Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 12:29, 14 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Właśnie róże zdrowe, ale i tak wszystkie liście będę obrywał, a niestety zawsze wypada ta robota dość późno i w zeszłym roku dość przy tym zmarzłem

Łuki, mam 40 róż. Do tego są pnące i krzaczaste. Obrywać nie będę. To gorsze, niż kłujący berberys.
Wiem, pisałeś, że dzięki obrywaniu liści choroby się nie przenoszą dalej...
Za dużo tych liści...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:13, 14 paź 2016

Do góry
Łuki, czosnki w bukszpany?
Czy masz inną koncepcję?
Mój ogród pod górkę... 12:04, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Uwielbiam barona w połączeniu z kamieniami

Mam nadzieję na pokaźne poletko w przyszłym roku, bo kupiłam takie sadzonki z trzema źdźbłami i dopiero teraz zaczynają być widoczne
Z kamieniami i brzozami powinny dać fajny efekt.
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:00, 14 paź 2016

Do góry
Domi, w sprawie róż na pniu idź do Ewy 777: Do raju daleko.
Ma żółte w przedogródku.
Mój ogród pod górkę... 11:58, 14 paź 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

[img size=640x360]

Uwielbiam barona w połączeniu z kamieniami
Ogródek Iwony II 09:57, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dla tego widoku pozwalamy winobluszczowi piąć się po domu. Jesienią połowę zdejmuję. Łatwo się odrywa i spada. Plotę z niego podkłady wianków

Tu, gdzie rynna, zdejmę całkowicie. Będzie tam podpora do róży New Dawn, której obelisk już nie wystarczy za rok. Rozepniemy go na ścianie, a winobluszcz w tym miejscu ujarzmię wiosną
wyglada obłędnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:36, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziękuję Ana za fotki z twojego ogrodu. Pięknie masz. Kompozycje godne kopiowania, wzorowania, inspirowania

Kupiłam latem cyprisik groszkowy aurera nana. Ale on nie jest taki żółty, jak ten twój. Może to inna odmiana? Mam 3. Są raczej limonkowe.

Co masz posadzone przy rozplenicach? Dostałam hameln. Nie chcę spaprać prostokątnej rabaty przy murze garażu. Myślałam o jeżówkach, bagatell i runiance. I jeden miskant przy murze, jako wyższe tło? Co myślisz?
Iwonki mam 6 cyprysy i 3 są żółte i takie "rozlazłe" w budowie i 3 bardziej zwarte a takie bardziej zielone. Niby takie same kupowane... Przy rozplenicach mam jeżowki, myśle ze miskant jako wyższe tło będzie fajny, sama myśle czy przed ml nie dać na wiosnę rozplenicach zamiast bergenii
Ogród z łezką II 09:00, 14 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasia, no wiesz
Można się ubawić

Za dużo czasu widocznie mają, to świntuszą Dzisiaj nie będą, bo pogoda do roboty ogrodowej się szykuje
Ciasny, ale własny 07:05, 14 paź 2016

Do góry
Witaj Fama. Zastanawiam się, na co ten okrągły placyk? Czemu ma służyć? Bo do siedzenia masz taras odgrodzony od ogrodu. Nie rozumiem
Anna i Ogród 00:41, 14 paź 2016

Do góry
Aniu, Phantom chyba nie jest limonkowy. U mnie był biały, a teraz taki łądny delikatny róż
Ładniejszy niż u limek i delikatniejszy niż u Vanilek

Ładnie u Ciebie jesienią
Ogród z łezką II 00:31, 14 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

...

Aloha...zaraz muszę zapisać. Jeszcze coś w czerwieni masz sztywnego Ewcia?

Dziękuję

Kasia, no wiesz
Można się ubawić
Ogródek Iwony II 23:43, 13 paź 2016

Do góry
Wołyń jutro nie ...
Mamy rocznicę. Musi być coś lekkiego
Dzięki za typy filmowe. Jutro zdecydujemy w takim razie.

Obejrzałam zwiastuny. Stawiam na Bridget Jones
Ciekawe, czy M zaakceptuje
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 23:39, 13 paź 2016

Do góry
Cześć Edytko, fajnie, że nowe fotki wstawiłaś. Bardzo lubię odwiedzać twój ogród.

Masz piękny nowy awatarek. Z córeczką. Pięknie
W zgodzie z naturą 23:36, 13 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Elu, Piękny okaz bluszczu! No i grzybki zobaczyłam, To są czernidłaki ozdobne. Niejadalne

Hanusiu, twoja wiedza jest bezgraniczna- "czernidłaki ozdobne"- w życiu nie spotkałam się z takim grzybkiem

Bluszcz ma kilkanaście lat, kiedyś był tam wybieg dla kur, ciągle go obskubywały, odkąd kurki znikły, rośnie jak szalony

anbu napisał(a)
Ale super dynie, tej jesieni wyjątkowo nam smakuje zupka z dyni Mniam ...

