Danusiu, czy słyszysz czasem zwalniające auta jak przejeżdzają obok waszej działki? Bo na pewno nie można przejechać obojętnie obok tak pięknych widoków!!
Witam ponownie w tym wątku . I tutaj zapytam o "towarzystwo" do róż Chopin.
. Wczoraj wydzieliłam rabatę na róże Chopin ( 4 szt.) . Wokół rabaty zrobiłam obwódkę z gęsto nasadzonego bukszpanu. W środku obwódki zamierzam posadzić róże Chopin. Ale nie wiem co będzie do nich pasować jeszcze. Chciałbym coś niskiego by okryć i zrobić " tło " przy ziemi. Proszę o podpowiedź.
W dalszej części trzmielina róże w kolorze jasnego fioletu i lawenda na tło - jeszcze jej nie widać bo młoda jest
Marzenka, twoje buchananii takie rozłożyste jest? Ona zawsze była taka rozłorzysta? Ja kupiłam, ale moja bardzo szytwno i prosto stoi.... Chyba że są różne a tylko ja o tym nie wiem..
Edit: Spojrzałam u siebie na etykietę, mam carex buchananii red rooster. Ty pewnie masz coś innego.
Wrzuć Kasiu zdjęcie będzie łatwiej, jeśli chodzi o brzózkę to mam nadzieję że myślisz o takiej na pniu. Dałam się kiedyś skusić na brzózkę taką normalną, miała śliczny pokrój, biały konar, była cudna. Co rok ciacham ją z góry, boków a ona rośnie jak zwariowana, teraz zastanawiam się nad jej wycięciem.