Zobaczcie jaką wyczaiłam wczoraj lawendę .
Mam już jedną odmianę ,ale ta jest cudowna ,zobaczcie jaki ma kwiat
Zastanawia mnie jaka będzie ta biała ,bo jak nie rozwinięty kwiat to jest biała ,a jak się rozwinął to niebieska .
Witam, proszę was o opinie czy z tego świerka coś jeszcze bedzie
Choinka zakupiona w okresie Świąt w grudniu w doniczce. Do gruntu przesadzona na poczatku kwietnia. Na chwilę obecną tak wygląda i zastanawiam sie czy zabierze się do życia czy lepiej sobie darować i ją wykopać...
Z tym nie powinno być problemu bo ja "bardzo zdjęciowa" jestem.
A na betonowy mur może bluszcz pospolity tak jak u Danusi?
Bluszczem mam już zasłonięty mur od północnej stony działki. Tytaj marzy mi się rabata z wyższym tłem zasłaniającym mur - i widok za murem... Ale o tym później.
Śledzę portal od dłuższego czasu i równiez postanowiłem się zarejestrować i dołączyć do grona dyskusji o różnych tematach dot. ogródów.
U mnie wysyp grzybków nastąpił po nawiezieniu trawy Azofoską - być może to zbieg okoliczności lub przyczyna.
Gdzie zakupić ten preparat Rizolex? - na popularnym serwisie aukcyjnym go nie ma a i w lokalnych sklepach go nie widziałem (markety obi, castorama etc.) Może jakiś zamiennik?
Mowa była również o zastosowaniu siarczanu żelaza. Jak to zastosować miejscowo na tereny opanowane przez grzyby czy cały trawnik 500m2? Czy w takim razie zastosować siarczan jako zamiennik Rizolexu?
Moim zdaniem to jeden z najpiękniejszych klonów i jedno z najpiękniejszych drzew.
Marzę o nim już od przynajmniej dwóch lat czyli odkąd go pierwszy raz zobaczyłam. Już już dawno kupiłabym go, ale martwię czy w moim ogrodzie otoczonym z każdej strony polami, gdzie nieustannie hula wiatr da sobie radę
Jeśli macie tego klonika opowiedzcie proszę o Waszych doświadczeniach z nim. Z góry serdeczne dzięki!
A to foteczka z Danusi artykułu o ogrodzie Pani Ani z Roślin Menażerii: