Kupiłam wczoraj w Praktikerze róże
Na etykiecie Eden ....i własnie dalej nie pamiętam a Pani zabrała etykietki bo tylko te moje dwie miały ,a ja durna myślałam że zapamiętam
Jedna ma pąki ,zaraz zakwitnie ,zobaczymy jakie będą
I tu proszę zrobić ...a ku ku i przekrzywić główkę
Stoją na nowej piesiowej rabacie
Może nawet tam je posadzę ,jak już furtkę przeniosę (nie zapomniałam )
Podglądanie
Nie mogę się doczekac na kwitnienie perowski, jezówek, hortensji i budleji na tej rabacie
Na razie ożywia ją red Leonardo w doniczce. Być moze zostanie w tym miescu ale obawiam się zgrzytu kolorsytycznego z perowskią ... pomyślę, poprzymierzam
Coś go chyba słoneczko w markecie przysmażyło
Ściągaj kochana do woli Ja dzisiaj ściagnęłam od Magdy70 i Zielonej i mam carexy z szałwią. Szałwi nie było widac na ciemnozielonym tle, jest przed tarasem w carexach. A od Finki domówiłma niebieską szałwię
Oj trawnik marniutki... niemal nie rośnie.... i koniczyna kwitnie...
Chyab kupię szybki efekt dywanowy
Karmink pomiędzy płytami granitowaymi przy tarasie mnie wnerwia... ale jeszcze z nim wytrzymuję... chyba za rok się rozstaniemy.... Jeszcze pomyślę
A macierzanaka vareigata szykuje się do kwitnienia
Moje zurawki te których opuchlaki nie zdażyły załatwić biorą się
Marzenka mnie wystraszyła że nie przeżyją mojej dawki trutki na krewetki ,ale dały radę .
A tym pod winogronem nic nie rusza rosna jak szalone
Mur tez już prawie zarośnięty,chociaż ja lubię te ceglane prześwity
Kasik,Za Uśmiech, odwzajmniam tym samym!
Do zachodu słońca daleko, ale już go nie zobaczę dzisiaj.Mgłaod morza już wysoko nad horyzontem i słoneczko się zamotało.
Na deszcz mam nadzieję, bo oglądałam wetter de,i tam dość mi nadziei dano na podlewanie z góry.
Zobaczymy jaki będzieporanek. A tymczasem miłego wieczoru Tobie.
Hortensja piękna. Moje ogrodowe mają dużo pąków, jak nie zmarnieją, bedzie popis.