Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:49, 16 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piekne te tecze Cudnie U nas tez upały straszne, dzis pogonila mnie z ogrodu burza ale w sumie bez deszczowa byla Pozdrawiam

U nas też pogrzmiało i postraszyło tylko a tu codziennie zapowiadali deszczyk i nic. Miało być 25st a wczoraj było 34st.

AgnieszkaW napisał(a)
Ślicznie tęczę Uleńko uchwyciłaś Horti masz cudne, takie dorodne Pozdrawiam

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula ta tarasowa Kancik wzorowy Buziam

Kancik uroku dodał, na tyłach też uporządkowałamJeszcze kancik po drugiej stronie machnę dzisiaj.

paniprzyroda napisał(a)
Hortensje dorodne Moje ogrodowe są wyższe ode mnie i się pokładają, a kwiatów też w tym roku mają jakby mniej. Zastanawiam się, czy ich nie obciąć wiosną krótko, aby puściły nowe, silne przyrosty. Jeden rok nie będą kwitły, trudno. Ogrodowe zabezpieczam zawsze i kwitną co roku, ale nie zawsze z jednakową intensywnością. Pozdrawiam.

Jeśli to ma pomóc to tak zrób, ale nie wiem czy rok wystarczy żeby ładnie odrosły. Ja mam taką jedną hortensję, której nie pokazuję obciętą do ziemi. Będzie potrzebowała kilku lat żeby się odrodzić. Teraz tak wygląda.

Agania 11:19, 16 lip 2014

Ja tez nadal mam robótkę z kancikami, piękne pofalowałaś rabatkę, moje horti tez wszystkie rózowe, a ja chcę niebieskie

buziole
anna_g 12:25, 16 lip 2014

Urszulla napisał(a)
och cudnie Aniu z tą tęczą było i to do samego zachodu słońca, ponad pół godziny jak nie dłużej

a takie coś u mnie się wysiało i zostawiłam

Na moje oko to rumianek no i popatrz jaka się fajna kompozycja zrobiła sama Mnie się podoba
Urszulla 13:24, 16 lip 2014

Agania napisał(a)
Ja tez nadal mam robótkę z kancikami, piękne pofalowałaś rabatkę, moje horti tez wszystkie rózowe, a ja chcę niebieskie

buziole

A nawozem do niebieskich podlewasz
Urszulla 13:26, 16 lip 2014

anna_g napisał(a)

Na moje oko to rumianek no i popatrz jaka się fajna kompozycja zrobiła sama Mnie się podoba

Aniu, łąka w naturze mnie zawsze zachwycała
więc zostawiam te kwitnące maleństwa i cieszę się że Tobie się też podoba.
Kompozycja oczywiście tymczasowa....czyściec też przelotnie otacza bukszpany
Urszulla 10:42, 17 lip 2014

Zakwił liliowiec - przywalony przez lata gruzem pokazał że twarda z niego sztuka. Kwitł w zeszłym roku pierwszy raz i w tym roku też. A rośnie dalej na gruzie budowlanym i wcale mu to nie przeszkadza.
Agania 10:54, 17 lip 2014

Urszulla napisał(a)

A nawozem do niebieskich podlewasz

Podlewam, ale mam codziennie deszcz, więc jak tu nawozić...ale twardziel z tego twojego liliowca
BarbaraM 11:32, 17 lip 2014

Ula,ale śliczny.
Liliowce są nie do zdarcia
eliza3 18:18, 17 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Zakwił liliowiec - przywalony przez lata gruzem pokazał że twarda z niego sztuka. Kwitł w zeszłym roku pierwszy raz i w tym roku też. A rośnie dalej na gruzie budowlanym i wcale mu to nie przeszkadza.

Ja myślałam , że to delikatne rośliny, a tu taka niespodzianka.
Pozdrawiam.
Urszulla 09:41, 18 lip 2014

A na dzisiaj ogrodowiskowo