Przepraszam, ale odpowiem jutro, dzisiaj poszukiwałem drzew do ogrodu... znalazłem idealne, ale ceny już nie takie jak planowałem. Teraz idę sobie chorować bo mnie rozłożyło i zdycham.
Zazdroszczę takich wielkich kompostowników, musże w końcu zrobić u Sibie porzadne skrzynie, przynajmniej dwie bo mam ten tandetny plastikowy... to dopiero jest niewygodne
Piszesz że już za późno
rany a ja myślałam że mam jeszcze z miesiąc
czyli odkładać wszystko inne i ciąć?
I rozwiązałeś moją zagadkę, skąd te trutnie latają koło rabaty gdzie mam właśnie rozchodniki.
Ja ich wręcz nienawidzę , w tym roku uchlały mnie 2 i to w tą samą stopę.
Na jednym z większych grillów mieliśmy nalot - dosłownie, zabiliśmy chyba ponad z 15 sztuk.
A jak gdzieś na tamtej rabacie mam gniazdo i kopiąc trafię na nie
Zamówiłam dzięki Tobie ptasie łapki , pokazałeś je w cienistym miejscu - a masz je też na słońcu? - bo tak planowałam je dać
-------------
zdjęcia wspaniałe!!!!!! - bo i jest co fotografować
brak słów na ten efekt który udało Ci się stworzyć
Iwonko stosowałem Topsin i oczywiście wszystkie porażone części oberwane i spalone, u mnie oprysk nie był duży bo wcześnie zauważyłem zmiany na liściach, jak już roślina mocniej zainfekowana to tylko do wycięcia się nadaje i nie ma co chemii niepotrzebnie stosować.
Beatko drzew mi potrzeb to muszę sprawdzić jak sytuacja wygląda
O porównaniu róż pamiętam, ale złośnice strasznie ociągają się z kwitnieniem, Ascot zdąży przekwitnąć zanim MW się rozbiję, ale teraz jak jest chłodniej widać dużą różnice w kolorze
Mateusz wszystko jest dobrze rozwiązane bardzo sprytnie do momentu jak zawór przestanie działać i spokojnie instalacja nie wytwarza podcisnienia w instalacji domowe, do studzienki wszystko dzieję się tradycyjnie grawitacyjnie
No to widzę nieźle. Tylko uważaj żeby to podciśnienie nie wypaliło ci nic z kibelka
Tak już na poważnie no to teraz to wszystko nowoczesne, i wgl. Tylko jak się popsuje to kłopot. U mnie z nowu są liczniki na wodę elektroniczne, żeby Pan nie musiał do każdego chodzić i sprawdzać, teraz tylko jedzie samochodem i zczytuje wszystkie dane.
Panie inżynierze, jak Pan to przeglądał, to inaczej być nie może
Mateusz u mnie to już wyższa technologia każdy na działce ma studzienkę podciśnieniową z zaworami i elektronicznym monitorwaniem jej stanu czy jakoś tam, ogólnie cała instalacje jest podciśnieniowa, a innego miejsca nie ma bo nie mogą kopać przy betonowym słupie od prądu. Ja już wszystko łącznie z projektem przestudiowałem co i jak może być, miejsce wybrałem sam bo najmniej inwazyjne
Pomijam fakt, że trzeba było przerobić instalację w domu by nie wkopywać się dalej w podwórko.
Kochani odpowiednio zbiorowo bo szkoda stronek tworzyć
Baaaardzo Wam dziękuję za miłe słowa i pochwały Faktycznie z efektu jestem zadowolona, wyszło fajnie Jak Luki zauważył przestronne pomimo że mebli nie ubyło Irenko Ty widziałaś pobojowisko więc cieszę się że Ci się podoba
No chyba taki pracowity to nie będę i raczej będę pikował po kilka sztuk do większych doniczek, takich ok 5cm średnicy bo mam ich sporo.
Dzięki za info. teraz wiem, że są dwie drogi bardziej i mniej pracochłonna
Alka dziękuje, ja za stipą nie polowałem, wszystkie z mojego siewu
Dzisiaj dotarła do mnie w końcu ekipa od kanalizacji, mały bałagan się zrobił, a w przyszłym tygodniu jak będą wkopywać studzienkę to dopiero będzie bałagan, na dodatek studzienka będzie na początku rabaty z strzyżonymi tujami... tym sposobem znowu mam problem co zrobić z tujami, ale wolę ten problem niż zniszczony trawnik i zdemolowana do zera bukszpanowa, tak rozwalą tylko połowę rabaty i cześć przy bramie gdzie trawnika nie podlewam.
Jutro szkółking szpiegowski, trzeba się rozeznać co jest na stanie
Ja tak rkąże po forum i co jedna to lepsza z tymi cebulami później się zastanawiam, że nigdzie nic nie mogę kupić
Te fioletowe tulipany po lewej strasznie ładne, u mnie ich nie widziałem.
Iwonko na początku lawenda na pewno przysłoni nam bukszpan, ale z czasem on stanie się większy, a po drodzę lawenda może wypadać bo to jednak wrażliwa roślina, ale na szczęście tania, więc jak wypadnie, albo się zestarzeje to żywopłocik już będzie duży. Oczywiście można od razu duży posadzić, ale to wiadomo
Ja tam dopiero zacznę wszystko przesadzać. Wrzesień to najlepsza pora bo jest jeszcze sporo czasu do zimy aby rośliny się ukorzeniły. Ja nawet przesadzam w październiku