Zupkę też lubimy, ale na pierwszy raz upiekłam Pumpkin Pie czyli amerykański placek dyniowy Synowa stwierdziła- "dooopy nie urywa"

Iwk4 napisał(a)
Witaj Elu. Dziękuję za bardzo miłą wizytę u mnie
Masz bardzo ładne zakątki w ogrodzie. Nie widziałam jeszcze owoców bluszczu. Mój nie ma owocków...
Marcinki faktycznie te same. Piszesz, ze ekspansywny. Hm, właściwie mogę napisać, ze owszem, się rozkrzewia, ale w tym roku latem likwidowałam jedną wielką kępkę i wystarczyły ręce, by wyrwać wszystko. Nie było żadnego problemu z pozbyciem sie go. Można go ograniczać

Mamy też taką samą irgę

Widziałam twój obraz. Cudnie malujesz igłą. Wiem, ile cierpliwości wymaga, bo kiedyś haftowałam. Od kilku lat już nie daję rady. Niedowidzę
Ta Dama na obrazie - nawet, gdybyś teraz przerwała haftowanie, ślicznie by wyglądała oprawiona w ramki

Sprzedajesz swoje obrazy, czy tylko na własny użytek?

Zrobię zdjęcie owoców bluszczu, to zobaczysz

Masz rację, że marcinki łatwo można ograniczyć, a nawet trzeba

Irga bardzo mi się podoba,, chociaż na początku trochę przerasta chwastami, ale jak już się rozkrzewi, to jest Ok!

Dziękuję za uznanie haft wciąga, jak puzzle i daje dużo satysfakcji szczególnie kiedy podoba się oglądającym.
Haftuję na własny użytek, bądź dla rodziny, nie sprzedaję, czasem jakieś drobiazgi

Milka napisał(a)
piękną masz jesień Elu chyba na bluszczu kwiecie zetnę, bo potem z tych owocków pełno siewek, u ciebie też?

Irenko, że siewek nie zauważyłam, raczej walczę z odrostami, bo pożarłby cały ogród
Ogródek Iwony II 23:34, 13 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, dziś wiesz, inny dzień był. Wróciłam z pracy o 16.30
Pawełek był w domu, bo gardło go bolało i miał wczoraj wieczorem gorączkę.

Więc po apelu i kawusi wróciłam, szybko się przebrałam i poleciałam do ogrodu. Najpierw kilka fot, potem przygotowałam ziemię - mieszałam na taczce, a właściwie sypałam warstwami. Jak wybierałam do wiaderka, to sama się mieszała, jak w gyrosie Od dołu do góry
Zdążyłam do 18.30 przesadzić 4 hortki, potem już było ciemno ...

Jutro wybieram się do kina. Jaki film polecacie?

Bridget Jones ponoc jest hitem I dziewczyna z pociąu ponoc obiecująca
Ogródek Iwony II 23:25, 13 paź 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 23:18, 13 paź 2016

Do góry
Dla tego widoku pozwalamy winobluszczowi piąć się po domu. Jesienią połowę zdejmuję. Łatwo się odrywa i spada. Plotę z niego podkłady wianków

Tu, gdzie rynna, zdejmę całkowicie. Będzie tam podpora do róży New Dawn, której obelisk już nie wystarczy za rok. Rozepniemy go na ścianie, a winobluszcz w tym miejscu ujarzmię wiosną
Ogródek Iwony II 23:14, 13 paź 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Iwonko, Ty jednak pracuś jesteś Dałaś radę z przesadzaniem. Brawo!

Ewa, dziś wiesz, inny dzień był. Wróciłam z pracy o 16.30
Pawełek był w domu, bo gardło go bolało i miał wczoraj wieczorem gorączkę.

Więc po apelu i kawusi wróciłam, szybko się przebrałam i poleciałam do ogrodu. Najpierw kilka fot, potem przygotowałam ziemię - mieszałam na taczce, a właściwie sypałam warstwami. Jak wybierałam do wiaderka, to sama się mieszała, jak w gyrosie Od dołu do góry
Zdążyłam do 18.30 przesadzić 4 hortki, potem już było ciemno ...

Jutro wybieram się do kina. Jaki film polecacie?
Ogródek Iwony II 23:07, 13 paź 2016

Do góry
Dobrze, że się zapytałam Jazzy, dzięki
Moje Montany ostatnio mocno kwitły i teraz jest pełno łebków. Najwyżej będą zimą zdobić

W tle widać nową bramę w garażu. garaż ocieplony i otynkowany. Kolor na wiosnę będzie taki, jak na domu

Łuki, czemu chcesz oberwać wszystkie listki? Tak chorują?
Ja lubię róże, jak są zdrowe.
Od wiosny wprowadzę HT i OW w ogrodzie. Wg rad Toszki
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:50, 13 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cześć Kamilko
Ładnie działąsz. Do przodu, rabatka po rabatce. Widać już efekty

Dzięi Zdecydowanie chciałabym widzieć te efekty na większej ilości rabatek, ale i tak cieszę się, że chociaż cokolwiek ruszyliśmy do przodu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies