Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 08:35, 18 lip 2014

zawitka napisał(a)
Iwonko to jest róza Polestern ---- i szczerze Ci powiem że Chopiny przy niej wymiękają bo : ja nie jestem znawcą mam parę krzaków ze zwykłego chciejstwa a 4 mam po Teściu .jeden Chopin zrobił się zwykła róża sprawa szczepienia drugi rośnie ale jakiś nieciekawy natomiast ta Polestern jest piękna ma ładny pokrój i kwitnie Ładnie ja polecam

Dziękuję Zawitko, zapiszę sobie. Może ją wypatrzę.
Iwk4 12:57, 18 lip 2014

Poleciałam dziś do ogródka i poprawiłam linię rabatki zgodnie z sugestią Małgosi. Chwilowo zamiast żurawek posadziłam begonie. Muszę przyznać, że wygląda to znacznie lepiej. Widok z ławeczki też jest fajny, bo na tle żywopłotu z bukszpanu widać różowe begonie. Teraz muszę upolować kulki bukszpanowe. Największą mam posadzoną w innym miejscu, teraz się przyda, bo tam, gdzie jest, jest niepotrzebna
Małgosiu, dziękuję.
Kasial 13:19, 18 lip 2014

Iwk4 napisał(a)
Zabrałam się za przednią rabatkę. Istna rewolucja. Zamiast opisywać, pokaże fotki. W efekcie mniej trawnika, udało się wygospodarować kawałek na róże i jeżówki:
tak było:

Iwonko uważam, że rabata wygląda o wiele lepiej po zmianach
Już nie mogę się doczekać kiedy ją jeszcze powiększysz i co jeszcze wymyślisz
Kamajla 13:34, 18 lip 2014

Szalejesz kobieto z niecierpliwością czekam na zdjęcia po kolejnych zmianach.
zawitka 14:01, 18 lip 2014

Jeszcz e jedno wyczytałam że masz małą działkę a już hodujesz sobie wroga na działce ---to dąb Wycinaj go jak najszybciej póki mały bo ----straszny brudas liście do niczego się nie nadają nawet pod sciółkę jak gniją strasznie śmierdzą ,a jak bedą żołędzie będziesz miała je wszędzie i nic nie będzierosło chyba że to przewidziałaś Dąb stary ma moja synowa iiiiii niech go diabli wezą
Iwk4 15:55, 18 lip 2014

zawitka napisał(a)
Jeszcz e jedno wyczytałam że masz małą działkę a już hodujesz sobie wroga na działce ---to dąb Wycinaj go jak najszybciej póki mały bo ----straszny brudas liście do niczego się nie nadają nawet pod sciółkę jak gniją strasznie śmierdzą ,a jak bedą żołędzie będziesz miała je wszędzie i nic nie będzierosło chyba że to przewidziałaś Dąb stary ma moja synowa iiiiii niech go diabli wezą

Zawitko, zmartwiłaś mnie. Nie wiedziałam, że to taki problem z dębem. To drzewo jest symbolem naszej gminy. I jakby wkomponował się w okolice, gdzie mieszkam (tereny Borów Tucholskich). W naszej wsi rośnie pomnik przyrody - ładniejszy dąb, niż historyczny Zbyszko w Woziwodzie.

Dlatego, jak się pojawił u nas dąb, zastanawialiśmy się, co z nim zrobić. Zdecydowaliśmy, że zostanie. Bo to tak, jakby element naszej architektury. Moja wieś położona jest w samym środku lasów, gdzie się nie wyjedzie, tam las (sosny, jodły, świerki, brzozy i dęby).
A nasz dąb wybrał sobie miejsce,gdzie nie powinien nikomu przeszkadzać (boczna droga dojazdowa na pola), a daje piękny cień. Poczekam jeszcze trochę i się zastanowię. W tym roku pokazały się żołędzie. Będę go obserwować, czy są z nim jakieś kłopoty.

Iwk4 16:04, 18 lip 2014

Kamajla napisał(a)
Szalejesz kobieto z niecierpliwością czekam na zdjęcia po kolejnych zmianach.

No tak. Krawiec kraje, jak mu materiału staje. Zrobiłam I etap prac. Na razie poprawiłam to, co mogłam bez kolejnych zakupów. Potem rozejrzę się za buksikami i zrobię rabatkę żwirkową. Jedną kulkę, a raczej kandydata na kulkę mam w ogródku. Ale teraz takie upały, że trzeba poczekać.

Widok z ławeczki:

i zbliżenie:

Donia72 16:49, 18 lip 2014

Iwonko, przeczytalam cos o Woziwodzie. Moj syn jest nia zauroczony W czerwcu po zdaniu juz calej matury, wybral sie z kolega nad morze. Nie byloby w tym nic dziwnego, ale oni wymyslili sobie wycieczke na rowerach! Pierwszy postoj mieli w Bydgoszczy(moj Syn w pierwszy dzien zrobil ok.160 km.
Drugi nocleg mieli wlasnie w Woziwodzie, w jakiejs lesniczowce. Tam zostali nawet dwie noce, tak im sie podobaloFotki tez porobil, tylko nie mial tam zasiegu. Zeby do nas sie dodzwonic, kolega musial go trzymac, bo wisial w oknieW koncu dojechali do Sopotu A z powrotem wrocili juz pociagiem
Iwk4 17:10, 18 lip 2014

Donia72 napisał(a)
Iwonko, przeczytalam cos o Woziwodzie. Moj syn jest nia zauroczony W czerwcu po zdaniu juz calej matury, wybral sie z kolega nad morze. Nie byloby w tym nic dziwnego, ale oni wymyslili sobie wycieczke na rowerach! Pierwszy postoj mieli w Bydgoszczy(moj Syn w pierwszy dzien zrobil ok.160 km.
Drugi nocleg mieli wlasnie w Woziwodzie, w jakiejs lesniczowce. Tam zostali nawet dwie noce, tak im sie podobaloFotki tez porobil, tylko nie mial tam zasiegu. Zeby do nas sie dodzwonic, kolega musial go trzymac, bo wisial w oknieW koncu dojechali do Sopotu A z powrotem wrocili juz pociagiem

Hi, hi, hi Właśnie tak u nas jest z tym zasięgiem. Jak jeszcze kilka lat temu ktoś by przejeżdżał przez wieś i widział kobietę przyklejoną nosem do szyby, to niech by wcale nie myślał, że ją mąż leje. Ona po prostu rozmawiała przez telefon.
A teraz Jest zasięg tylko z jednej sieci, więc wybór żaden. Ale już nie trzeba się kleić do szyby
Woziwoda jest 25 km od nas. Koleżanki mąż pracuje tam w Nadleśnictwie Mały jest ten świat.
Gardener27 18:38, 18 lip 2014

Iwk4 napisał(a)

Witam

Zwabiły mnie Rusałki Widzę że rabaty cały czas są przerabiane Efekt jest imponujący a jak się wszystko rozrośnie będzie jeszcze lepiej Koleżanki pomagają i słuchaj ich bo mają bardzo duże doświadczenie Ogród bardzo masz wypielęgnowany Kanciki trawka przycięta i rabaty w Angielskim stylu co bardzo lubię Podoba mi się ulica przy której mieszkasz Taka sympatyczna i spokojna

Pozdrawiam serdecznie