To ja modna jestem od początku istnienia ogrodu ... nawet nie wiedziałam A naparstnice dostałam od sąsiadki, która je ma od wieków.. bo to takie stare roślinki co wracają do łask.. dzięki takim jak ja.. co je maja i pokazują, że one są fajne
Kiedyś je miałam na jednym poletku, a teraz mam je tam gdzie sie same wysiały i stwierdzam, że się świetnie skomponowały.. u rosną na piasku, w szczelinkach pomiędzy kamieniem a kostką brukowa.. nie potrzebują wody, nawozów, urodzajnej ziemi, wyrosną nawet na macie I są piękne i dostojne...
Dzisiaj zacznę od Irysów bródkowych
bodziszek dalmacki
trzykrotka wirginijska albo Andersona zawsze są omyłki z nazwą
heliotrop
houtunia sercowata czyli tułacz pstry
zaczynają lilie kwitnąć
na początek zakupy - uzupełniające po poprzednich bo źle wyliczyłam no i w między czasie zmieniłam koncepcję
miskanty: zebrinusy, gracimulusy, trochę żurawek (ice tea i hercuules), hosta Revolution oraz czarna trawa
Miskanty Zebrinusy - ogromne! jestem w szoku bo zaplacilam tylko 10 zl i spodziewałam sie 3 piórek
ostatnio kupilam w ogrodniczym Miskanty Vargietatus za 12 zl wlasnie takie bidniutkie
Dębowa odbija po przemrożeniu.
Twoja cleome rośnie jak na drożdżach...jaka dorodna,dobrze o nią dbasz.Moje pobił grad ...i nie wiadomo co z nich będzie...