Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:05, 18 maj 2014

Do góry
Kamyki są, 2 małe kulki są, hakone do donicy oraz pokręcona zielona trawka jest. Za to bordów nie ma.... ehhh :/ mam 4mb, a potrzebuje 7,5mb!
Ale mamy piękną pogodę aż chce się grilować a nie pracować, ale trzeba zacząć, to w przyszły weekend będzie mniej

A dla kochanych doradzających i zaglądających kilka donic z NYC. Na pewno jeszcze mam parę innych zdjęć zielonych elementów ale muszę odszukać - ha i zachęcić pismem obrazkowym do kolejnych wizyt

Miałam okazję też być późną jesienią w NYC i wtedy kwiaty zamienione zostały kapustami oraz patykami dereni w kolorze czerwonym czyli tak jak u nas to jesienne zdjęcia będą też kiedyś później A tymczasem lato/wczesna jesien:

i co? wcale piękniejsze niż te Ogrodowiskowe nie są !! Ale super widzieć że miasto takie inwestycje lubi
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 13:05, 18 maj 2014

Do góry
Gosia pomagała nam odszukać i wybierać roślinki..........a sama złożyła deklarację eM, że już nic nie kupi...........szczególnie dziękuję Gosi, za zabranie nas do szkółki Tomasza Kaniora, gdzie dostałam upragnioną jodełkę dla mojego eM i buczki

to jest to

Koniec zakupów, jak się okazało na końcu z pakowaniem do auta, było najwięcej zabawy

Powojnik - Clematis 13:01, 18 maj 2014

Do góry
Witam mam pytanie Od 4 lat mam powojniki JANA PAWŁA II oraz . Clematis 'Matka Urszula Ledochowska' kwitna pieknie kilkakrotnie Martwi mnie pewna rzecz Dostaje pelno paczków czesc z nich rozkwita reszta umiera pokaze to na zdjeciu moze mi panstwo pomozecie co robic w takiej sytuacji Zgory Dziekuje [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:55, 18 maj 2014

Do góry
I troche widoków ogólnych, z szerszej perspektywy................

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:53, 18 maj 2014

Do góry
No i zaraz też mój staruszek- bez pablin szczepiony na pniu zamieni sie w wielgasny pachnący bukiet......

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:51, 18 maj 2014

Do góry
Ostatnie podrygi tulipanów i szafirków................szkoda że już tak szybko przekwitają...........

ale za moment, dosłownie za chwilkę będą już kwitły szałwie...............

i odrobina "bizuterii" ogrodowej po deszczu .............
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:48, 18 maj 2014

Do góry
I jeszcze trochę kolorów..............

widok na całą rabate od strony ogrodzenia przy lesie..............

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:46, 18 maj 2014

Do góry
Rododendronowo i azaliowo.....................

Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 12:45, 18 maj 2014

Do góry
My z Kasią w amoku zakupowym

co wybrać

szukałam azalii pontyjskiej, ale nie było, znalazłam inną też pachnącą

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:44, 18 maj 2014

Do góry
Wrzucam fotki z dzisiejszego ranka..................coraz więcej kolorów u mnie ...........czosnki juz pięknie kwitną............pierwszy raz je mam i już wiem że na pewno dosadze więcej jesienią........

Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 12:33, 18 maj 2014

Do góry
Kasia się przestraszyła, że wezmę to drzewo...................kto kocha buki, to mnie zrozumie........musiałam jednak zrezygnować

nie uniosłam
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 12:23, 18 maj 2014

Do góry

Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 12:13, 18 maj 2014

Do góry
Na pogodę nie zwracałyśmy uwagi, nacieszyłyśmy się sobą i to sprawiło, że humor nas nie opuszczał, tak bardzo byłyśmy szczęśliwe........ a jak zobaczyłyśmy Gośkę, to już dostałyśmy głupawki z tej radości......Krzyś, eM Małgosi, robił nam focie i miał z nas prawdziwy ubaw....... Krzysiu, bardzo Ci dziękujemy dzięki Tobie będzie fotorelacja

Zaczęło się od kawki i ciasteczka ..........pod kogucikiem

wcale nie było tak mokro, ale kwiaty były całe w kroplach po deszczu........ale zapach

Ogród w skali mikro cz.II 12:10, 18 maj 2014

Do góry
I pierwsze fotki po deszczu
Mój ubiegłoroczny nabytek .. Teraz zaczyna szaleć

Bez czarny lancinata.. Jest na zbyciu .. Jak ktoś kce , to pisać ... Ja juz mam nadmiar kolorów... A przyszedł do mnie przez pomyłkę

Kiścień szaleje ... To jedna z najmniej kłopotliwych roślin w moim ogrodzie , nie wie , co to grymasy .)

A na te kwiaty róży giardina czekam jak mała dziewczynka na pierszy prezent gwiazdkowy .. To moja pierwsza róża .. I mimo tego ,źe teraz mam akcję " skoczek" żeby mi się nie nudziło .. To i tak myślę ,że będzie piękna

Mikro kwiatuszki skalnicy tworzą taki śliczny delikatny łan.. Ciężko to złapać na zdjęciu

Młode przyrosty rododendrona cunninhams white .. Rośnie bardzo zwarty i za to go lubię .. Nie ma takiej golizny we wnętrzu jak moja simona... Ale ona ma kwiaty do teraz , a on miał je zaledwie jeden tydzień .... I masz ci los .. Albo fajne kwiaty , albo fajny pokrój ..dwa w jednym szukam

Miłej niedzieli dla Wszystkich .. Buziaki

Siedlisko na Podlasiu 12:10, 18 maj 2014

Do góry
Ładny ten buszpan,nie mam takiego,trzmieliny sama rozmnażam, ucinam i do ziemi,łatwo się ukorzeniają
Ten mój ma ze 4 lata ja go tnę 2 razy do roku,miał być stożek, ale powiem ci że wychodowałam sama na pieńku tylko małyMiłej niedzieli

Co z tym ogródeczkiem począć 11:41, 18 maj 2014

Do góry
Niepokoja mnie moje bukszpany ,niby ładne przyrosty mają ,ale dziwnie brązowieją .

I takie już poczochrańce są kiedy można ciąć ?

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:37, 18 maj 2014

Do góry
=monteverde napisał(a)
Nowa Zembla

a z tą Nową Zemblą myślę, że to Polarnacht

Zobacz do mnie, https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=137#post_1 też mi się wydaje, że u Ciebie to 'Polarnacht'
Wichrowe wzgórze 11:37, 18 maj 2014

Do góry
Przedstawiam Wam moje nowe nabytki
Donica - dzban

i poidełko - na zdjęciu po zakupie stoi na trawniku, ale ma już kolumnę

Iryski miniaturowe

Floksiki i macierzanki miedzy kamieniami wewnątrz okrągłej różanki

Orliki

ten kolor mnie ujął i wzięłam, mimo, że sadzonka bardzo mizerna

irysek miniaturowy w ciekawych barwach z niebieskimi muśnięciami - na żywo dużo ładniejszy

I kilka ujęć z ogrodu...

siła perzu - potrafił przebić się przez całą cebulę szafirka

Przyjazny ogród 11:35, 18 maj 2014

Do góry
Namokły deszczem i wywrócił je wiatr - kwiaty w większości zerwałem, foty sprzed ulewy

Nowa Zembla

Haga

Polarnacht kwitnie najmniej okazale.

Ogród, który ciągle zmieniam 11:35, 18 maj 2014

Do góry
Asiu to ta ścieżka ona idzie z boku ogrodu prowadzi do grilla ,potem warzywnika ,podwójnej ławki i rozwidla sie do domku ogrodnika

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies