Madziu jadę z fajnymi ludżmi to odpocznę
A co do trawki to jabkby się rozplenica nie rozrosła to co bym w przyszlym roku robiła??? nuda a tak to coroczne kopanie potwora sobie urządzimy
Chętnie dołączę do kopania corocznego .... Mam jeszcze siły i nową nawigację to będę śpieszyć z pomocą i jeszcze uśmiechem na gębie A że nawigacja gwarantuje dojazd na miejsce bez błądzenia to i przepustkę z domu na to święto dostanę Jak mnie oczywiście zechcesz ???? dobrej nocki ...
Syla jak jest szansa na przepustkę to by było super... nie , że mam coś przeciwko spotkania z EMAMI ... ale takie babskie spotkania są the best , takie nasze
A co do trawki to jabkby się rozplenica nie rozrosła to co bym w przyszlym roku robiła??? nuda a tak to coroczne kopanie potwora sobie urządzimy
Chętnie dołączę do kopania corocznego .... Mam jeszcze siły i nową nawigację to będę śpieszyć z pomocą i jeszcze uśmiechem na gębie A że nawigacja gwarantuje dojazd na miejsce bez błądzenia to i przepustkę z domu na to święto dostanę Jak mnie oczywiście zechcesz ???? dobrej nocki ...
Ni i nareszcie wyszło słońce. Dziecko w szkole więc zabrałam się za sadzenie. I skończyłam! Zaraz pokażę, tylko uprzedzam, że troszkę wyobraźni trzeba miec, żeby efekt zobaczyc. Bo na razie zamiast jeżówek są nędzne suche listki, zamiast trzcinników kepki trawki niskiej, zamiast poletka bylicy jeden mały badylek, zamiast rozplenic suche kepki itp, itd. A więc bardzo prosze sięgnąć do bogatych zasobów wyobraźni i wyobrazić sobie jak to będzie wyglądało w lecie przyszłego roku
a oto całośc widziana na wprost:
od lewej, nieco uciete na zdjęciu - barony - potem na zbliżeniu będzie widac dokładnie; żółte krzaczki to ilex golden gem, a nad nimi dwa berberysy coronata, które niedługo będa wyższe niż ilexy- tez pokażę zbliżenie. Nad nimi łysy plac - wiosną posadze tam helenium Moerheim Beauty - będzie spora pomarańczowo-żółta kępa. to suche na dole to rozplenica Hameln, a nad nią listki, to jeżówki Cleopatra. I w prawo - hakone zielona i All Gold. Do All Gold dochodzą jeżówki zwykłe fioletowe i dalej agastache Bloue Fortune, no i rozchodnik. Górny rząd to - z lewej miskant Augstfeder, z prawej Gracillimus i Sarabanda, a po środku trzcinniki Karl Foester - najwyższe z trzcinników, oraz dwa niższe Avalanche
Karolino, moja rozplenica widoczna na tym zdjęciu to Pennisetum alopecuroides, i jeśli dobrze rozumuję to jest gatunek, a Hameln to jej odmiana, mam ją i jest też o połowę niższa, jak zresztą inne odmiany.
Z dzwonków karpackich chyba muszę zrezygnować, bo strasznie norce je uwielbiają i wyjadają im korzenie, w tym miejscu posadzę kocimiętkę, którą z kolei ja uwielbiam
Danusiu wgłębnik jest obłędny .Podobają mi się uskoki , poziomy w ogrodzie.
Wrzosowy dywan bardzo ładny. Jak ja chciałam zrobić wrzosowisko , to Piotrek nosem kręcił .Na ostatnich targach zieleni pyta mnie , dlaczego nie chcę posadzić w ogrodzie wrzosów , ręce opadają
Rozplenica jest bajeczna , pięknie Ci rośnie .
Witaj Gosiu, na taras po sosnami długo nie było pomysłu - wkopać czy podnieść - ale ta forma faktycznie wygląda ciekawie - wykorzystana została niewielka ( w tym miejscu) różnica poziomów - plecy wgłębnika mają 40 cm.
Z wrzosami to ja w tym roku eksperymentuje i troszkę sie boję, bo słyszałam, że kapryśne lubią być , ale kto nie ryzykuje - ten nie ma - może i Ty się zdecydujesz - zacznij od wrzośców - są mniej wymagające. Piotrowi też się spodobają, bo są piękne
Danusiu wgłębnik jest obłędny .Podobają mi się uskoki , poziomy w ogrodzie.
Wrzosowy dywan bardzo ładny. Jak ja chciałam zrobić wrzosowisko , to Piotrek nosem kręcił .Na ostatnich targach zieleni pyta mnie , dlaczego nie chcę posadzić w ogrodzie wrzosów , ręce opadają
Rozplenica jest bajeczna , pięknie Ci rośnie .
ginger przepraszam ale nie mogę wgrać zdjęć coś się chyba zawiesiło.....nie mam już siły walczyć.Jutro obiecuję yucca będzie
Mam przygotowane przed i po.Oczywiście obydwa zdjęcia z tego roku
Urosła troszkę..........jednak to nie rozplenica Nie ma takiego efektu
ginger przepraszam ale nie mogę wgrać zdjęć coś się chyba zawiesiło.....nie mam już siły walczyć.Jutro obiecuję yucca będzie
Mam przygotowane przed i po.Oczywiście obydwa zdjęcia z tego roku
Urosła troszkę..........jednak to nie rozplenica Nie ma takiego efektu