Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co się stało kwiatom ... 23:36, 25 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Na przywitanie oczywiscie kffiatucha przytargalam

Po kilku fotkach juz widze, ze mi sie tu podobywuje i zostaje na zawsze Juz widze cos, co musze miec Lece czytac

Kasieńko Bawaria........Zwiedziłam, byłam, zachwyciłam się, na tyle bardzo że tam wrócę, w tym roku mam plany bardzo fajne, bo ja to taki włóczykij, zapraszam Cię serdecznie do mojego Edenu, tylko że to jest bardzo mały Eden.
Za kwiatuszka Dziękuję bo uwielbiam PeonieTak?Peonie?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:36, 25 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
U mnie orliki w większości niebiesko-granatowe, a takie miałam śliczne różowe i białe, chyba nie warto zbierać z nich nasion, bo i tak się pożenią i będą granatowe. Zresztą jak tu zbierać nasiona, one się przecież same sieją.
Prześliczne irysy, moje wczoraj załatwiła nieco burza z ulewą i gradem.

Gabrysiu orliki są różne względem bytności, ja mam takie różowe które mam i mam - są to znalezione na polach obok i nie są wrażliwe na czarne rosnące obok

a ulewa musiała mnie ominąć słyszałam odgłosy burzy tyle było

to ten orlik

Ogród dla Agusi 23:34, 25 maj 2014

Do góry
Firletka sieje się gdzie chce ,wieczna niespodzianka.

Mak ma już pączek ,no nie wiem jak zakwitnie tez niespodzianka.

Wszystko szaleje w słońcu i cieniu

Kawałek dzisiejszego nieba nad moim ogrodem.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:33, 25 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jaki fantastyczny pomysł na zagospodarowanie rojników! bomba! A orliki kapitalne!

Fajnie że Ci się spodobało - rojniki tak lubią ciasno i jakby na guzach rosły to fajnie by miały.

Rojnika nie mam ale czosnek Krzysztofa pokażę bo ładny jest i liście nie najgorzej się mają

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:29, 25 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bodziszek E. dla Ciebie

Bodziszek espresso podbił moje serce i szukam gdzie kupić

a inne bodziszki w moim ogrodzie kwitną już choć jeszcze nie wszystkie

ten biduś w kiepskim stanie bo stał w wodzie - może przetrwa

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:26, 25 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ta rabatka z kocimiętką - śliczna jest. Jak wytniesz ją, to będą liliowce na niej kwitły?

Żywopłot z buka czerwonego tnę w czerwcu (nie wiem, czy słusznie). Ale w tym roku nie będzie radykalnie cięty, tylko te nawisy.

Na razie po wycięciu kocimiętki raba jest jeszcze niebieska za sprawą szałwi, ale wkracza już białawy bo kwitnie biała piwonia, róża w donicy prawie już aspirina i artemis tez rozpoczyna - nowa w kwietniu posadzona, a lilioce będą pewnie za jakies 2 tygodnie i wtedy dołaczy żółty

Róża Artemis

Co się stało kwiatom ... 23:25, 25 maj 2014

Do góry
Na przywitanie oczywiscie kffiatucha przytargalam

Po kilku fotkach juz widze, ze mi sie tu podobywuje i zostaje na zawsze Juz widze cos, co musze miec Lece czytac
Leśne Wzgórze 23:23, 25 maj 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ten szczodrzeniec też chyba zmieni miejsce.... ogólnie nie lubię żółtych kwiatów - wyjątkiem są krokusy, forsycja i moja kremowo żółta magnolia...

Myślę by w jego miejsce wstawić rozplenice rubrum lub fireworks... wiem że u nas nie zimują ale są takie śliczne

Dziś znowu spacerowałam po Twoim ogrodzie, pozachwycałam się rodkami, wiewiórami, sunią ogólnie całością. Klimat....lalunia.
Aniu czy to jest szczodrzeniec czy janowiec? czy Ty go przycinasz? Jeśli tak to kiedy.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:23, 25 maj 2014

Do góry
Czy ładne to musicie sami ocenić Teraz zakwitły mi irysy i skradły mi serce granatowe, bo pierwszy raz zakwitły W tym tygodniu powinien zacząć się mój ulubiony spektakl firletek, piwonii, irysów, szałwii i przywrotników Będę Was wtedy katować fotografiami

Teraz na pewno królują jeszcze tulipany na froncie

A na bylinowej czosnki, które mają ode mnie medal Best in Show

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:22, 25 maj 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Podobają mi się te skorupki, zawartość też

Fajnie, czekam aż się zarosną całkiem

Wieczornik damski dobre towarzystwo dla róż wcześnie kwitnących tylko że to wielka roślina

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 25 maj 2014

Do góry
ryska napisał(a)

Dziękuję za pięknego orlika. Jestem już na bieżąco w Twoim wątku więc usiądę na ławeczce i grzecznie poczekam na spektakl 2014. Pozdrawiam

dziękuję , j ze spektaklem reżyserowanym w tym roku u mnie kiepsko będzie spontan, ogród sam sobie musi radzić z moją małą pomocą

i pierwsza kwitnąca Pilgrim cudna w tym roku

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 25 maj 2014

Do góry
Wszystko przeczytałam, ale .. muszę odespać ostatnie nocki

Ale muszę sie pochwalić.. mój tulipanowiec w końcu pozwolił i raczył zaszczycić mnie kwiatami.. Jak wróciłam to M od drzwi wołał, że zakwitł..... kolor kwatów jak kolor liści.. trudno wypatrzeć

I pierwsze lilie wodne też kwitną.. a róże to prawie już, już już.. i wyjedź tu na 1 dzień...

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:16, 25 maj 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Mirko , a jak odbywało się ratowanie ubiegłorocznych stokrotek- po prostu do gruntu i już ?

To było tak,
kupiłam rok temu na wiosnę do donic stokrotki, potem zmieniałam dekoracje w donicach wiec je gdzieś wysadziłam i cały sezon się kiepsko nimi zajmowałam, na jesieni wsadziłam do gruntu i zaskoczyły mnie na maksa bo są dużą kępką i o wiele piękniejsze niż rok temu - a zwykle tzw balkonowe u mnie czeka kompost tak więc uratowane

nie mam zdjęcia aktualnego tych stokrotek które już gorsze są za to mam lwią paszczkę która sama się wsiała w opaskę przy tarasie i sprawia mi wielka radość

Szmaragdowy Zakątek 23:16, 25 maj 2014

Do góry
Też bardzo się cieszę że mogłam poznać tak doborowe towarzystwo.
Ja mam też coś dla ciebie
Odnośnie ramienia napisałam u siebie

Ogród dla Agusi 23:16, 25 maj 2014

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 23:13, 25 maj 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ala, powojnki śliczne, truskawy dorodne tylko wiąza szkoda;( Jesli to TA choroba to raczej nie ma ratunku, ale można próbować. Oby ten drugi miał się zdrowo.

No to jeszcze pomęczę clematisami bo są śliczne na żywo, mam nadzieję że zdjęcia oddają ich urok
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:11, 25 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Mira, ślimaki nie lubią tawulek, mikolajka nadmorskiego i roslin o ostrych liściach
Dlatego ww wymienione są dobrym towarzystwem dla przysmakow slimakowych.
Jesli chodzi o piwonie, to czsami trzeba czekac i 5 lat. Ale często przyczyną braku kwitnienia jest zbyt głębokie posadzenie w gruncie.

Jola ślimaków mam dosć bo je zbieram i w ten sposób wyładowywuję złe emocje
a u mnie lubią wszystko, brunera ma szorstkie liście a wsuwają,
w tym roku ślimaki zrobiły mnie w konia, szczególną opiekę dałam hostom, grabiłam ziemię wkoło, sypałam piaskiem i żwirkiem i cieszyłam się, że nawet nawet jakoś jest, aż tu patrze co się dzieje że liście się chylą a te podjadały mi od dołu łodygi bo się bały na wierzch wyleźć skubane przejrzały mnie

moja ulubiona hosta, martwię się bo stała tydzień w wodzie po poprzednich ulewach wiec jak nie ślimaki to woda

Zakochana w ogrodach 23:10, 25 maj 2014

Do góry
bramka z powojnikami urzeka

i rh na koniec

Jeszcze raz dziękuję za sadzonki, przy latarce je wsadzaliśmy
Ogród pod lasem 23:08, 25 maj 2014

Do góry
Cześć Majena U mnie na razie zero postępów, czekam na jeszcze dwie przesyłki z roślinami (głównie róże) i zaczynam działać. Na razie na stanie 1 lipa, 2 jarzębiny, 3 tamaryszki, 3 Ice Breakery, 1 jodła pinsapo, 1 świerk Pusch, 1 Acrocona, 1 lilak, 2 hortensje pnące. No i róże: Lykkefund, Albertine, Felicite et Perpetue, Cinderella, Falstaff, Herkules, Herzogin Christiana, Pomponella i Alchymist. Aaaa i jeszcze 2 szałwie, 2 perowskie, migdałek, wierzba Hakuro nishiki i parę innych drobiazgów. Zaraz pewnie polecą gromy za zbyt dużą ilość tego dobra, ale miejsca mam sporo i odnoszę wrażenie, że będzie pustawo. Mam też 3 duuuże pieńki i nie wiem co z nimi zrobić... Na razie służą za siedzisko dla dzięciołów, ale chciałabym je jakoś wkomponować w ogród.
Mój mały skrawek ziemi 23:05, 25 maj 2014

Do góry
cieszę się, ze Cię poznałam laseczko....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies