Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:47, 05 cze 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

a ja oszalałam na punkcie tego koloru i kupiłam kosmosy czekoladowe, Jak będziesz wyciepywać te to pamiętaj o mnie
Aniu ja mam dokładnie taki sam stosunek do moich roślin zawsze musze znależć im domek ...kilka ogrodów już pewnie przez te 13 lat zapełniłabym oddanymi roślinami
No i po obejrzeniu wszystkiego ... szał, szał kolorów, zapachów, kształtów i dobrze, że z oknem ciemno Dobranoc

Ja Ci mówię dzień dobry... wczoraj już nie wchodziłam na wątek.. bo bym spać nie poszła..

Ja kupiłam tojesć bordową... bo mnie intryguje Lilie ciemne mi sie podobają to Lilia azjatycka MAPIRA.. ich nie wyciepię.. ale rudbekii ciemnych miałąm dużo.. i nawet nikomu ich nie dałąm tylko poszły na kompost... bo stwierdziłam takie brzydkie, kto by to chciał.. Kupiłam jako żółte, nazwę miały prawidłową, tylko obrazek był inny.. i sugerowałam sie obrazkiem Ta jedna sie została, bo Ania Monte napisała, że to fajne.. wiec już zaliczyły kolejna przeprowadzę i sie bujam z nia po ogrodzie, a wielak ta rudbekia jak krzak.
Za to pełniki chińskie są żółte jak trzeba Tylko przesadzałam i kwiaty są małe w porównaniu do innych lat

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:40, 05 cze 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Ania dziękuję już wysłałam zapytanie

Czas piwonii... teraz w ogrodzie zapach piwonii i róz króluje.. to najbardziej pachnący czas w ogrodzie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:39, 05 cze 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Kurczę a ja mam duuuużo miejsca i nie wiem co tam wsadzić hihi....

Kiedyś też mi sie tak wydawało.. i te kiedyś wcale tak dawno nie było

Ostrogowca chiałam wyciepać, bo na obrazkach sie podobał a u mnie nie podobał..
W tym roku zmieniam zdanie, kwitnie długooooo, jest ładny.... musiał sie rozrosnąć by robić efekt..
Mam w dwóch miejscach i w dwóch mi się podoba Posiany z nasion... wiec tym bardziej zrobiłam sie dumna z niego..
Na bylinówce

Za ławeczką
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:37, 05 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)

dzięki
zaiste sielsko a inaczej każdy robi to co lubi taka u mnie demokracja w ogrodzie

Słodki kocur prawie jak mój kot Bogdan a kocurrrry ma dwa. Upodobały sobie mój warzywnik,jak tylko wyjdą z domu muszą się wytarzać w ziemi i moich ziołach. Jak idę plewić łażą za mną i pilnują
Bardzo ładna ławka, poluję na taką.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 05 cze 2014

Do góry
Aniu MOnte - o tę róże sie pytałaś???

Jednego, najstarszego martagonka przecięłam łopatą na pół, ale zostawiłam w ziemi.. i liście żółkną, ale kwiatostan sie rozwija.. zobaczymy, że z cebuli na pół może jeszcze coś urosnąć..

Taki ciemny kolor lubię, a jarzmianki nie przesadzę bo nie mam gdzie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:31, 05 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gosiu zostawiłam Ci kwiatucha w starym wątku, bo nie wiedziałam że już nowy biegnieWięc powtórzę że na opijanie 1000 wpraszam się osobiście w terminie do uzgodnieniaa dla dobrej atmosfery nowego wątku zostawię ulubioną begonię

Podłączyłam się nie wytrzymałam ale piękna
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:23, 05 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ania Twoje jeżówki u mnie pewnie zakwitną! Ale listki się zwijają i coś je żre. Wytoczyłem armatę przeciw temu czemuś. Wszystko piękne u Ciebie a bonsai zachwyca i tak mi szkoda mojego że padł ze starości. Sosna wejmutka łapie grzyba i bez przerwy psikam. Jak się nie opamięta, to.... i będzie jałowiec.

