Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:03, 14 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Bożenka ty też masz te dość powszechną chorobę?.....różyca się zwie w moim żargonie .....u mnie różyca już tak zaawansowana , że chodzę ci ja z doniczką różyczkową kiedyś i za nic jej miejsca znaleźć nie mogę a rugosa od Ewki pszczółki do tej pory sobie rośnie nie tam gdzie powinna bo miejsca brak . ...ale znajdzie się ....
w tamtym roku kupiłam Eden Rose 85 - jest obłędna

Moja Edenka ma trzy lata i pięknie kwitnie a druga mam od jesieni i też ma mnóstwo pąków jednak najulubieńszą w moim ogrodzie jest róża okrywowa która dopiero zaczyna kwitnąc

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:03, 14 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miro piękne róże , Bonica dobra do parków , w ogrodach dużych daje kolor ale budowa kwiatu jednak nie taka jak u innych , też sie zastanawiam czy z niej nie zrezygnowac ale ponieważ u mnie szlachetne róże kiepsko rosna to ciągle nie podejmuję decyzji bo ona jednak jest niezawodna.Pozdrówka.

tak bonica jest urocza i zawsze ładnie wygląda ja ją szczególnie lubiłam tuż przed kwitnieniem - ja pozbyłam się jej bo nie miałąm gdzie dać a rosłam na mojej alei zachodzącego słońca i róż musiał ustąpić miejsca czerwieniom i pomarańczowym ale...
mi nie wyszło bo pojawił się ciemny róż

no czerwone to one nie są

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:03, 14 cze 2014

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:00, 14 cze 2014

Do góry

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:59, 14 cze 2014

Do góry
Molinia zaczyna kwitnąć, jeżówki też

lawandula i czosnki główkowate zabierają się za kwitnienie

Rododendronowy ogród II. 20:59, 14 cze 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...ślicznie zakwitły,bardzo ciekawe nowe odmiany...nie widzę tego "byle jak",są wysokie i dorodne.Lubię je także ze względu na ciekawy kształt liści.

Bogusiu w porównaniu z innymi latami jest kiepsko ale to mocne rośliny , mam nadziejeze znów będą piękne. Na razie ciesze sie tymi nowymi , glównie czerwonymi , jak urosna wieksze też beda cudne.

Ogród Loczka 20:58, 14 cze 2014

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:58, 14 cze 2014

Do góry
a tak wyglądała ciut wcześniej

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:57, 14 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Z widzeniem róż też tak mam, nową aleję róż na razie tylko ja widzę.

A skoro nie podpisałaś odmian, to za karę (a jednak! przedwczesna była Twoja radość), będziesz teraz musiała napisać co to za piękność na zdjęciu powyżej. Rosarium Uetersen?

No nie chciało mi się podpisać róż

tak Gabrysiu to Rosarium Uestern czyli słup z różami

a tą różą mam różnie, kupowałam ja bo wyczytałam że kolor to srebny róż i chyba inny sobie wyobrażałam bo kolor jest dość różowy ale dopiero teraz widzę tę srebną poświatę, zresztą trzeba nauczyć się określania kolorów teraz już je lepiej rozumię
podsadziłam ja przywrotnikiem i nie wygląda to dobrze względem koloru
widziałam kiedyś połączenie z jakąś srebną/niebieską trawą wyglądało to cudnie więc poszukam czegoś a może Twoje królicze uszy ?

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:55, 14 cze 2014

Do góry
A tak wyglądała dzisiaj

Mój ogród 20:53, 14 cze 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Ten krwawnik rozrasta się ale powoli.

W zeszłym roku mówiłam Ani Monte, że nie lubię krwawników, ale tego to bym polubiła nawet bardzo. Bardzo ładny, więc muszę chyba poczytać o ich wymaganiach i zaprosić do swojego ogrodu
Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:52, 14 cze 2014

Do góry
jula81 napisał(a)

Jula dla Ciebie aktualne zdjęcia tej rabaty
zaczyna się od lewej...

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:52, 14 cze 2014

Do góry
New Dawn, rośnie u mnie 3 rok
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:49, 14 cze 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj zimno, wietrznie i deszczowo.
Ale cieszę się bo popadało i roslinki troszkę odetchnęły od upałów.
Dla wszystkich parę fotek.
A w lesie po deszczu kurki i kozaczki

no ja nie wiem gdzie ty takie grzybki piekne masz...
Ogród w Puszczykowie 20:46, 14 cze 2014

Do góry
Asiu, budleje dałabym razem, nie 3 osobno co kawałek, w grupie jednak. Przed Szmaragdami miskanty co kupiłaś, a budleje na początku rabaty lub na końcu, to zależy czy chcesz mieć motylki z brzegu, czy z tyłu. Ostróżki (nie pamiętam jakie kolory kupiłaś) w rzędzie przed miskantami, gęsto, grupowo kolorami. Potem są róże, a przed nimi szałwię. Ona pięknie współgra z różami. Żywopłocik bukszpanowy koniecznie z brzegu, będzie cudnie z kostką wyglądał. Liatra jakoś mi nie gra, ale można część rzędu z szałwią zastąpić nią właśnie. Nie mam talentu do rysunków, ale coś tam namalowałam.
Za mało roślin będziesz miała. Mus jechać jeszcze raz do hurtowni. Ja też mam za mało. Muszę dokupić szałwi i jeszcze jakiś carex. Napisz, kiedy pojedziesz. Wybiorę się z Tobą znowu.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:46, 14 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

A to żółte to nachyłek,teraz mi się przypomniało ,jeśli ci się nie podoba wyrzuć.

Mam takie kwiatki w ogródku, dostałam rok temu od sąsiadki, tylko nie wiedziałam, że to nachyłek.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:45, 14 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu również pozdrawiam i szybkiego zakończenia zmagań z budową życzę. Pogłaskaj jeżyka bo śliczny jest i grzeczny he he.

Zbysiu! jak miło, że mnie odwiedziłeś prawdę mówiąc mam narazie dość tych zmagań, muszę oddech złapać...
Jeżyk, a w zasadzie jeżyki zostały przeniesione za płot, ale wiem,że kręcą się w pobliżu
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:44, 14 cze 2014

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:43, 14 cze 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Kasiu, bardzo ładnie u Ciebie! Jaki busz! Jeszcze koło domu, jak już go skończycie i będzie wypasiona działka! Cudnie I jaki szał kwiatów!
pozdrawiam!

dziękuję Karola jest ładnie, ale za gęsto jak dla mnie i przydałoby się rozsadzić, bo się robi bałagan, no ale cóż, jeszcze nie mogę tego zrobić

Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:42, 14 cze 2014

Do góry
Dzisiaj zimno, wietrznie i deszczowo.
Ale cieszę się bo popadało i roslinki troszkę odetchnęły od upałów.
Dla wszystkich parę fotek.
A w lesie po deszczu kurki i kozaczki

w ogrodzie coraz więcej kolorów. Królują róże, powojniki, a za chwilę lilie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies