Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miniary Megabasi :) 22:20, 27 maj 2014

Do góry
Pamiętnika ogrodnika ciąg dalszy.
Koniec maja, magnolia znowu zaniemogła, chyba szara pleśń,w ogóle wszędzie widzę jakieś problemy grzybowe, nawet z wierzby japońskiej lecą brązowe liście
Ale za to Jan Paweł II rośnie jak oszalały:

.. jak również jego gatunkowy pobratymiec (nie wiem, co to, może ktoś wie?) puścił pierwszego kwiatka:

Azalia pyszni się pomarańczem

a większość żurawek jest nie do poznania w porównaniu do stanu sprzed paru tygodni. Nie żałuję tych zakupów, bardzo mi się podobają....
Jurajski Ogród 22:20, 27 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Paweł, dzięki, to miłe, że się podoba

Anka, to jednak nie kruszczyca, to na 100% chrabąszcz majowy, spotykam niestety postać pędraka w glebie, trudno je zwalczyć

Mirello, Ulu, Łukaszu - dziękuję

Jagodo, to skalnica na kosodrzewinie, cokolwiek by miało to znaczyć (skalnica przerasta w niektórych miejscach przez kosodrzewinę i taki efekt - czasem natura tworzy nieprawdopodobne obrazy) Na tej fotce lepiej widać

Aga dzięki pięknie to wygląda,natura jest nieodgadniona i nieprzewidywalna ,ale potrafi pozytywnie zaskoczyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 27 maj 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pooglądałam Twój busz i bardzo mi się podoba. Jak Ty swoje oczko nazywasz kałużą to co ja mam powiedzieć? U mnie też woda szrekowata ale trudno, może się jeszcze wyklaruje. Po spotkaniu u Bogdzi moje rododendronki też mikruski i pewnie nigdy takie nie urosną. Może za 100 lat?

Iwonka, jeszcze u Ciebie nie gościłam na dobre... musisz mi wybaczyć, ale obiecuję... poprawię sie.. na razie jakos nie wyrabiam czasowo, bo jak nie ogród to goście to co innego.. i zanim u siebie poopowiadam to już zleci trochę czasu. No i wrzucam dużo fotek ze swojego ogrodu... chyba za dużo

Ale jak nie uwiecznić bzyczków.. foty robione z 5 cm... aparatem do niczego... z bliżej nie łapał ostrości, tak pracowały, że mogłam podejść na centymetr..

Ogród cichy i przytulny 22:16, 27 maj 2014

Do góry
Po weekendzie nadrabiam zaległości w ogrodzie.
Deszcz, ślimaki, mszyca, sadzeni nowych roślin (azaliji, rododendronu, pelargoni, następnej partii pomidorów), rozrzucenie nowych szyszek + wycinka 5metrowego świerka serbskiego - ufffff wszystko za nami oprócz deszczu, który dalej zapowiadają.
Parzydło leśne - tak się napiło wody, że aż leży na ścieżce

Nowe szyszki

Różaneczniki - doszedł trzeci za hortensją

A hortensję będą kwitły tego roku, oj będą
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 22:13, 27 maj 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 27 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu chyba znalazlam nazwe piwonii...To moze byc Paula Fay (gadaj w razie czego to fote wywale)

Nie wywalaj... po to forum jest ... ogólnie wygląd podobny , moja młoda, wiec może nie oddawać realu.. wrzucam jeszcze raz dla porównania.. kolor taki neonowy..wysokość gra, bo nie jest taka wysoka jak inne.. może trafiłaś Jakbym wiedziała, że to takie będzie to bym zakosiła wszystkie odpady ze sklepu

Mój 4 arowy azyl... 22:12, 27 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A my dzisiaj cały dzień poza domem. Po śniadaniu pojechaliśmy do 'bylinowego raju' po zamówione w styczniu rośliny. Kupiłam 7 jeżówek, 4 żurawki, 1 żuraweczkę, ciekawy zawciąg nadmorski Rubrifolia, ijedną ostróżkę Lilak Pink i brunnerę 'Jack Frost'

Obejrzałam sobie szkółkę i zainteresowałam się odmianami rutewek.

Nie było rutewki delavayi, mniejszej, alpejskiej.

Basiu radości masz ostatnio wiele, świetne spotkanie, a zakupy wyborne, zdradź tajemnicę gdzie masz ten raj, lepiej wiedzieć jak się gdzieś jedzie to zawsze można zboczyć
Kubusiowo II 22:10, 27 maj 2014

Do góry
Co to za trawki?

kaisog1 napisał(a)

W tym roku białe kwiaty wyjątkowo mi się podobają.... i chyba zostaną w łaskach na dłużej bo pięknie je widać w moim lesie .... śliczny ten floks
kaisog1 napisał(a)
]

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:10, 27 maj 2014

Do góry
Z bliska...

