Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Gąszczu u Tess 01:07, 28 maj 2014

Do góry
drugi:

ogrodoweimpresjejolki 01:04, 28 maj 2014

Do góry
Jolu, te dwa charakterystyczne obrazy z ogrodu Bogdzi Ci zostawiam Pomimo dwóch lat, które od naszego spotkania minęły, ogród tak samo fascynuje i zachwyca

W Gąszczu u Tess 01:03, 28 maj 2014

Do góry
Kochani, dziękuję za gratki oraz za to, że mnie odwiedzacie

Łany przekwitły. Niestety.
Kwitną jeszcze tylko białe czosnki, mam Góry: Everest i Blanc, ale ja żadnej różnicy pomiędzy nimi nie widzę.

jeden:

Pomysł na ogród 00:41, 28 maj 2014

Do góry
Urocze zdjęcie

Ogród nad Rozlewiskiem 00:18, 28 maj 2014

Do góry
Sosna wejmutka (tzn. wcale nie jestem pewna, czy wejmutka, tak mi się zdaje) strasznie szyszkuje w tym roku.
Nie pamiętam tylu opadłych szyszek.

Nazbierałam pełny kosz, potem wybrałam najładniejsze, reszta (połowa) wróciła pod drzewo.
Będą do stroików świątecznych.

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 00:12, 28 maj 2014

Do góry
Justynko - graby są piękne, ale dla mnie podstawowy ich problem - taki żywopłot będzie potrzebował około pół metra miejsca szerokości, a na takim skrawku to dużo. Nawet się zastanawiam w tym żywopłocie z prawej nie podmienić dwóch ostatnich grabów na cis - bo wolniej rośnie i będzie akurat pod koroną drzewa.

Pozostałe przesłony myślałam zrobić głównie z pnączy, choć w tym roku to jeszcze mizernie będzie wyglądało... jest sprytny plan by to przesłonić jakimiś jednorocznymi roślinami (?) Niestety muszę też zostawić ogród w takim stanie by jak za kilka lat się wyprowadzę, nie sprawiał większych problemów nowym mieszkańcom :/

Te kropeczki na trawniku to miejsce gdzie się będzie kończyć ścieżka, jeśli małżowi jednak odwidzi się robienie na środku trawnika i zrobię tam rabatę

Ewa - dzięki, ale ja na razie nie jestem do niego sama przekonana

Na osłodę ciężkiego dnia, zamieszczam foto warzywnika, który niestety nie u siebie, ale przy szkole założyliśmy z uczniami
Ogród nad Rozlewiskiem 00:10, 28 maj 2014

Do góry

Te irysy w piątek byly w pąkach, a w sobotę już w pełnym rozkicie.

Dwa ogrody 00:06, 28 maj 2014

Do góry
Basiu, dziękuję za fotki, a roślinki niech zdrowo rosną. Bardzo się cieszę, że Cię poznałam, tym bardziej, iż jesteś częstym gościem tutaj

Choroby róż 00:05, 28 maj 2014

Do góry
Co może dolegać mojej małej Teresce?
Pędy i pąki obumierają, potem odpadają.
Róże po zakupie stały w donicach ze szkółki przez dwa tygodnie i nic im nie dolegało. Problemy zaczęły się w zeszłym tygodniu, po przesadzeniu do gruntu.

Ogród nad Rozlewiskiem 00:04, 28 maj 2014

Do góry
Uwielbiam rozetki pąków host.

Bez kończy kwitnienie.

Biały "dubeltowy", jak mawiała moja babcia, pachnie obłędnie.

Ogród nad Rozlewiskiem 23:56, 27 maj 2014

Do góry
Niewiele kwiatów kwitło już, kiedy wyszłam rankiem w piątek do ogrodu.

Zakątek leśny smutny, muszę dodać kolorów, bo tylko zieleń tu króluje (paprocie, zielone hosty i hortki)
No i powojnik.

Bladoniebieskie irysy (szukują się naparstnice).

Maki, które mnie irytują (ze względu na kolor) a jednocześnie ożywiają rabaty (ze względu na kolor)

Zakładam ogródeczek 23:51, 27 maj 2014

Do góry
Ogród nad Rozlewiskiem 23:46, 27 maj 2014

Do góry
Izo-Kukliku, dziękuję Kocham te magiczne wschody słońca.
Niestety, w miniony weekend wschody słońca nie były tak magiczne.

Karola, mgły nad Biebrzą są cudowne. Kiedyś, dawno temu (nie było tam jeszcze wieży widokowej) wstałam bladym świtem (jakoś około 4, bo to lato było) żeby na uroczysku Biały Grąd obejrzeć wschód słońca.

Niezapomniane przeżycie.

Chwasty ogarnęliśmy.
Co więcej, po trzech tygodniach nieobecności stwierdziliśmy podczas ostatniego pobytu, że nadal jest ogarnięte!
Było tak sucho, że jedynie gdzieniegdzie pojawiły się malutkie siewki chwastów.
Przegraczkowałam (przypomnialo mi się to babcine określenie) i było po robocie.

No, my mamy rabatki, bo ja lubię Ale przed nami było ich więcej. Zagony truskawek, piwonii i nie wiem czego jeszcze.

Bożenko, nie miałam wcześniej czego pokazywać, bo zdjęć żadnych nie miałam.
Ale ja się poprawię, obiecuję

Moje niebo

Nad Bugiem.

Mazurek nad moją głową.

Dwa ogrody 23:42, 27 maj 2014

Do góry
kocimiętka od Małej Ani już rośnie

stipa już w gruncie, podobnie werbena, ostróżki, do posadzenia zostały mi białe i błękitne dzwonki ogrodowe, biała gaura.

bodziszki od Gabrieli

ta część jeszcze do oczyszczenia z chwastów

Działka wkoło Lubczyka :) 23:42, 27 maj 2014

Do góry
I jeszcze pokaże skarpę, jak się rozrosła

Działka wkoło Lubczyka :) 23:39, 27 maj 2014

Do góry
Jeszcze nie pokazywałam Wam mojego trawniczka
W niektórych miejscach trzeba bedzie zrobić dosiewkę, ale jak dla mnie to już teraz wygląda to nieźle

Mata przeciw chwastom 23:37, 27 maj 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
jeszcze ku przestrodze parę fot jak wygląda ziemia po zdjęciu maty

Korytarze nornic pod szmatą.
Dwa ogrody 23:36, 27 maj 2014

Do góry
Mariolko, podobnie jak Ty wyrobić się nie mogę. Dopiero dziś dłużej przy kompie siedzę, bo pogoda na działkę jechać nie pozwoliła.
Przede wszystkim cieszę się, że mogłyśmy się poznać. Dziękuję za rośliny

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:35, 27 maj 2014

Do góry
Agata - przedszkole to za dużo.. nie mam tyle musztardy na taka ilość dzieciów

Aneta - na prawo musi być miejsce dla psa i ustrojstwa .. wiec tylko Alfred pójdzie w lewo..rozbieramy kostke i przesuwamy ścieżkę w lewo.. Kostka na betonie wiec znów masakra Buksy do posadzenia w równych odległościach, miałam dokupić, ale .. wariant oszczędny.. rozsadzę i przesadzę.. idzie mi to całkiem sprawnie

Gabriela - z tarasu to widzę tylko pierwszą różankę.. formalnie z powodu koszenia.. oszczędzam chłopa, bo ja wole takei ugi-bugi.. i takie rabaty jak u Ciebie

To bardziej z tarasu widzę... i kałużę... a na foto rzut oka z tarasu w lewo Widać całą różanke i kawałek bylinówki wsiowej.. foto ucięte.. No nie, drugi rząd czyli drugą różankę też widać, ale w innej perspektywie.. jutro obfotografuję.. mam jakiś pretekst by polatać z aparatem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies