Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

Katkak 10:54, 19 lip 2014

Zbyszku piękne masz pasje - góry, ogród... I mam wrażenie, że możesz o tym opowiadać godzinami . A jeżówki fajowe. Ja nie mam jeszcze ani jednej, ale powolutku... . Pozdrawiam, miłego weekendu .
iwonaal 11:15, 19 lip 2014

Piękne jeżówki, Tatry kocham niestety brak kasy, żeby jechać.
GosiaJoanna 13:17, 19 lip 2014

A ja właśnie najmilej wspominam wypady w Tatry jak kasy brakowało, jak to każdemu studentowi Konserwa turystyczna,woda ze strumyka, plecak na plecy i podłoga w schronisku to były czasy
ZbigniewG 14:37, 19 lip 2014

Kasia jeżówki trochę biedne przesadzane i teraz te upały, w starym miejscu nie miałyby szans

Iwona koszty podstawowe nie są takie wielkie tylko te dodatki zwłaszcza jak to cała rodzinka.

Gosia ostatni nocleg na podłodze(prawie) miałem jeszcze parę lat temu na Słowacji, jednak pani uwzględniła moje stare kości i wyciągnęła mnie z pachnącej czosnkiem jadalni mówiąc że jest wolne łóżko w pokoju gdzie śpi już Polka z córkami, tak mi z oczków przyzwoicie patrzy że mnie tam ulokuje...

dwie z moich pięciu hortensji "patykowych'-wyrób własny
Katkak 09:46, 20 lip 2014

Zbyszku, czy chcesz powiedzieć, że te hortensje są zaszczepione na patyku i w dodatku sam to zrobiłeś?
ZbigniewG 12:57, 20 lip 2014

Kasia nie próbowałem szczepić , łatwiej jest wyprowadzić na pojedynczy patyk, jedną mam wyższą niż ja czyli ma około 2m a pąki dopiero się rozwijają

przez upały nie mogłem ruszyć tych nowych trawek

......................................................................hortensja pośrednia Preziosa

tak było już na wiosnę i diabli wzięli teraz nadrabia
Ozz 14:11, 20 lip 2014

Zbyszku - a bywałeś w szkółce u Pana Sylwestra Tomszaka w Czechowicach-Dziedzicach? To specjalista od czarcich mioteł - mielibyście do pogadania

Byłam u niego raz i bardzo mile wspominam.
ZbigniewG 17:13, 20 lip 2014

słyszałem o nim ale bardziej pociągają mnie wysokie, szczupłe z długimi włosami mówimy oczywiście o iglakach czyli po prostu duże formy zwisające,
nawet kilka razy chciałem skręcić ale Tatry wygrywały i jechałem dalej
popcorn 18:29, 20 lip 2014

Usmialam sie z wysokich i szczuplych, dlugowlosych... iglakow
Ale masz niesamowita kolekcje!!
Ile maja te hortki na patyku, czy nie lamia sie pod ciezarem kwiatow? Jak popada np?

pozdrawiam!
ZbigniewG 22:10, 20 lip 2014

Karola preferencje ogrodowe swoją droga a te inne ... to już zupełnie inna sprawa
patyki mają od 2-3 latek, najwyższe posadziłem przy płotku więc nie ma problemu, dla rosnących luzem będę coś kombinował , najprostsze to coś jak wigwam , 3 patyki związane poniżej rozgałęzienia i podtrzymujące końcówkami gałązki z kwiatami
poprzednio miałem prosty kij i sznureczki