Mój ulubiony ostatnio zakątek kalinowy, niestety oprysk na mszyce niezbędny bo aż czarno
i magnolia Yellow River wyglada pięknie i zdrowo- liście ma już duże
ulubiona czerwień
żurawki Lime Marmelade nie do zdarcia po rozsadzeniu, przyjdzie ciepło będzie busz
i ulubiona choina kanadyjska Jeddeloh
Gracimullus w powijakach-ciekawe co z niego wyrośnie
i lawenda, która zakwitnie
Kamyki są, 2 małe kulki są, hakone do donicy oraz pokręcona zielona trawka jest. Za to bordów nie ma.... ehhh :/ mam 4mb, a potrzebuje 7,5mb!
Ale mamy piękną pogodę aż chce się grilować a nie pracować, ale trzeba zacząć, to w przyszły weekend będzie mniej
A dla kochanych doradzających i zaglądających kilka donic z NYC. Na pewno jeszcze mam parę innych zdjęć zielonych elementów ale muszę odszukać - ha i zachęcić pismem obrazkowym do kolejnych wizyt
Miałam okazję też być późną jesienią w NYC i wtedy kwiaty zamienione zostały kapustami oraz patykami dereni w kolorze czerwonym czyli tak jak u nas to jesienne zdjęcia będą też kiedyś później A tymczasem lato/wczesna jesien:
i co? wcale piękniejsze niż te Ogrodowiskowe nie są !! Ale super widzieć że miasto takie inwestycje lubi
Gosia pomagała nam odszukać i wybierać roślinki..........a sama złożyła deklarację eM, że już nic nie kupi...........szczególnie dziękuję Gosi, za zabranie nas do szkółki Tomasza Kaniora, gdzie dostałam upragnioną jodełkę dla mojego eM i buczki
to jest to
Koniec zakupów, jak się okazało na końcu z pakowaniem do auta, było najwięcej zabawy
Witam mam pytanie Od 4 lat mam powojniki JANA PAWŁA II oraz . Clematis 'Matka Urszula Ledochowska' kwitna pieknie kilkakrotnie Martwi mnie pewna rzecz Dostaje pelno paczków czesc z nich rozkwita reszta umiera pokaze to na zdjeciu moze mi panstwo pomozecie co robic w takiej sytuacji Zgory Dziekuje [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl
Wrzucam fotki z dzisiejszego ranka..................coraz więcej kolorów u mnie ...........czosnki juz pięknie kwitną............pierwszy raz je mam i już wiem że na pewno dosadze więcej jesienią........
Na pogodę nie zwracałyśmy uwagi, nacieszyłyśmy się sobą i to sprawiło, że humor nas nie opuszczał, tak bardzo byłyśmy szczęśliwe........ a jak zobaczyłyśmy Gośkę, to już dostałyśmy głupawki z tej radości......Krzyś, eM Małgosi, robił nam focie i miał z nas prawdziwy ubaw....... Krzysiu, bardzo Ci dziękujemy dzięki Tobie będzie fotorelacja
Zaczęło się od kawki i ciasteczka ..........pod kogucikiem
wcale nie było tak mokro, ale kwiaty były całe w kroplach po deszczu........ale zapach
I pierwsze fotki po deszczu
Mój ubiegłoroczny nabytek .. Teraz zaczyna szaleć
Bez czarny lancinata.. Jest na zbyciu .. Jak ktoś kce , to pisać ... Ja juz mam nadmiar kolorów... A przyszedł do mnie przez pomyłkę
Kiścień szaleje ... To jedna z najmniej kłopotliwych roślin w moim ogrodzie , nie wie , co to grymasy .)
A na te kwiaty róży giardina czekam jak mała dziewczynka na pierszy prezent gwiazdkowy .. To moja pierwsza róża .. I mimo tego ,źe teraz mam akcję " skoczek" żeby mi się nie nudziło .. To i tak myślę ,że będzie piękna
Mikro kwiatuszki skalnicy tworzą taki śliczny delikatny łan.. Ciężko to złapać na zdjęciu
Młode przyrosty rododendrona cunninhams white .. Rośnie bardzo zwarty i za to go lubię .. Nie ma takiej golizny we wnętrzu jak moja simona... Ale ona ma kwiaty do teraz , a on miał je zaledwie jeden tydzień .... I masz ci los .. Albo fajne kwiaty , albo fajny pokrój ..dwa w jednym szukam
Ładny ten buszpan,nie mam takiego,trzmieliny sama rozmnażam, ucinam i do ziemi,łatwo się ukorzeniają
Ten mój ma ze 4 lata ja go tnę 2 razy do roku,miał być stożek, ale powiem ci że wychodowałam sama na pieńku tylko małyMiłej niedzieli