Z sosną musisz walczyć sam...
Twojego bonzaja szkoda... ale masz potomka Twojego, bo sie napatrzyłam na twojego, na instrukcje ciecia... i sie odważyłam.. żeby nie twój to mojego też by nie było

A jeżówek Ci dam.. te były długo trzymane w donicy i zostały zagłodzone i teraz sie nie mogą długo pozbierać.. widzę różnicę w roślinach które rosną w gruncie, a te co są w donicy.. 2 miesiace temu ukopałam koleżance trochę mojego dobra.. i do tej pory stały w donicach, gdzie było dużo żyznej ziemi, podlewane, nie na pełnym słoneczku... i są o połowę mniejsze niż to samo w gruncie. Zresztą trzymam dla Ciebie takei co zakwitną w tym roku.. zadołowane już w kącie rabaty od zeszłego roku.. by nie poszły w ludzi

Bodziszek posadzony.. od razu weselej na rabacie, bo białe bodziszki są ładne, ale smutne.. i bodziszek sie uzupełni kolorem z irysami syberyjskimi.. chyba tego bodziszka jeszcze dokupię.

I bzyczkom też sie podoba.. juz sie goszczą na nim.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:21, 05 cze 2014

Do góry
Gosieńko pięknie rozpoczełaś Swój nowy wątek - przyszłam się oczywiście przywitać i najlepszego życzyć.
Na zdjęciu poniżej wyglądasz rewalacyjnie Loki są piękne.
Buziaki.

Później dyskusja się odbyła na temat fryzury mojej osobistej loki czy proste? Ta wygrała

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:21, 05 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Byłam zaraz po pytaniu.....

Pierwszy różowy zakwitł.. byle jak ale kwitnie..

śliczny martagonek muszę moje zawstydzić a jarzmiankom zrób jaśniejsze tło, żeby było lepiej kwiatuchy widaćmiłego dnia
Moja bajka 10:19, 05 cze 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Kochani kupiłam takiego bodziszka. To jedyny jaki udało mi się znaleźć w mojej okolicy. Teraz jest niziutki, a ja zastanawiam się czy taki zostanie, czy będzie wyższy, bo nie mam pojęcia. A Wy wiecie?

Śliczny taki delikatny. Poproszę o zdjęcia, gdy trochę się rozrośnie Miłego dnia
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:16, 05 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Rano pisałas ze z papierami urzędowymi bedziesz biegac a wieczorem zakupy pokazujesz.Ja Cię rozumiem i nie bede pisac że papiery urzędowe ważniejsze od kwiatków o wszyscy wiemy ze jednak kwiatki wazniejsze. U mnie jest pytanie do Ciebie jakbys znalazła chwile.

Byłam zaraz po pytaniu.....

Pierwszy różowy zakwitł.. byle jak ale kwitnie..

Ogrodowe przygody 10:15, 05 cze 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
U mnie w pracy się śmieją ile można patrzeć na kwiaty
no można w nieskończoność

Cudne, moi bliscy uważają że potrzebna mi pomoc medyczna, jak dobrze że mam się z kim dzielić tym co mnie fascynuje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:13, 05 cze 2014

Do góry
Pogubiłam sie komu odpowiadałam, a komu nie ;(

Aniu MOnte - mój Alfred nei będzie taki jak Bogdzi.. nie ma opcji... ale urosnie na pewno troszkę.. i muszę mu zrobić miejsce..

Agatnowa - na tę ścianę róże odpadają, bo to ściana północna.. tu mogą być same cienioluby No i gołej róży byłoby tu za zimno

Kasiula - Twoe róże rozkwitną, masz widocznie inną wystawę do słoneczka, albo inne odmiany, np Bonice u mnie w pąkach, Nostalgia, Pomponella, Tuskacan też... Ale mi sie nie spieszy nigdy do tego by kwitło, bo jak zakwitnie to zaraz przekwitnie..

Wiunia - sprawdziłam katalpę, o wypustkach zapomniałam, ale cześć liści też ma takich poszarpanych.. u mnie chyba z powodu fasolek co wiszą, albo od wiatru, bo to jak powieje to ja tarmosi, a może jaki robal to robi... ja sie nei przejmuje tym bo liści ma dużo.. i w kupie tego nie widać. Dopiero po twoim poście poszłam i dokładnie obejrzałam swoją.. Za to ma już pąki kwiatowe ...

Margarete - ta hakone rośnie na pełnym słońcu...
wieczorkiem dopiero bo nie ma.. ma dość wilgotno, bo to glina (nie miałąm czasu jej urobić, wiec wetknełąm trawę w taki syf.....), koło ciurkadła, które jak dolewamy to często przelewamy i wszytko stoi w wodzie.

I dla pozostałych gości ze stronki 2526 zostawiam usmiechu i kwiatuszki

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:13, 05 cze 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogrodowe przygody 10:12, 05 cze 2014

Do góry
ja moje wykopałam z łąki
tutaj spotykają się 4 odmiany

Marta ta w tym roku przechodzi samą siebie
Początkujący ogród Magdy 10:12, 05 cze 2014

Do góry
Witam!!!
Mam nowy ogród, który sama próbuję aranżować od jakiegoś czasu, jednak sama nie wiem, czy dobrze to wygląda. Dodałam kilka zdjęć i proszę o pomoc kogoś, kto się na tym zna. Są to dwie rabaty przy wejściu do domu. Z lewej strony rabata przechodzi w dalszą część przy wykuszu.

Ogrodowe przygody 10:07, 05 cze 2014

Do góry
U mnie w pracy się śmieją ile można patrzeć na kwiaty
no można w nieskończoność

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:59, 05 cze 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Witaj Mała_Mi.
Prześledziłam Twój wątek, zamiast pracować czytałam, oglądałam, podziwiałam. Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną. Jestem pod wrażeniem ogrodu, historii związanej z domem, ogrodem i Miśkiem Głowę mam pełną patrzę rabatka, mówię super, za chwilę patrzę rabatka "przemeblowana", mówię o jeszcze fajniej. Kolejny rok znowu inaczej i jeszcze lepiej Dużo się u Ciebie dzieje, masz dużo energii co widać po zmieniającym się ogrodzie, wydaje mi się, że jesteś osobą pozytywnie zakręconą
Przede mną jeszcze długa i kręta droga ale już doczekać się nie mogę kiedy będę kreśliła pierwsze rabaty
Będę podglądała jeśli pozwolisz. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj dziewczyno z lasu..... Czerwony Kapturek??? Uważaj tylko w lesie na wilka.... i przypomniał mi się taki dowcip... ale juz nic nie piszę, bo potem zawału dziewczyny dostają, a ja nie mogę doszukać się co takiego napisałam... ale szukając przypomniałam sobie, że nie odpowiedziałam na wszystkie pytania i nie przywitałam jak należy nowego gościa. WItaj Kasiu
Przede wszystkim to leżałam ze śmiechu czytając Twój wstęp... "Co prawda ominęłam jakieś tysiąc stron ale i tak większość jest za mną." Co to tysiąc stron przy tym co jest... to jakby wydrukował, to wyszła by saga dłuższa niż sagi skandynawskie... a jakby sfilmował to Moda na Sukces niech się schowa. Muszę Ci pogratulować determinacji... mi cierpliwości by brakło po pierwszych 50
Zajrzę do Twego lasu... by odznaczyć wątek do obserwacji.. i też coś poczytam, ale ja takeigo zacięcia nie mam.. i musisz mi wybaczyć
Gotowanie to moja pięta achillesowa.. wiec witam gościa kwiatkami

Salvia - szałwia 09:47, 05 cze 2014

Do góry
Witam,
Kupiłam dziś sadzonke szałwi.
Czy to jest szałwia omszona ?
Pan w ogrodniczym zrobił dziwną minę, jak go zapytałam i stwierdził "no szałwia to szałwia", i tyle sie dowiedziałam....
Szukam takiej najlepiej niskiej ale z opisami w ogrodniczych ciężko jest jak widać. Kupiłam wiec na razie jedną do identyfikacji
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Gosia

Nie wiem czemu zdjęcie się "przewróciło "
Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 09:44, 05 cze 2014

Do góry
Witam serdecznie! Wroćiłam!
Ogród się robi powoli, oto próbka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies