Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

baraga1904 11:09, 20 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Chyba zmiany są immanentną cechą ogrodu

...w tym cały urok tej pasji...
...wczoraj przekopałam rośliny posadzone jesienią, ale tak mnie wkurzały że musiałam, mimo aury...
Kindzia 11:26, 20 lip 2014

Hortusie zaczynają na dobre, róże nielicznie kwitną teraz, jeżówki szaleją...upał jak jasny gwint...urlop czas zacząć

Pozdrawiam Marzenko z piekielnie rozgrzanej Pszczyny i zostawiam niezawodne, stale kwitnące

JulkAd 15:41, 20 lip 2014

Fairy u Ciebie faktycznie szaleją, czym je podlewasz?...muszę jakąś różyczkę wsadzic pomiędzy Fairy w przyszłym roku, w tym jest zbyt gęsto i zbyt kłująco....o widzę śliczną Luiskę od Kasi (Kindzi), szkoda, że z zapachem Ci nie podrzuciła, bo ślicznie pachnie...
...pozdrówka
Gardenarium 16:05, 20 lip 2014

W sumie to po co mieć ogród, jakby zmieniać nie można było? Prawda? My posiadaczki małych ogrodów zanudziłybyśmy się na ... ominę słowo.. no i siedzenie? nieee za nudno by było No i sadzenie czegoś nowego ekscytuje bardziej niż podziwianie

Przykład z wczoraj: popołudnie, upał straszny. W domu sierść Kropki fruwa, bo linieje psinka... ale ja sprzątać nie lubię.. no to lecę do lodówki, flaszka Somersby jabłkowej, cyk za szpadelek, przekopywanie, sprzątanie, ucinanie liści obgryzionych przez ślimory nielubiane... i porządeczek, wkopałam cosik, wykopałam Eskimo. oddałam Wiesi, no i dziewczyny zza asfaltu już takie niby "padniete". Mówią, a daj spokój, że też chce ci się coś robić a tu za chwilę słyszę warkot kosiarki i praca wre. Jak mówię:

nic nie ekscytuje tak, jak sadzenie nowych roślin. Potem druga i trzecia puszka. już jest nas trzy.. i czas upłynął upalnie, ale bardzo miło... Takie to som ogrodników losy.

Instagram Ogrodowiska
popcorn 18:32, 20 lip 2014

Zagladam, milego wypoczynku zycze!
malkul 18:36, 20 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Na Anbell nie żerują, mam stada trzmieli na niej. Chrząszcze wyżerają mi Limelight, ktora dopiero przygotowuje się do kwitnienia...

Mazrenko czy możesz mi pokażąc jak wyglądają liście wyżarte przez te chrząszcze? coś mi ciągle podjada jedną z hortensji, i dumam czy to nie one właśnie.
ana_art 19:31, 20 lip 2014

Gardenarium napisał(a)
Marzenko, zawiodłam się na tojeści..naszym hicie, za mało ją widać, ale różowy mocny, mocno mnie kręci
może w ilości siła? Nie mogę powiedzieć by u mnie była nie widoczna....
Zeta 22:22, 20 lip 2014

Rany już nie ogarniam ogrodowiska po tym urlopie....ale u Ciebie musssss na bieżąco hihih
malgorzata_s... 22:33, 20 lip 2014

Marzenko dobrze że ogrodowiska nie porzuciłaś na czas urlopu Co czytam? Tojeść idzie precz? No cóż u Ciebie perfekcja ponad wszystko Pozdrówka
Madzenka 23:15, 20 lip 2014

JulkAd napisał(a)
Fairy u Ciebie faktycznie szaleją, czym je podlewasz?...muszę jakąś różyczkę wsadzic pomiędzy Fairy w przyszłym roku, w tym jest zbyt gęsto i zbyt kłująco....o widzę śliczną Luiskę od Kasi (Kindzi), szkoda, że z zapachem Ci nie podrzuciła, bo ślicznie pachnie...
...pozdrówka

Niczym... Tym samym co inne. Po prostu to jej trzeci sezon i dlatego tak obficie kwitnie. Wiosną dostaja nawóż dla róż a potem w trakcie pierwszego kwinienia kolejna dawke. Teraz chyba już dostaną nawóż jesienny.
Jeśli to Louis Odier to już jest u mnie w ogrodzie
Dziaij domówiłam Mme Knorr oraz First Lady
I skupisłam sie na koleną Ascot i Burgundy Ice , trzeba bowiem plamy kolorystyczne tworzyć. Mam plan .