziś u mnie fotki z telefonu
ta piwonia cudowna, mimo wczorajszej ulewy, stoi i weryfikuję swoją opinię o niej...pachnie! ale jak są zamknięte kwiaty, dziwne
ubiegłoroczna hakone, sadziłam w sierpniu, wspaniale przyrasta, tylko usunę paprocie, bo je zasłania
hortensja pnąca pachnie i daje swój pokaz
i już jaśminowce zaczęły, ale wcześnie, rok temu było końcem czerwca
Jest tam hortensja pnąca, a przy schodach jest wiciokrzew japoński Aureoreticulata, ten ostatni łatwo rozmnożyć, może nawet coś tam się samo ukorzeniło, pisz jeśli Ci się podoba.
Alinko,jeszcze ras dzięki ,teraz już wiem ,że fajne są spotkanka z zielono zakręconymi .Bardzo się ,cieszę ,że w ogrodzie i w domku zauważyłaś ten sielski klimat ,cieszę się ,że wpisałam się w ten las.pozdrówka
Dzisiaj rano, w ramach wymiany otrzymałam paczkę od Ewy. przysłała mi rozchodnika, konwalnik i jeszcze jedną trawę.Śliczne.Bardzo dzielnie przetrwały podróż.
Wcześniej dostałam paczkę od Joasi a w niej naparstnicę,werbenę i stipę. Wszystko wychodowane z nasionek, złote ręce.
Bardzo się cieszę z tych nowych roślinek,taka wymiana to fajny pomysł.
Od Joasi
Od Ewy
będę cieła, bo ma grubaśne i długasne pędy, róze zasłania, a mogłaby być niższa i bardziej gęsta
taki potwór z niej się zrobił ku mojemu zaskoczeniu, bo kupowałam kompletną biedę po 1 zł w listopadzie, co to wyglądało ledwo z ziemi (pewnie już zamierała na zimę), zresztą za gęto ją bałam już widzę