Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

BaRa 06:53, 27 cze 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Przecudownie!!!!Jestem zachwycona,będę zaglądać i kraść roślinkowe aranżacje

Podpisuję się obiema rękami
kasiula79 13:15, 28 cze 2014

Z żurawek usunęłam kulki bukszpanowe, chyba posadzę w nich coś na kijku, kwiaty zasłaniają wszystko. Dodałam na brzegu rabaty bergenię, bo zimą cały sezon ładnie wygląda i biało kwitnącego przytacznika

w tym sezonie moje kulki bukszpanowe również zostały pożarte przez żurawkę - cały czas dumam co z nimi zrobić - jedno wiem na pewno: muszę je gdzieś przesadzić....
Zielony_Ogrod 13:43, 28 cze 2014

Witam, dodaję do obserwowanych jestem pod ogromnym wrażeniem ogrodu.
Mathildis 19:40, 29 cze 2014

Jak zawsze warto było do Ciebie zajrzeć by nasycić oczy tymi widokami... jedynie nie podzielam sympatii do koloru żółtego
kwiatholandii 22:05, 30 cze 2014

Moje ulubione poduchy
Agnieszka_B 22:24, 30 cze 2014

Moniko. Melduję że zakupiłam 15 Danik. Tylko że u mnie się będą nazywały Borbetkowe Daniki

Bardzo bardzo dziękuję ci za inspirację.
Napia 08:42, 01 lip 2014

Moniko, piękne zdjęcia pięknego ogrodu Pokazuj jak najwięcej
Doczytałam, że tniesz tuje danica, mam ich w ogrodzie kilka, ale nie pomyślałam, by je formować. W tym roku zaczynam je zagęszczać. A wiesz może, czy danici łatwo dają się przesadzać? Moje mają ok. 50 cm wysokości i rosną w ogrodzie od trzech lat.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
agata19762 21:55, 01 lip 2014

Moni co u Ciebie ???
Borbetka 22:01, 01 lip 2014

agata19762 napisał(a)
Moni co u Ciebie ???

Agatko, każdą wolną chwilę "gonię" z pracami ogrodowymi. Mam tyły, nawet Danic w sadzie w tym roku nie zdążyłam przyciąć, a to już ostatni dzwonek. Muszę się w tym tygodniu zabrać za nie. W kolejce czeka jeszcze około 30 kulek bukszpanowych do wyciachania. Czosnki zrobiły się brzydkie i muszę usunąć kwiatostany. Chciałabym przesadzić werbenkę w główną alejkę, ale czy znajdę czas? Przycięłam przekwitnięte żurawki, posadziłam powojniki do doniczek, dosadziłam różyczki okrywowe i wymieniłam chorą pnącą na dwie inne. Cały czas coś robię i końca nie widać. Przesadziłam z zakupami i zmianami w tym roku i na pielęgnację mam mało czasu. Dość już nowego, muszę zająć się tym co jest. Może jutro przebiegnę się z aparatem, to wrzucę cosik.
Borbetka 22:03, 01 lip 2014

Napia napisał(a)
Moniko, piękne zdjęcia pięknego ogrodu Pokazuj jak najwięcej
Doczytałam, że tniesz tuje danica, mam ich w ogrodzie kilka, ale nie pomyślałam, by je formować. W tym roku zaczynam je zagęszczać. A wiesz może, czy danici łatwo dają się przesadzać? Moje mają ok. 50 cm wysokości i rosną w ogrodzie od trzech lat.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Napio, cieszę się, że Danica podoba Ci się. Tnę je dwa razy w sezonie, jak mi się uda czasowo. Przesadzanie znoszą super. Lubią dużo wody i dużo słońca, wtedy są najpiękniejsze. Takie równe z każdej strony. Moje najstarsze mają 12 lat i nie mam problemu z nimi. Zobaczymy, kiedy pokażą swój wiek i nieuchronny koniec. Na pewno nie są tak żywotne jak cis, ale cięcie przedłuża im urodę.