Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełniające się marzenie 12:39, 28 maj 2014

Do góry
Moje spełniające się marzenie 12:38, 28 maj 2014

Do góry
Ogród Ewy :) 12:38, 28 maj 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Ewa stale odwiedzam Twój ogród choć rzadko o tym piszę. Róże masz przepiękne jak i cały ogród, ja niestety nie jestem w stanie takiego się dochować a to ze względów klimatycznych, chociaż dzieli nas niewiele kilometrów. Zaczynam zabawę z różami, wcześniej się ich bałam, głównie z powodu małej wiedzy na ich temat ale to dopiero teraz o tym wiem. Posadziłam Louis Odier i mam obok cyprysika, który pagibł, chcę z niego zrobić rusztowanie dla powojnika, sęk w tym, iż nie wiem który by się ładnie zgrał kolorystycznie i okresem kwitnienia z różą. Czy możesz mi coś podpowiedzieć? będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam.

Witaj Sonko

Miło mi, że do mnie zaglądasz i cieszę się, że napisałaś, bo u mnie rzadko ktoś pisze

Do Louis Odier polecam jakiegoś albo fioletowego powojnika albo bardzo blado różowego albo białego. Nie bardzo znam się na odmianach, ale w sklepie e-clematis dobrze opisane są gatunki i czas kwitnienia. Te jasne będą ładnie komponować się z mocno różową różą
A róże nie są takie trudne w uprawie jak się wydaje Trzeba dać im dobre stanowisko, raczej przewiewne, choć u mnie mało róż takie ma i zadbać o nie, pryskać dolistnie magiczną siłą do róż i nie pozwalać mnożyć się szkodnikom, bo one roznoszą choroby, obrywać jak najszybciej chore listki, ja kilka razy dziennie jak mam czas obchodzę wszystkie róże, głównie w celu podziwiania i wąchania, ale dzięki temu mogę szybko reagować na problemy

Mary Rose

Moje spełniające się marzenie 12:37, 28 maj 2014

Do góry

Poidełko dla ptaszków, albo wanna bo jeden sobie kąpiel urządził, nie zdążyłam z aparatem, będę polować dalej.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:33, 28 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko oczka napasione cudnymi widokami. Ale rower przebija wszystko. No cudny jest. A kiedy rychtujesz spotkanie?

Zbysiu, tak się przymierzam za rok, ale wiesz jak to z planowaniem, los zawsze coś pod nogi rzuca, ale chęć mam
Nie mogę się doczekać, jak rower stanie u mnie, też mnie się podoba, fajnie będzie pasował i podziwiam czyjąś kreatywność, extra pomysł
dziś u mnie fotki z telefonu
ta piwonia cudowna, mimo wczorajszej ulewy, stoi i weryfikuję swoją opinię o niej...pachnie! ale jak są zamknięte kwiaty, dziwne

ubiegłoroczna hakone, sadziłam w sierpniu, wspaniale przyrasta, tylko usunę paprocie, bo je zasłania

hortensja pnąca pachnie i daje swój pokaz
i już jaśminowce zaczęły, ale wcześnie, rok temu było końcem czerwca

Ogród w cieniu brzozy 12:26, 28 maj 2014

Do góry
Jest tam hortensja pnąca, a przy schodach jest wiciokrzew japoński Aureoreticulata, ten ostatni łatwo rozmnożyć, może nawet coś tam się samo ukorzeniło, pisz jeśli Ci się podoba.

Skarpa w zbliżeniu

I róże plus coś

Początki w Kruklandii 12:26, 28 maj 2014

Do góry
beta napisał(a)
Juzia, a jakiego masz jaśminowca?

Snowbelle Maluszek

Początki w Kruklandii 12:25, 28 maj 2014

Do góry
Libretto

NN już przekwita

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:20, 28 maj 2014

Do góry

To jest ta choinka z prawej strony widać goliznę w dolnym piętrze i niżej już po cięciu i zostały 2 pietra
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:15, 28 maj 2014

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:14, 28 maj 2014

Do góry
Dzisiaj zakwitła.

Rododendronowy ogród II. 12:04, 28 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
To ja będę pierwsza!
Dziękuję za przemiłe spotkanie Gospodyni i przemiłym gościom

super! ale fajnie letnio i jakie tło!
a Bozenka na tronie!!!!!!!!!!!!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:02, 28 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Reniu wpadam jeszcze raz podziękować za przemiłe towarzystwo ...opisałam spotkanie u siebie w wątku , ale i tu dopisze że , sielski charakter ogrodu i oczywiście tarasu zdecydowanie mnie urzekł a ta leśna kurtyna jest obłędna ....buziaki i zapraszam do Alinki ....

fotek ogrodu nie pokazuję bo zdecydowanie kiepskim fotografem jestem i twoje foty o niebo lepsze ....

Alinko,jeszcze ras dzięki ,teraz już wiem ,że fajne są spotkanka z zielono zakręconymi .Bardzo się ,cieszę ,że w ogrodzie i w domku zauważyłaś ten sielski klimat ,cieszę się ,że wpisałam się w ten las.pozdrówka
Ogród to życie 11:54, 28 maj 2014

Do góry
Dzisiaj rano, w ramach wymiany otrzymałam paczkę od Ewy. przysłała mi rozchodnika, konwalnik i jeszcze jedną trawę.Śliczne.Bardzo dzielnie przetrwały podróż.
Wcześniej dostałam paczkę od Joasi a w niej naparstnicę,werbenę i stipę. Wszystko wychodowane z nasionek, złote ręce.
Bardzo się cieszę z tych nowych roślinek,taka wymiana to fajny pomysł.
Od Joasi
Od Ewy
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:54, 28 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agata, młoda kocimiętka jest rzadziutka, jak CI nie zależy na tych kwiatach to ciachnij pędy.... zakwitnie z tych co wypuści ze środka.. a puści dużo i to szybciej niż Ci się wydaje.. ja sadziłam kocimiętkę ..a po 2 latach co drugą wyrywałam bo się zagłuszały
Ta kępa w prawym dolnym rogu, to zeszłoroczna siewka..... patrz już jaka

Kocimiętka nie lubi żyznej ziemi, bo będzie rosła w górę i będzie sie pokładać. Ta kępa rośnie na macie w żwirku Bo na przejściu koło oczka się wysiała.. Jak pędy sie pokładają to tnij .... zakwitnie drugi raz.. albo wycinaj tylko pędy co się pokładają, wtedy będzie kwitła non stop.
Ja mam jej za dużo i za duży ogród , wiec tnę wszytko jak leci

będę cieła, bo ma grubaśne i długasne pędy, róze zasłania, a mogłaby być niższa i bardziej gęsta
taki potwór z niej się zrobił ku mojemu zaskoczeniu, bo kupowałam kompletną biedę po 1 zł w listopadzie, co to wyglądało ledwo z ziemi (pewnie już zamierała na zimę), zresztą za gęto ją bałam już widzę
Ogród w cieniu brzozy 11:54, 28 maj 2014

Do góry
Agatko, ten co masz przy skarpie kamiennej .To chyba inny ,a polecasz tego o którego pytam ,bo mnie urzekł na zdjęciach.

Agatki skarpa ,da mnie cudna .

Ogród cichy i przytulny 11:53, 28 maj 2014

Do góry
Na tym zdjęciu to zupełnie jak w jakimś parku albo ogrodzie botanicznym

W twoich cienistych zakątkach musi być latem baaaardzo przyjemnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:50, 28 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
...
A tak będzie wyglądała róża jak zakwitnie zdjęcie z czerwca 2013r

chyba pachnie co? bo te pręciki aż kuszą aby w nich nos zanurzyć
kolor ma wspaniały - taki blady żółty budyniowy, delikatny
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 11:47, 28 maj 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
D
a to moje grabiki tyle, że w korze słabo je widać ale daję słowo są tam i listki mają nawet

no i pieknie widzę zielone i żywe, będziesz miała z nich radość
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 11:45, 28 maj 2014

Do góry
wiunia napisał(a)

moja "Katarzyna" czyli Catalpa

śliczna, oby zdrowo rosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies