Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:42, 05 lip 2014

i lilie wodne

hanka_andrus 20:45, 05 lip 2014

Liliowcowy szał oglądam u Ciebie, bo swoich nie mam szans zobaczyć, chociaż w czwartek widziałam, że kwitną, bo są i pąki, i uschnięte kwiatki.

Piękną masz kolekcję. U mnie przeważnie w żółtym kolorze.
Aneczka 23:42, 05 lip 2014

Zawsze fascynowały mnie lilie wodne, są takie czarodziejskie. Liliowce cudowne!
paniprzyroda 00:02, 06 lip 2014

Te liliowce to chyba jak za sprawą czarodziejskiej rożdżki się u Ciebie pokazały Cudne. Rosną u Ciebie w różnych miejscach, czy jakoś masz je pogrupowane, oznaczone?
W różowych tonacjach podobają mi się najbardziej. Dzięki za fotkę u mnie. Miłej niedzieli.
Bogdzia 17:25, 06 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Liliowcowy szał oglądam u Ciebie, bo swoich nie mam szans zobaczyć, chociaż w czwartek widziałam, że kwitną, bo są i pąki, i uschnięte kwiatki.

Piękną masz kolekcję. U mnie przeważnie w żółtym kolorze.

Haniu a ja miałam zapisane ze Ty zółte chciałas i takie wysłałam,mam nadzieję że zakwitły, ale inne tez można wysłac przeciez.Najgorsze jest dzielenie tych dużych karp ale innym też obiecałam więc trzeba będzie to zrobic.
Bogdzia 17:26, 06 lip 2014

Aneczka napisał(a)
Zawsze fascynowały mnie lilie wodne, są takie czarodziejskie. Liliowce cudowne!

Aniu to tak jak mnie , zawsze chciałam miec je bliziutko i móc oglądac to teraz mam.
Bogdzia 17:30, 06 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Te liliowce to chyba jak za sprawą czarodziejskiej rożdżki się u Ciebie pokazały Cudne. Rosną u Ciebie w różnych miejscach, czy jakoś masz je pogrupowane, oznaczone?
W różowych tonacjach podobają mi się najbardziej. Dzięki za fotkę u mnie. Miłej niedzieli.

Pomału próbuje grupowac ale jak mam to zrobic jak nie mam gdzie sadzic a jak nawet pogrupuje jakiś kolor to zaraz się okazuje że miejsce na coś innego potrzebne. Rosną w różnych miejscach i niekoniecznie pogrupowane a najgorsze ze nie dzielone i jak trzeba komuś dac to wielkie karpy do wykopania i dzielenia. majlepiej dzieli się dwuletnie , wtedy pięknie sie dzielą na sadzonki, ale pamiętam że obiecałam więc kiedys sie za nie muszę wziąc.
Bogdzia 17:33, 06 lip 2014

barbara_kraj... 17:39, 06 lip 2014

Istne szaleństwo, piękne szaleństwo liliowców

Ja na taką barwną wystawę liliowców nie mam co liczyć. Dopiero wiosną posadziłam kilka i na razie co poniektóre mają pojedyncze pąki. Najgorsze to to, że kwiatów niektórych nie zobaczę, bo zaraz przekwitają a mnie codziennie na działce 'niet'

hanka_andrus 17:42, 06 lip 2014

Bożenko, od Ciebie dostałam i żółtei w lila brązowym odcieniu, chyba, wiecej mi się nie pomieści. Dziękuję bardzo.Jesteś bardzo serdeczną osobą, i nawet niewinny napis, wywołuje u Ciebie odruch: dzielę się.

Mam tego dobrocia bylinowego sporo w ogrodzie, a kiedy wszystko dopatrzyć jak należy?
Cieszę się, że spotykasz się z dziewczynami, zawsze to jest urozmaicenie naszego ogrodowego bytowania.

Pozdrawiam wszystkich przy okazji, bo nie do wszystkich zaglądam.Wzrok nie ten, niestety!