Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilcza Góra 00:04, 26 maj 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
wczoraj kolejne donice doczekały się kwiatków, kolory jak zwykle moje ulubione

i moje ulubione kolorki buziaki Wilczyco jeszcze raz brawo za artykuł w Magnolii
Ogród cichy i przytulny 00:04, 26 maj 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Ależ Ty pędzisz z wątkiem Przestałam nadążać gdzieś koło 60 strony... U nas niebo czyste jak kryształ, upał niemiłosierny, podlewanie całą parą czyli latanie z wężem...
Pozdrawiam

Aniu a mnie się wydawło, że do setki nie dobiję a tu zobacz.
Co do braku deszczu to współczuję.
Jak u mnie smażyło to tylko podlewałam hortesję i pomidorki. A i tak jedna z donic z hortensjami dostała. To piekące słońce popaliło liście.
A "warzywniak" nie ma tak jak Ty w przepięknych skrzyniach tylko :

poczekam do przyszłego sezonu
Pozdrawiam

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 00:01, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu.. miło było poznać Was osobiście Bo pogodnych i sympatycznych ludzi warto poznawać

Aniu - my cieszymy się bardzo. Jesteś iskrą, przesympatyczną osobą, ale to wiedziałam już z forum.
w Oborze też mogą być ogrody 00:01, 26 maj 2014

Do góry
A na warzywniku sałatkowo jest

i rzodkiewki kuszą swą czerwienią i różem
Ogród u stóp klasztoru 00:00, 26 maj 2014

Do góry
Czy wy widzicie jakich słodziaków mam w ogrodzie .
jeden kąpieli zażywa drugi zaś plażing sobie urządził ...a właściwie urządziły ..bo to para . jaszczurek mam zatrzęsienie , i mam nadzieję że opuchlaki im smakują .

w Oborze też mogą być ogrody 23:58, 25 maj 2014

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 23:55, 25 maj 2014

Do góry
Uchwycone z parapetów

Ogród cichy i przytulny 23:54, 25 maj 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Asiu, u nas też niemiłosierny upał. Dzisiaj bylismy z mężem u Bogdzi i po powrocie przywitała nas burza. Solidnie popadało, bo juz roślinki więdły. No i niestety masa slimaków się pojawiła Mam nadzieję że zrobisz dużo zdjęć w ogrodzie japońskim. Mój syn też mieszka we Wrocłwiu i planuję kiedyś tam pojechać, ale chyba już nie w tym roku.

Czyli pogoda podobna (była ulewa - niezłe oberwanie chmury tylko bez wyładowań). Tak masz rację deszcz był potrzebny.
Wyprawa do Wrocławia udała się wszyscy byli zadowoleni. Zresztą każda wolna chwila spędzona w bronie rodziny jest bezcenna
W ogrodzie byliśmy. Są takie miejsca, do których człowiek wraca a ogród japoński do nich należy. Następnym razem pójdziemy ogladnąć ponownie Panoramę
Oto kilka zdjęć z posród licznych

Pozdrawiam serdecznie
w Oborze też mogą być ogrody 23:48, 25 maj 2014

Do góry
Czosnki po burzy i ulewnym deszczu dalej są śliczne

na ostatnim zdjęciu kwitnący szczypiorek z gościem
Ogród dla Agusi 23:47, 25 maj 2014

Do góry
Mam taki wiciokrzew pnący

a pod nim

i ...

w Oborze też mogą być ogrody 23:42, 25 maj 2014

Do góry
Róże pnące Santana zaczynają kwitnąć

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:41, 25 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miro, ja też wycinam kocimiętkę (pewnie zrobię to jutro), bo teraz robi się "rozlazła". Pozdrawiam z Jurajskiego

Moja wycięta tydzień temu już ładnie zarasta środek i widać że się odnawia , wycinałam z ciężkim sercem bo kwitła jeszcze mocno a jakie bzykanie tam odchodziło lał i głupio mi było na drugi dzień jak tam zaszłam a tu cisza

piwonie takiego zainteresowania przez bzykowate nie wywołują za to mrówki je lubią

w Oborze też mogą być ogrody 23:36, 25 maj 2014

Do góry
Pochwalić się muszę bo od ciociuni Gosi dostałam pakę roślin (host i tojeści), które sadziliśmy przy latarkach, na zdjęciu jeszczze podarki od sąsiadki Iwony

i tojeść

a takie podarki otwieraliśmy z wielkim zaciekawieniem co jest w środku

Bardzo dziękujemy!!!!
Co się stało kwiatom ... 23:36, 25 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Na przywitanie oczywiscie kffiatucha przytargalam

Po kilku fotkach juz widze, ze mi sie tu podobywuje i zostaje na zawsze Juz widze cos, co musze miec Lece czytac

Kasieńko Bawaria........Zwiedziłam, byłam, zachwyciłam się, na tyle bardzo że tam wrócę, w tym roku mam plany bardzo fajne, bo ja to taki włóczykij, zapraszam Cię serdecznie do mojego Edenu, tylko że to jest bardzo mały Eden.
Za kwiatuszka Dziękuję bo uwielbiam PeonieTak?Peonie?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:36, 25 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
U mnie orliki w większości niebiesko-granatowe, a takie miałam śliczne różowe i białe, chyba nie warto zbierać z nich nasion, bo i tak się pożenią i będą granatowe. Zresztą jak tu zbierać nasiona, one się przecież same sieją.
Prześliczne irysy, moje wczoraj załatwiła nieco burza z ulewą i gradem.

Gabrysiu orliki są różne względem bytności, ja mam takie różowe które mam i mam - są to znalezione na polach obok i nie są wrażliwe na czarne rosnące obok

a ulewa musiała mnie ominąć słyszałam odgłosy burzy tyle było

to ten orlik

Ogród dla Agusi 23:34, 25 maj 2014

Do góry
Firletka sieje się gdzie chce ,wieczna niespodzianka.

Mak ma już pączek ,no nie wiem jak zakwitnie tez niespodzianka.

Wszystko szaleje w słońcu i cieniu

Kawałek dzisiejszego nieba nad moim ogrodem.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:33, 25 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jaki fantastyczny pomysł na zagospodarowanie rojników! bomba! A orliki kapitalne!

Fajnie że Ci się spodobało - rojniki tak lubią ciasno i jakby na guzach rosły to fajnie by miały.

Rojnika nie mam ale czosnek Krzysztofa pokażę bo ładny jest i liście nie najgorzej się mają

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:29, 25 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bodziszek E. dla Ciebie

Bodziszek espresso podbił moje serce i szukam gdzie kupić

a inne bodziszki w moim ogrodzie kwitną już choć jeszcze nie wszystkie

ten biduś w kiepskim stanie bo stał w wodzie - może przetrwa

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:26, 25 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ta rabatka z kocimiętką - śliczna jest. Jak wytniesz ją, to będą liliowce na niej kwitły?

Żywopłot z buka czerwonego tnę w czerwcu (nie wiem, czy słusznie). Ale w tym roku nie będzie radykalnie cięty, tylko te nawisy.

Na razie po wycięciu kocimiętki raba jest jeszcze niebieska za sprawą szałwi, ale wkracza już białawy bo kwitnie biała piwonia, róża w donicy prawie już aspirina i artemis tez rozpoczyna - nowa w kwietniu posadzona, a lilioce będą pewnie za jakies 2 tygodnie i wtedy dołaczy żółty

Róża Artemis

Co się stało kwiatom ... 23:25, 25 maj 2014

Do góry
Na przywitanie oczywiscie kffiatucha przytargalam

Po kilku fotkach juz widze, ze mi sie tu podobywuje i zostaje na zawsze Juz widze cos, co musze miec Lece czytac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies