Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 07:13, 18 maj 2014

Świetnie się czyta. Wiadomość że wszystko w porządku najlepszą wiadomością. Z gardłem trzeba uważać, najgorsze są zmiany temperatur- po robocie, zgrzany , od razu do lodówki z napojami. Stan zapalny murowany.
A poza tym cały Robert. Roślinki i ptaszki podgląda rowerkiem jadąc.
Nasza wiosna kapryśna, ale już jest i cieszy również.
Ciebie na forum wyglądamy, ale nie poganiamy, każdy ma swoje podstawowe zajęcie , a czas na O, przy okazji.
Pozdrawiam i będę wyglądać jaskółek z nowinami od Ciebie.
janina_zawada 08:36, 18 maj 2014

Witaj a już myślałam że wybrałeś się w jakąś wiosenną wędrówkę bez dostępu do internetu ...U nas pogoda raczej jesienna ,więcej pada niż słonko świeci . Rowerem byś nie pojeździł .. Ale myślę że od dzisiaj razem ze słoneczkiem ,które zaczyna ładnie świecić przyjdzie ciepła i słoneczna wiosna .. Uważaj na siebie , bo po rowerowej przejażdżce łatwo się przeziębić .. Coś o tym wiem bo jak spocona siadam na ciepłym kamieniu aby odpocząć to zawsze dostaję kataru a i kaszel potrafi się przyczepić i wtedy kilka dni muszę się leczyć ..
rozajerycha 01:52, 15 cze 2014

W końcu jakieś wieści ...
Pozdrawkiam Lambercie.Mamy coś współnego ja też nie ma aparatu i po ptokach )))))))
Bogdzia 08:46, 15 cze 2014

Powtórze za Martą , dobrze ze sie odezwałeś. Pozdrówka.
Borbetka 08:07, 16 cze 2014

Fajnie, że napisałeś. I fotki urocze.
majkel0326 16:32, 16 cze 2014

Cześć Robert Wpadlam poczytać co u Ciebie. U mnie rośnie miskant cukrowy od Ciebie W zeszlym roku jak go posadzilam, to mąż z rozpędu mi go skosil, bo nie wiedzial co to za cudo. Myslalam, że zawalu dostanę A jak wypuścil na wiosnę w tym roku to byla ogromna radość Pozdrawiam Cię gorąco!!!
lida 22:44, 17 cze 2014

Witaj Robercie, cóż to bywasz za wielkimy wodami.
Dzisiaj zaczęłam czytać Twój watek "Mój jesienny ogród" i tak mnie pochłonoł, że być moze jutro skończę.
Przypomiałam sobie o Tobie robiąc zdjęcia roślinek które od Ciebie otrzymałam w zamian za jukę i hortensję które tobie wysłałam.
Dostałam goździki i cos jeszcze - i niestety nie wiem jak się nazywa, może mnie oświecisz?
Dołanczam zdjęcia i pozdrawiam, chciałam napisać ciepło ale niestety pogoda nas nie rozpieszcza, dzisiaj w nocy ma być tylko 3 stopnie (Mazury)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/63/632080/thumb_original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/63/632081/thumb_original.jpg
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/63/632085/thumb_original.jpg
Klamber 18:08, 22 cze 2014

Witajcie. Dziękuję, Hani, Janince, Marcie, Bogdzi, Monice, Majce i lidii.
Zacznę od Lidii, Ja za to mogę was pozdrowić gorąco, u mnie czerwiec wzorcowy. W dzień 24 w nocy 18-17, wszystko rośnie jak w szklarni. Nawet sauna była tylko 4 razy. Zima dała czadu ale lato jest tu cudowne. Cieszę się że zainteresował Cię mój wątek. Niestety zdjęcia są mikroskopijne i nie umiem odgadnąć co na nich jest. Na jednym po kolorze domyślam się że to floks szydlasty. Musisz przysłać normalne zdjęcie, chociaż takie jak na forum. Możesz na maila jeśli Ci wygodniej. r.jesiotr@gmail.com Twoje roślinki też rosną ładnie. Niestety nie mogę ich oglądać.
Haniu, Cały czerwiec jeżdżę do pracy rowerkiem, nie kupowałem karty na autobus i powiedziałem że do października nie kupię. Drogę mam tak piękną że grzeszył bym jeżdżąc autobusem. Tylko raz nim byłem z powodu deszczu. Pokaże dziś fotki z mojej drogi do pracy. Wracając jem sobie jabłko i banana i zawsze się podzielę z chipmunkiem. Teraz jest dużo młodych, które w ogóle się nie boją, ostatnio siedział ze mną na ławce i zajadał część mojego jabłka. Widuję też bernikle i kaczki z małymi. To dam w następnym poście. Narobiłem też fotek szopom, w ogóle się nie boją kręcę je z 50 cm i nawet lampa ich nie rusza. Podejrzewam że w ogóle jej nie widzą, bo nawet nie drygają na błysk. Są bardzo śmieszne w tej swojej masce Zorro.
Janinko, tu jest ciepło i w dzień i w nocy a nieraz cieplej w nocy jak w dzień. Już z rana jadę w krótkim rękawku. W tygodniu przyleciało tornado ze stanów, była sauna tego dnia i 30 stopni a ja cały mokry, na ulicy tumany kurzu już ledwie patrzyłem na oczy. Trzy razy ściągnęło mnie z roweru ale przed deszczem zdążyłem. Po pięciu minutach chlupnęło całkiem zdrowo. Już po drodze łapały mnie krople deszczu ale patrzyłem że jestem na skraju chmur to darłem co sił. Krople były po prostu gorące jak z prysznica. Rośliny na pewno przegoniły wasze. Tu już piwonie przekwitły i będą teraz rozkwitać trojeść amerykańska a niedawno wyszły z ziemi. Ciekawe jak moje w tamtym roku pięknie kwitły pierwszy raz. Posadziłem trzy, muszę się spytać ile jest teraz. Tu jest chwastem i rośnie jej pełno. Oczary i trzmieliny oskrzydlone rosną tu dziko i rosną jak małe drzewa a czeremcha osiąga to niebotyczne rozmiary wielkiego drzewa.
Marto, współczuje Ci wiem jakie to uczucie widząc coś pięknego i nie mogąc tego uchwycić. Ja mam tu tyle piękna że jestem już chory że nic nie mogę Wam pokazać.
Bogdziu, dla ciebie będzie następny post, gąskowo kaczuszkowy . Majka i Monika pozdrawiam was i w następnym poście do Was napiszę.

rozajerycha 00:14, 30 cze 2014

Cieszę się,że się odzywasz Klamber.Koniecznie kup aparat.Ja też muszę pommyśleć jak zdobyć fundusze bo się duszę

Ściskam Cię mocno,trzymaj się i nieprzepracuj.
martek
hanka_andrus 00:28, 30 cze 2014

Super,że jesteś. Trzymam mkciuki za Twoje zdrowie i powodzenie.