Kolorowy Ogród Geni 22:09, 27 maj 2014

Do góry
Jolu dzięki

Justyno w tym roku zakwitły mi tylko dwa obuwiki ,jeszcze dwa powinny zakwitnąć, słabo się rozrastają u mnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:07, 27 maj 2014

Do góry
Grabulki kochane - miło Cię widzieć Cieszę sie, że identyfikator sie spodobał.... a kałuża to tak pieszczotliwie mówię

Margarete -

To nie Nikita ale ja przywiozłam ten sernik na zimno z malinami, nazwany szumnie tortem, specjalnie z twojego powowdu..............pomyliłas nas...........buuuuuuuuu......
Ale ciesze sie że smakowałi Tobie i wszystkim bo szybko sie "zjadł", chiociaz miałam obawy że sie rozleci ze wzgledu na pogodę upalną

Jest mi wstyd, że tak wszytko pomieszałam Tort był śliczny i chciałam mu zrobić foto, ale za szybko wszytko sie działo.. jak na przyspieszonym filmie... i mi ktoś go pokroił ..... zanim zfociłam buuuuuu ..ale był bardzo smaczny Udało mi sie zakosić ostatni kawałek... wpadłam do "jadłodajni" z hasłem gdzie tort.. i mi pokazali ostami kawałek.. ale wielki kawałek.. a to świadczy, że był i ładny i apetyczny bo poszedł calutki.. Wybacz mi gafę ..plissssss

Kałuża w deszczu..... podlewa.. dobrze bo sucho, ale wolałabym podlewanie w nocy, a nie po południu

Jurajski Ogród 22:07, 27 maj 2014

Do góry
Paweł, dzięki, to miłe, że się podoba

Anka, to jednak nie kruszczyca, to na 100% chrabąszcz majowy, spotykam niestety postać pędraka w glebie, trudno je zwalczyć

Mirello, Ulu, Łukaszu - dziękuję

Jagodo, to skalnica na kosodrzewinie, cokolwiek by miało to znaczyć (skalnica przerasta w niektórych miejscach przez kosodrzewinę i taki efekt - czasem natura tworzy nieprawdopodobne obrazy) Na tej fotce lepiej widać

Kwiatki i rabatki u Elizy 22:06, 27 maj 2014

Do góry
Trochę wieści z ogrodu... oj, dawno nie było zdjęć...
Z daleka...

Ogród w budowie - nieustającej 22:04, 27 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
a no widzisz... a ja myslalam ze beda iryski
czyli musze kupic klacza...

a te kosacce nie zakwitna w tym roku ?

Chyba zakwitną latem, jak posadziłaś wiosną. Szukaj kosaćców bródkowych i syberyjskich, takich sadzonek w doniczkach najlepiej, wtedy doczekasz się wysokich łanów.

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 22:04, 27 maj 2014

Do góry
Ktoś już chyba mi radził z tej strony... Mnie opis zniekształconych liści z brązowiejącymi brzegami blaszek bardziej pasuje do tej mszycy, ale samych mszyc ani żadnych innych robaków nigdzie nie widzę. Oglądałam te liście na wszystkie strony, bo dziś obrepeciłam buka z porażonych liści, i oprócz niewielkiej ilości pajęczyn na kilku liściach i zdechłej muchy zaplątanej w nich innych lokatorów nie widzę Plamy nie mają kilku milimetórw, ale rozprzestrzeniają się na całego liścia, ten się zwija i zasycha, dodatkowo niektóre są porwane, postrzępione. Sama już nie wiem - chyba będę pryskać w ciemno na jedno i drugie
Dzisiejszy plon :
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:04, 27 maj 2014

Do góry
Rododendronowy ogród II. 22:04, 27 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

sprostowanie dla Ewy Pszczelarnii....
nie oglądam swoich paznokci ...tylko zapinam identyfikator na łańcuszek ...
ponieważ Bożenka oznajmiła, że są kolejni goście
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:03, 27 maj 2014

Do góry
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:03, 27 maj 2014

Do góry
wiunia napisał(a)

a to moje grabiki tyle, że w korze słabo je widać ale daję słowo są tam i listki mają nawet

O kurcze, zero chwasta w grabikach! Jak pomyślę o swoich, to mi słabo
Niedługo ich z perzu widać nie będzie. Osłabia mnie ten perz.
Ale zmotywowałaś mnie Wiuniu tym obrazkiem, jutro będę walczyć!

Pozdrowienia zostawiam.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:02, 27 maj 2014

Do góry

Kulkowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies